Yapımcı ve Konami'nin yakında gelecek olan Silent Hill 5 oyununun besteleyicisi Akira Yamaoka, Amerikan studyosu "The Collective'deki" deneyimini takiben Japon oyun yapımının geleceğinin tehlikede olduğuna inanıyor. Silent Hill isminin bir cok yapımında calışan Yamaoka, Game Development Magazine ile yaptığı soyleşide, batısal filmleri inceledikten sonra ısrarla "Japonya tehlikede" dedi: "Cok gelişmişler". "Elbette avantajlar ve dezavantajlar var, ama genel olarak, Amerikalı calışanlardan ve onların teknolojilerinden etkilendim, grafiksel ve teknik kabiliyetleri hayrete duşurucu; aslında buyuk bir atılım var."dedi. Doğrusunu soylemek gerekirse, Yamaoka, Japonya'nın uretim endustrisi yavaş yavaş teknik kaynak uzerinde batılı taklitlerinin gerisine duştuğunu duşunuyor... "Amerikalı yapımcıların ne yaptıklarına bakıyorum ve vay canına diye duşunuyorum; Japonya tehlikede" dedi. Silent Hill 5 PlayStation 3 ve Xbox 360 icin 2008 yılı icinde piyasaya surulecek. KAYNAK psu.com __________________