İstanbul'da bulunan Bayrampaşa Otogarı'nın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri'nin (AVTER), Otogar'ı boşaltacağını acıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Otogar'ı teknokent yapacaklarını daha once acıklamıştı. Boylelikle, 1994 yılından bu yana İstanbullulara hizmet veren Bayrampaşa Otogarı donemi de kapanmış olacak.

İstanbul Buyukşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, AVTER'in Otogar'ı 15 gun icinde boşaltacağını acıkladı.

AVTER: Yeni işletme modeli icin İBB ile gouşuyoruz
Sozcu gazetesine acıklama yapan Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yonetim Kurulu uyesi Mustafa Yıldırım da, belediye ile goruşme halinde olduklarını ve otogarı boşaltacaklarını soyledi. Yeni işletme modeli icin İBB ile goruştuklerini de sozlerine ekledi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gecen ay otogarı gezerek alt katlarına inmiş, oradaki duzensizliği ve tehlikeli manzarayı gorunce, “Boyle bir yere cocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun cocuğu eşi buraya nasıl girsin?” ifadelerini kullanmıştı.

Otogar teknokent olacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha once otogarı teknokent yapacaklarını ifade etmişti. İmamoğlu, “Cok net ifade ettim. Daha once birkac sıfat iceren tanımlama olduğu icin oyle ifade ettim. Dedim ki, ‘Bu guzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş cekeceğiz.’ Nedir o? Biz burayı buyuk bir yeşil alan icerisinde bilim, Ar-Ge ve teknokent merkezine donuşturmek istiyoruz.'' acıklamasında bulunmuştu.

turizmguncel