aşagıdaki konuyu gordum ve goz attım ama konu bi hayli dagılmış.. ben bu oyunu yaklaşık 7 yıldır oynuyorum sega doneminden beri ..butun hareketleri cozduğumu sanıyorum zira bildiklerimin dışında farklı bişeye raslamadım artık.. ve bu bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim: PASLAR -normal paslarda bilmeniz gereken ilk şey ps2 kollarının tuşa basış şiddetini algılayabilmesi bu yuzden x le verdiğiniz pasların şiddeti tuşa basış siddetine bağlıdır -ara paslarındada aynışey gecerli fakat extra bi ozellik kanatlarda onunde cok boş alan bulunan bi adama atarken koşma tuşuna basarak ucgene basmanız topa fazladan hız verir -havadan ara pas bunu coğu kişi bilir ama bilmeyen olabileceğini duşunerek yazıyorum eğer L1 e basılı tutarak uckene basarsanız ara pası havadan gider.. kalabalık defanslarda cok işe yarar -duvar pası bu ps1 dekinden biraz farklı eğer topa sahip oyuncunuzla L1 e basıp x le pas verirseniz adamınız pası atar ve ileri koşmaya başlar top sizin dier oyuncunuzdayken topu ona atıp atmamak sizin elinizdedir -ortalar 3 tip orta var acıktan cizgiye kadar indik eğer O tuşuna basarsak normal havadan orta yapar eğer tuşa 2 kere hızlıca basarsak top biraz daha sert ve kafa hizasında gider eğer 3 kere hızlıca basabilirseniz orta yerden gider pozisyonun durumuna gore kullanmalısınız ortaları şimdilik paslar hakkında bukadarı yeterli calımlar -ikinci analoğu 360 derece cevirmeyi bilmeyen yoktur onun icin anlatmıyorum -en onemli calım tuşumuz R2 dir bu tuşla yeteneğinize bağlı olarak her durumdan kurtulabilirsiniz duz ileri koşarken koşmayı bırakın ve R2 ye basılı tutun hemen akabinde kolu aşağı yada yukarı cekin yonu belirledikten sonra hemen ileri itmeye ve koşmaya devam edin bu şekilde topa basarak calım yapacaksınız bu biraz sordur ama oyunun tek calım yontemi budur R2 nin yonlere bağlı olarak bir cok farklı kombinasyonu var ama kafa karıştırmamak icin anlatmicam siz anlattığımı trainingde calışın zaten farklı şekillerde nasıl olduğunu siz kendiniz keşvedeceksiniz -duzgun koşarken onumuz acıksa kolu gittiğimiz yonde 2 kere itersek yani --> bu yone gidiyoruz diyelim aynı yode tıklar gibi -> -> 2 kere ittip aynı yone basmaya devam edersek topuayağımızdan acarak daha hızlı yolalabiliriz umarım anlatabildim -size şimdilik vereceğim son bilgide bu topu ayaktan acmaya bağlı ama bu yontemle faul yada penaltı yaptırabilirsiniz topu koşarak surerken yukarı yada aşaağı yon değiştirken R1 e zaten basılı tutuyoruz bunun yanında tam yon değiştireceğimiz zaman R2 yede basıyoruz ve topu ayağımızdan acarak yon değiştiriyoruz (R1+R2) eğer yanınızda yada karşınızda bi rakip varsa ve topa mudahale edememişsse sizi kesin duşurecek ve foul olacaktır eğer duşurmezse zaten amacımıza ulaşmışız demektir bu hareketin zamanlaması icin cok calışmalısınız zira bende cok calışmıştım (bu arada zira nedır :) -size vereceğim en son uc bilgide rovoşata evet oyunda rovoşata var ama yapmak insanı kanser edebilir : oncelikle durum musayit olmalı ben şimdiye kadar 3 gol attım ve hepside aynıydı size bunların oluşumunu anlatıcam yapabilmek size kalmış oncelikle kontra atakta olmalısınız sıfıra yakın bi yerler den normal yani 1 kere basarak orta yapıyoruz ve orta yaparken kolu hucum yonunun tersine cekiyoruz yani ortayı dışarı yapiyoruz daha sonra adamlar icerde olduklarında defans oyuncularıtopa koşmicaklar siz ortadaki adamınızı adam secme tuşuyla R1 le canlandırıp yerini topa gore rovoşata atabilecek konuma getiriyorsunuz ve kareye basıyosunuz eğer herşey yolunda giderse topa vurur ve golu atarsınız ben de cok zorlanıyorum bunu yaparken ama saveliyip arkadaşlarınıza gosterince iyi hava oluyo : şimdilik sizinle paylaşacağım bilgiler bukadar dediğim gibi ben bu oyunu yıllardır oynuyorum yani bunlar yılların getirdiği birikimler takıldığınız yada merak ettiğiniz herşey icin size yardımcı olurum saygılar emeğe saygı __________________