Merhabalar. Oncelikle ps3-ps4 ve Xbox oyun konsolu kullanan oyuncu arkadaşlarımı selamlarım. Ben de bir oyuncuyum ama yaklaşık 2 senedir ilgimi tamamen bahsettiğim tamire yoğunlaştırdığımdan oyun oynamaya fırsatım pek olmuyor. Ama bir oyuna yoğunlaşıp, keyifle oynarken bin anda cihazınızın 3 bip sesi vererek kapanmasının ne kadar iğrenc bir durum olduğunun cok farkındayım. Sevgili arkadaşlar, Xbox ta 3K, Ps3 te sarı – kırmızı ışık, ps4 te ise mavi ışık hatası denilen sorunun sebebi aslında cok basittir(Tabi normal calışırken bu duruma duşen cihazlar icin gecerli bu). Sebebi; Cihazda ki ana işlemci veya işlemcilerin, anakarta bağlandığı yuzlerce lehim toplarından bir veya bir kacının anakart ile temasını kaybetmesidir. [COLOR="Red"]UYARI : Arkadaşlar, bole bir cihazınız varsa lutfen ve kesinlikle internette gosterilen, arkasından sac kurutma makinası tutma, termal macunlarını yenileme, soğutucu metallere daha cok bassın diye destek koyma veya anakartı sıkıştırma, cihazın orasına burasına sacma sapan hava delikleri acma, extra soğutma fanları takma, klima ile soğutmaya kalkma, ANAKARTI SOKUP CİPLERE AYARLI-AYARSIZ ISI VERME gibi daha bircok rezalet, kesin sonucu hayatta alamayacağınız işlere kalkışmayın. Boyle bir durumda calışır hale getirseniz bile bir muddet sonra cihaz aynı hatayı yine verecektir. Sizde uyguladığınız bu yontemi birkac kez daha uyguladınızda cihaz hic tamir edilemez hale gelecektir…[/COLOR] Kesin cozumu ise maalesef tek bir yontemdir. O da reball denilen, kesinlikle cok ciddi uzmanlık gerektiren ve artı, uzun tecrube isteyen bir iştir. Reball işlemi temiz, sağlıklı ve başarılı bir şekilde yapıldığı takdirde cihazınız fabrika cıkışı gibi, hatta daha dayanıklı olur. Cunku bu işlemde fabrikasyon uretimde kullanılan kurşunsuz lehim topu yerine kurşunlu lehim topu kullanılır. Kurşunlu lehim topunun omru kesinlikle kurşunsuzdan daha uzundur. Tabi işlemi yaptıktan sonra soğutmanın kontrol edilmesi, ciplerin ust ve altında ki termal macunların yenilenmesi de şarttır. Maalesef bazı tamirci arkadaşlar, tamir icin verilen cihazı sokup, ciplere lehim pastası ile yuksek derecede ısı uygulayıp, calışır hale getirerek garanti vermeden 70-80 TL ucret alarak yapıyorlar. Garanti vermezler cunku belli bir sure sonra tekrar aynı sorunun cıkacağını onlarda bilir. Ben 2012 den beri uzerinde calışarak kafa yordum ve cok tecrube kazandım. 50 ye yakın cihaz reball yaptım ve cok şukur geri donen olmadı. Yani yaptıracaksanız garanti veren ve BGA cihazıyla reball yapan uzman kişilere yaptırın. Emin olun elime oyle cihazlar gecti ki; cihazı gorunce oturup ağlayasınız gelir. Resmen tecavuz etmişler. Dilim donduğu kadar anlatmaya calıştım. Okuyup zaman ayıran herkese teşekkur ederim. __________________