Turkiye'nin Almanya seyahat pazarında buyumesinin lokomotifi, iflas eden VO Travel ve Holiday Plan'ın yonetim kurulu başkanı Vural Oger, Alman turizm dergisi Touristik Aktuell'e konuştu.

Vural Oger'in Touristik Aktuell dergisinin 50. yılına ozel roportajının kısa bir bolumu, derginin web sitesinde de yayınlandı. Oger, verdiği demecte Turkiye turizmi ile ilgili yine carpıcı değerlendirmelerde bulundu.

''7 milyon Alman tuist hedefi gercekci''

Turk turizmcilerin orta vadede Almanya'dan 7 milyon turist beklentisinin oldukca gercekci olduğunu belirten Vural Oger, ''gerilimler yaşanmasaydı bu sayıya gectiğimiz 3 yılda ulaşılabilirdi'' değerlendirmesini yaptı.

'Turkiye Avrupa'nın ikinci buyuk destinasyonu''
Turkiye'nin, İspanya'nın ardından, Avrupalı turist icin ikinci buyuk tatil noktası haline gelmesinin dikkat cekici olduğunu belirten Oger, bu gelişimde otel yatırımlarının onemine dikkat cekiyor. Oger, Turkiye'deki kaliteli otel yatırımlarının kendini gururlandırdığını ifade ediyor.

''Turkiye 'ucuz ulke' imajına burundu, bu beni uzuyor''
Ote yandan Oger, Turkiye'nin turizm politikasına ilişkin eleştiri de getirdi. Ankara'nın turizm politikasının her zaman buyume odaklı olduğunu kaydeden Oger, ''Bazı bolgelerde aşırı kapasite yaratıldı. Bu nedenle mukemmel oteller sezon dışı donemlerde duşuk fiyatlarla pazara sunuldu.'' dedi. Bu politikanın Turkiye'yi 'ucuz tatil ulkesi' imajına burundurduğunu soyleyen Oger, ''Bu beni uzuyor.'' dedi.

''Thomas Cook bana verdiği sozu tutmadı''
Oger Tours'u sattıktan sonra VO Travel'ı kurmasının hata olduğunu belirten Vural Oger, ''Oger'i sattıktan 5 yıl sonra actığım VO Travel’ı kurmamın buyuk bir hata olduğunu duşunuyorum.Yeni kurduğum tur operatorunu sadece Thomas Cook’a cevap vermek icin acmıştım. Cunku onlar bana, Oger’i sattıktan sonra Thomas Cook’un Turkiye’deki incoming işlerini surdureceğimi soylemişlerdi. Ancak sozlerini tutmadılar. O yuzden bu reaksiyonu gosterdim.’’ dedi.

turizmguncel