oyun:burnout dominator cıkıs tarıhı:12 mart Burnout, hız konusunda dunyanın en iyi yarış serilerinden biri. Yani GT, NFS derken hicbir zaman arada kaynamıyor. Bunun tabii ki belli başlı nedenleri var. Bazılarını ornek vermek gerekirse ; * Oyunda sadece yarışları kafaya takıp ilerlemiyoruz. Bunun yerine bircok oyun modu oyundan aldığımız zevki sınıra getiriyor ve biz de koltuğumuza cekilip saatlerce başından kalkamıyoruz. * Oyun cok hızlı ve akıcı. Duraksama veya kare atlama asla olmuyor. Neredeyse hic denilecek kadar bug var oyunda. * Oyun gibi arabalar da bize hız keyfini fazlasıyla yaşatıyor. NFS'de arabayı modifiye edip, hızını fulleyip gazı koklerken kolayca yapmayı başaramadığınız yuksek araba hızınızı ( 200 km/s ve o civarlarda sayılabilir ) bu oyunda hic yapamıyorsunuz. Ama bu oyunda gittiğiniz ortalama 140 km/s, NFS'de 200 km/s ile gittiğinizle aynı değerde, hatta daha da fazla hız tutkusunu icinde barındırıyor. Ve tam zamanında da kendini dışa vuruyor, biz de cıldırmaya başlayabiliyoruz İşte bu başlıca ozelikleri ile Burnout serisi kalbimize taht kurdu, bu tahttan bu oyunla inmemeyi hedefliyor. Belki de sizin gonlunuzdeki tahttan zaten hic inmemiştir, hep orada duruyordur ve NFS ile yaptığı kapışmayı coktan kazanmıştır. Kim bilir... [IMG]http://img149.**************/img149/1371/thumbvf7.jpg[/IMG] O Kıvılcımlar Olmasa Biz Ne Yapardık Burnout serisinin en guzel ozelliklerinden biri de bildiğiniz gibi patlama efektleri. Yapımcı firma, bunu o kadar gercekci yapmıştı ki, Burnout Revenge'de kendinizi o arabanın icinde hissedebiliyordunuz. O zaman bir duşunce almıştı bizi zaten, bu duşunceyle de tartışma konuları oluşuyordu; - Abi Burnout Revenge'de bir Takedown yaptım, inan bana her yer patladı. - Abartma, her yer nasıl patlar, senin de iyi hayÂl gucun var valla. - Yok abi hakikaten yaptım bunu. - Peki anlat bakalım, nasıldı efektler? - Her yer kıvılcımdı, patlama efektleri superdi, abi ben " bunu acaba nasıl daha guzel yapacaklar, mucize gerekli bunun icin" duşuncesiyle yatıp kalkıyorum. - Her zaman yaptılar, guven onlara sen, hic merak etme. - Madem oyle, senin dediğin olsun abi. Gercekten boyle diyologlar yaşanmıştır ulkemizde. Ama eğer siz de bu işe yukarıda okuduğunuz "mucize" gozuyle bakıyorsanız, inanın bana bu, mucize filan değil arkadaşlar. Yapımcı firmanın calışanları bu işi ve oyunu sevdirmek icin neler yapılacağını gercekten biliyorlar. Yani akıllarında her zaman bir plan hazırlayıp bu plan cercevesinde ilerliyorlar. Sonuc da mukemmel oluyor haliyle [IMG]http://img214.**************/img214/7538/29128402mr3.jpg[/IMG] Şu Seslere Bak, Sanki Bulbul Oyunun seslerini de videolardan dinleyebildim. Gercekten bir yere carptığınızda cıkan kıvılcımlarla gelen sesler, o sıyırma sesi vb. harika aktarılmış oyuna. Eğer oyunu alırsanız, grafiklerde takılmayın, seslerin gercekciliğine de kulak kabartın. Eminim ki, duzgun bir şekilde yolda ilerlerken o harika carpma sesini duymak icin bilerek de olsa yon değiştirip bir yere vuracaksınız. İkinci El Tekerlekler, Eski Bir Model Yine oyunun videolarından farkettiğim uzere drift yapmasanız bile virajları alırken hafif bir kayma soz konusu. Bu da gercekciliğe artı yonde etki ediyor. Ama daha fazla kaymak isteyenlere drifti oneririm. [IMG]http://img214.**************/img214/7538/29128402mr3.jpg[/IMG] Son Soz Olarak Goreceksiniz ki oyun piyasaya cıktığında kapış kapış kapışılacak. O kadar uzun da bir zaman yok aslında, bir aylık sure. Su gibi akıp gececek, biz de oyunumuza kavuşacağız. Fakat yine PC severler icin kotu son oldu. Yine PC'de cıkmadı, yine husranla sonuclandı. Artık PC'ye de cıksın diyoruz, bir taraftan da yeni bir Burnout oyunuyla karşılacağımız icin heyecanlanıp seviniyoruz. Ama unutmayın; Atalarımızın bir sozu vardır; " Bir koltuğa iki karpuz sığmaz " diye. Yarışlarda da "Bir yarışa iki birinci duşmez" şeklinde olmalı bu soz. Onincelemenin başında dediğim gibi, taht sizin kalbinizde, ve karar da sizin elinizde. Yakında Burnout Dominator'ı evinizde oynamanız dileklerimle. not:www.xoyun.com dan alıntıdır yazı ıcın tessekurler:x-gamer __________________