Merhaba arkadaşlar gecenlerde yurtdışından 2$'a modbo 4.0 adında bir chip aldım onunda oncesinde ps2 70004 slim serisinden bir ps2 satın aldım. Her neyse bu işlerde becerikliyimdir bir havya , lehim teli , kablo mablo gereken herşeyi temin ettim işe koyuldum . Cipin yanında birde lazer fix diyodu bulunmaktaydı 700xx serisindede gerekli olduğunu okuduğum icin diyagram uzerinden giderek lehimledim buraya kadar sorun yok. Chipinde uzerine kucuk bir kaza sonucu hatırı sayılır miktarda lehim damlatınca işi erleme kararı aldım ve lazer fix diyodunuda yerinden soktum sonra farkettim ki ps2 ye disk taktığım zaman motor donmuyor tepki bile vermiyor hatalı disk takınca en azından bir uyarı verirdi elimde orjinal oyun olmadığı icinde emin olamıyorum icini acığ switchlere bastırarak lazer calışıyor mu diye bakayım dedim lazer ilerliyor kırmızı bir ışık yanıyor ve sonuyor motor donmuyor sorun ne olabilir ? Bu arada cipin hicbir kablosunu takmamıştım sadece diyodu takmıştım acaba oradaki direncler mi hasar gordu ne oldu bilemedim bir yardımcı olursanız cok buyuk bir iyilik yapmış olacaksınız bana teşekkur ederim. __________________