Prince of Persia Classic [Fırlama TiM]
Oyun Konsolları0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Konsolları Forumu
- Oyun Konsolları
- Prince of Persia Classic [Fırlama TiM]
-
29-09-2019, 20:57:47»»Kunye »Platform: Xbox 360 »Tur: Action - Adventure »Multiplayer: Yok »Yayıncı: Ubisoft »Yapımcı: Gameloft »Cıkış Tarihi: 2007 Haziran Min. Sistem: Xbox Live Silver-Gold uyelik, 800 MS Puanı Yaklaşık 18 yıl once saf stresi eğlence haline ceviren, bize sırf kılıc kullanmak dışında uzun boşluklardan atlamayı oğreten, zamanın onemini kavratmayı başaran bir oyun vardı hani. Arkadaş veya kuzen ile bir Apple; olmadı Amiga 500'un karşısına gecip "Sen oldun sıra bende. Ver bakayım o klavyeyi." nidaları arasında oynanan, o bir turlu bitirilemeyen oyundu Prince of Persia. Jaffar tarafından kacırılan prensesi kurtarmak icin sadece 1 saat, 3 tane hak ve 14 bolumu karşımıza fırlatan acımasız ama bağımlılık yapan oyunun karakter animasyonları da goz doldurucuydu. Zamanının ilk hareket yakalama teknolojisiyle yapılan oyunlardan da biri olan PoP, gercek bir klasikti. Zaman zaman gaza gelip "Hadi bir emulator yukleyeyim de PoP oynayayim." diyenler ve de yapanlar olmuştur kesinlikle. Fakat bir Xbox 360'ınız varsa, birde PoP hastasıysanız size mukemmel bir haberim var. Ubisoft ve Gameloft işbirliğiyle, yeni nesil konsol grafikleriyle ve artılarıyla PoP yeniden yapıldı. O atmosferi ve oynanışı korunarak, birazcık da cilalanarak Prince of Persia yine karşımızda!CeNo Tr Oyun gectiğimiz Carşamba gunu Xbox Live uzerinden 800 puanla satışa sunulduğu anda indirdim, kapımı ve de muziğimi kapattım. Hatırlarsanız orjinal oyun da muzik icermiyordu. Herhangi bir eksisi var mıydı? Hayır tabiki. 60 mblik oyun iniverdiği anda acayip bir heyecana kapıldım. Acaba beni o eski gunlere geri goturebilecek, o stresi yaşatabilecek miydi? Ana menude puan tablosu ve tek kişilik oyun seceneğinden başka bizi ilgilendiren birşey yok. Tek kişilik oyuna girdiğimizde, normal "Git ve Prensesi kurtar", zamana karşı ve survival secenekleri karşımıza cıkıyor. Zamana karşı oynarken bolumlerde harcadığınız zaman rekorlara geciyor ve onları kırmaya calışıyorsunuz. Hayatta kalma modu olan Survival'da ise normal oyunu sadece tek bir canla oynuyorsunuz. Acıkca o modu secmeye tenezzul etmediğimi soyleyeyim. Bir kac yıl oynadıktan sonra belki. Oyuna normal modla başladım. Hemen o ilk demonun yeni versiyonu karşıma cıktı. Jaffar, Prensesin yanında, ona evlenme teklif ediyor. Prenses istemeyince de yanında sadece bir saatlik yaşamı olan bir kum saati dikiveriyor. Prenses eğer bu bir saat icinde Jaffar'la evlenmeyi kabul etmezse ne oluyor siz duşunun. Evet, ne yazıkki onu kurtarmak icin sadece bir saatimiz var. Oyun başladığında ilk farkettiğim ve gozlerimi dolduran şey bolumlerin bire bir aynı oluşu idi. E tabi ki de oyle olacaktı. Hemen hatırladığım kadarı ile aşağıdan devam ettim. Karakter animasyonları o ilk oyun kadar etkileyici. Koşmadan yuvarlanmaya gecişler, zıplayışlar, atlayışlar... Hepsi kusursuz. Grafikler 50 mb'lik bir oyuna gore gercekten şahane. Kaplamalar gayet yerinde kalitede. HDR efekti de had safhada kullanılmış. Yanlız o ilk oyunun depresif renklerini hatırlarsınız. Bu oyun birazcık daha neşeli diyebilirim. Eski oyundaki on renkten ziyade, resmen gozlere şenlik. Yaklaşık 18 yıldır bekleyen prensimiz bir değişmiş bir değişmiş. O beyazlar icindeki prensimiz kas yapmış, ustunu cıkarmış. Guneş altında koşmaktan saclarıda biraz kararmış hani. Bir nevi şu son yeni cıkan PoP oyunlarındaki prense donmuş arkadaşımız. Jaffar ve Prenses aynı kalmışlar. Bu zaman icinde tipine kadar prensimizin hareketlerine de yenilikler gelmiş. Matrix hesabı duvara tekme atıp arkadasındaki cıkıntıya tutunmalar, ters taklalar atmalar... Eski oynanışı baltalamıyor, hatta hoş olmuş diyebilirim. Atletik hareketler kadar kılıc dovuşlerinde de yeni birşeyler var. Malum konsolumuz bayağı yeni, niye tum nimetlerini kullanmayalım? Zorluk olarak hafif bir kolaylaşma hissetsemde aldığım yeni tatlar yuzunden pek uzulmedim doğrusu. Mesela artık kılıcımız duşmanımızınkiyle kitlenebiliyor. O anda yapmamız gereken X tuşuna inanılmaz hızlarda basıp cekmek. Duşmanımızın kıyafeti ne kadar catafatlıysa bu basıp cekme hızımızda o kadar fazla olmak zorunda. Atak karşılama tuşuna (B) bastığımız anda ise zaman yavaşlıyor, sesler bir anda boğuklaşıyor. Tum hareketler yavaşladığı icin artık bir saniyeliğine duşmanımız acık veriyor mu, bu bloktan sonra saldırıya musait mi gibi ipuclarına sahip olabiliyoruz. Cok iddialı ve riskli olan bu efekti gayet yerinde ve haddinde kullanmışlar. Oyunda yine karşımıza cıkan guclu askerler aynı yerlerde. Zorlukları cok hafif bir şekilde azaltılmış halde. Biliyorsunuz eski oyun resmen bitmiyordu cunku. "Her oyun bitmeli" mantığıyla buna da el atılmış. Bize verilen 1 saat dolsada dolmasada prensesi kurtalabiliyoruz artık. Cunku ilk sefer oynayanların oyunu bu kadar kısa sure icinde bitirmeleri birazcık zor. Artık bolumlerin belli yerlerinde checkpoint'ler var. Olursek ister o checkpointten, ister bolumun başından başlayabiliyoruz. Yanlız checkpointten başlarsak, olmeden once harcadığımız zaman bize geri verilmiyor, sayac kaldığı yerden geri saymaya devam ediyor. Eğer bolumun başından başlamak isterseniz bir daha duşunun derim. Cunku seceneğe girdiğimiz anda bir daha en son gectiğimiz checkpointten başlama hakkımız siliniyor. Bundan sonra tek care tekrar oraya kadar gelmek. Gercekten cok başarılı ve haz verici bulduğum bu yeni yapıt, adının ve prensimizin asilliğini korur nitelikte. Yanlızca Xbox Live uzerinden satın alınabildiği icin coğu banlanan Turk PoP fanlarını uzeceği kesin. Acıkcası oyun, piyasada olan bir suru Xbox 360 oyunundan cok daha iyi. Banlanmayan oyuncu arkadaşlarıma verecekleri 14 YTL'ye kesinlikle pişman olmayacaklarını garanti ediyorum. __________________