Ne guzel gunlerdi Nba 2k9 incelemesini yapmış ve genel olarak ovsem de tam istediğim tadı alamadığımı soylemiştim. Benim gibi gecelerini Murat Kosova-Kaan Kural'la geciren biri icin tam tatmin edici değildi oyun. Henuz Nba Live'ın sadece demosunu oynamıştım. Nedense hep almayı erteledim� Yalnız benim icin Nba Live serisini incelemek bir gelenektir. Potanın ustunde iki kere bile sekmeyen Nba Live 2006'da nasıl eğlendiğimi, nasıl sezonları bir bir bitirdiğimi; şaka gibi grafiklere sahip oyun Nba Live 2001'de nasıl gece gunduz Shaq-Kobe ikilisini Lakers'ta oynadığımı cok iyi hatırlarım. Şimdi top pota ustunde sekiyor, grafikler de ne olursa olsun yeni nesil konsoluna cok ihanet etmiyor Peki sorun nerede? Nba 2k neden girdi ki hayatımıza? Kutuk gibi oyunumuzla gayet mutluyduk biz, fark etmiyorduk bile takozluğu. Evet, 2k gercekten iyiymiş! Xbox LIVE Nelson'ın sakatlandığını Nba 2k9 oynarken oğrendim. Evet. Takasları ve sakatlıkları anında oyuna yansıtıyorlar, bu muhteşem bir sistem. Her ne kadar sene başından beri sırf bu yuzden Marbury'yi deneyememiş olsam da şikayetci değilim. Nba Live'ın ise bu konuya ilişkin guzel bir yanı varsa o da Espn video'dan Nba'in en taze haberlerini izleyebiliyor olmamız. Mesela ben yazıyı hazırlarken Nate Robinson'un smac şampiyonluğu ile ilgili bir haberden (Espn diyoruz, oyle uyduruk haber değil, Nate'le telefonla goruşme yapılıyor ve smacları gosteriliyor.) Toronto ile Miami arasındaki J.O'neal-Shawn Marrion takasına kadar en guncel haberleri video şeklinde bulmak cok hoş. Zaten bu yeni nesilde online olay beni bitiriyor. Achievement'lar, headset'le dunyanın ucundaki arkadaşımızla sohbet ederek oyun oynamalar, guncel videolar, update'lerle surekli yenilik olayları gercekten cok hoş, ancak konumuz bu değil, kutukten yapılmış tahta yontması oyunumuz Nba Live var bir koşede bizi bekleyen Oyunu actığımda Dynasty Mode'la giriş yaptım. Umudum bu modu bitirmek, achievement'lar acmak, mutlu mesut inceleme yapmaktı. Hicbir zaman inceleme yapmayı tam anlamıyla iş olarak gormemiştim. Ta ki bu yazıma kadar Bu kadar hayal kırıklığı olamaz. İlk oyunumu actığım anda hissettiğim kutuk etkisi şaka gibiydi. Bir oyuncuyu savunmaya kalktığım zaman ona yapışıyor adam. Bildiğin yapışıyor. Uhu'yla falan tutturulmuş gibi. Cekmek istesen de cekemiyorsun. Sonra ne kadar ciddi savunma da yapsan, eğer biraz zorda oynuyorsan, en imkansız pozisyonlarda bile rahatlıkla basketi buluyorlar. 3'luk atışlarında hic topu atıyor hissine kapılmıyorum. Oyun kutuk, evet. Cok kez dedim ama daha da diyeceğim. Oyunu actığım andan itibaren %90 hissim cansız, gercekle en ufak alakası olmayan, hareketleri Pinokyo'ya benzeyen (tahta demiş miydim?) oyuncular ve akışkanlıkla alakası olmayan oyun oynamak oldu. EA Farkı Bu Electronic Arts ozel firma. Ne zaman ne yapacağını kestiremiyorsun. Bir anda Fifa Pes�i nasıl gectiyse, bu oyun da 2k'yı gecebilir. Korkunc zenginler evet. Muzikleri falan kesinlikle 2k'dan daha iyi. Ayrıca bu seneki Allstar macının Doğu ve Batı forması Nba Live oyunu uzerinden yaratılmış. Oyunlular bir suru tasarım yollamışlar ve en iyisi secilmiş. Gerci bu oyunda yapılabilecek en guzel şey de o. J Ayrıca Allstar formaları bu sene gercekten cok başarılıydı. Onceki senelerdeki karman corman modellerden cok daha iyiydi� Yenilikler� Nba Live'ın bir geleneği vardır. Her sene gerekli gereksiz bir suru yenilikler getirip sonraki sene yok etmek. X faktor bunlardan en uzulduğumdu. Epey sevmiştim veya eski "+" şeklindeki serbest atış olayı bence cok iyiydi, ancak gelip gidici tum yenilikleri. Bu sene Dna olayında gelişmeler var. Hoş olmuş. Oyuncumuzun ozelliklerinin oynadıkca gelişmesi falan guzel şeyler. Ayrıca Fiba World Championship var ki; o gercekten mukemmel olmuş. Angola-İran gibi takımlara kadar hemen hemen tum takımlar var. Turkiye'de de sadece Hidayet ve Mehmet'le sınırlı kalmamak iyi oluyor boylece. Tipleri de ellerinden geldiğince benzetmişler. İbrahim Kutluay'ın tipinden 3'luk atış yeteneğine kadar her şeyi bu oyundan beklediğimin ustunde başarıda. Yenilikler iyi şeyler� Ancak bazı "seneye yok olacak" yenilikler de eklemeden edememişler. Onlara değinmek bile istemiyorum. Sırf bol gozuksun diye yapılan şeyler, anlamsız, sacma sapan� Ve Nihayet Son! Evet, bir incelemenin daha sonuna gelmenin haklı kurtuluşunu yaşıyorum. Yazarken kendini kaptırırsan yazı daha iyi olur, ancak bunda boyle bir şansım yoktu. Kusura bakmayın. Oyunun yukleme sahneleri o kadar uzun ki, %50 oyun %50 yukleme sahnesi desem, sadece biraz abartmış olurum. Oyun yuklenirken bile mini bir oyun koymuşlar, o da yukleniyor.J Online mod'undaki hatalardan ise bahsedip daha fazla sinirimi yıpratmak istemiyorum. Bence bu kutuğu boş verin. 2010'dan umitlenebiliriz. Ozel bir sayı ne de olsa. Ea bu, sağını solunu hala cozemedim. Dead Space de yapıyor Nfs Undercover da yapıyor aynı yıl icinde, veya Mirror's Edge'yi de yapıyor, bu oyunu da� __________________