Merhaba kardeşler. bir onceki konu iyice karıştı. tam detaylı anlatmak icin anlatımın ilk mesaj olması gerektiğine inandığım icin bu yeni konuyu actım. cunku ben bu oyunların nasıl oynanacağını bir onceki konuda anlattım ama 2. sayfada olduğundan herkes tekrar tekrar sordular. bu yeni actığım konuda hem oyunları vericem sizlere hemde bu mame nin nasıl bir şey olduğunu daha detaylı bir şekilde resimlerle anlatıcam hazırmısınız ilk once mame bir emulatordur. icinde bir suru klasor vardır. bu klasorlerde sistem dosyaları ve oyunlar barındırılır. oyunlar roms klasorunun icinde sıkıştırılmış olarak kalmalıdır. butun oyunları oynayabilmek icinde bazı bios dosyaları gerekmektedir. bu bios dosyalarıda roms klasorunun icinde sıkıştırılmış olarak kalmaldırı. şimdi sizlere mameyi ve bios dosyalarını veriyorum. mameyi indirin sonra cift tıklayın o bir mame klasoru oluşturacak. onun icinde mame.exe ile oyunları oynayacak programı calıştırırsınız. roms klasorunede biosları ve oyunları atarsınız.
BURAYA TIKLAYARAK MAME'Yİ İNDİRİN
BURAYA TIKLAYARAK BIOSLARI İNDİRİN
sonra sırasıyla aşağıdaki resimlerdeki işlemleri gercekleştirin. aşağıya final fight (hagar) oyunu yukleyip oynamayı gosteriyorum
yukarıdaki resim mame32 klasoru
yukarıda oyunların ve biosların ait olduğu roms klasoru
yukarıda roms klasorunun ici. final fight oyunu ve bios dosyası var gorduğunuz gibi
oyunları yukledikten sonra gorduğunuz gibi mame.exe yi calıştırıyoruz sonra gorduğunuz gibi oyunu bulup cift tıklıyoruz sonra boyle bir ekran geliyor yon tuşlarına tab tuşuna basınca oyun başlıyor
5 ile jeton atarsınız 1 ile oyuncu secersiniz. tab tuşuyla tuş ayarları vs. hepsini yapabilirisiniz. yeni oyun yukleyince f5 tuşuyla yenileme yaparsınız oyun listeye eklenir.
şimdi final fight oyununuda veriyorum
gorduğunuz gibi tum gerekli materyalleri verdim hadi kolay gelsin. ha unutmadan reputlarıda gorelim __________________