Nedense simulasyon oyunları beni hep korkutmuştur. Belki zor olduklarından belki de başka bir nedenden dolayı. Bunu ben de tam olarak bilmiyorum. Şimdi ise yine masamın ustunde bir simulasyon oyunu duruyor. Korkularımla yuzleşip bu oyunun hakkından gelmeliydim. Nitekim oyle de oldu; oyunun hakkından geldim(yoksa oyun mu benim hakkımdan geldi ?!). Ama bu sefer gercekten de cok hoşuma gitti. Korkularım yersiz cıktı. Oyunumuz ucuncu versiyonunu cıkartarak bize ne kadar kaliteli bir oyun olduğunu zaten fısıldıyor. Hatırlarsanız ilk oyunda bir senaryo doğrultusunda ilerleyip başarılı olmaya calışıyorduk. Oyun piyasaya surulduğunde bana gore yeterli ilgiyi gorememişti. İkinci oyun cıktığında ise TOCA’nın kalitesini bir ileri seviyeye goturmuş ve ilk oyundan daha fazla ilgi gormuştu. Bu sefer her şey yerli yerinde hoş bir simulasyondu. Ama şunu anladım ki; ucuncu oyun gercekten her şeyi baştan kuruyor. Oyle ki ilk iki oyun yanında oldukca sonuk kalıyorlar. Hatta onceki oyunlar hep Grand Turismo’nun gerisinde kaldığı icin eleştiri oklarına maruz kalmışlardı. Şunu soyleyebilirim ki bu sefer GT’cilerin bile hoşlanacakları bir oyun duruyor karşımızda. Oncelikle şunu belirtmek istiyorum: Hani atalarımızın bir lafı vardır; “carşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane”. İşte TRD 3’de boyle bir oyun. Oyunun icinde envai ceşit yarış bulunuyor. Rally'den F3'lere, Monster Truck yarışlarından kamyon yarışlarına kadar aklınıza gelecek her yarış turunde mucadele edebiliyoruz. TRD 3'de benim hoşuma giden en onemli ozellik ise; bu ayrı yarış turlerinin hepsi de başlı başına bir oyun gibi. Mesela bir Rally oyununu oynarken kendinizi kaptırıp Colin McRea veya WRC oynamış gibi hissediyorsunuz. Ustelik bir yarış turunden sıkılıp diğer yarış turune gecince icinize inanılmaz bir rahatlama duygusu kaplıyor. Boylelikle oyundan sıkılma oranınız buyuk olcude azalıyor. Toplam olarak oyunumuzda 35 yarış modu yer alıyor. Ve Open Wheel, GT Racing, Touring Cars, Oval Racing, Rally, Historic ve Off-Road yarışlarını yapabileceğimiz 116 şampiyona var.TRD 3'de oldukca fazla araba modelleri bulunuyor. Bunlardan; Aussie V8 Supercars ve DTM aracları, BMW FW27 Williams, TVR, Ultima ve Corvette GT aracları, Pontiac Firebird US Muscle aracları, Subaru Impreza N10, Mitsubishi Lancer VI, Honda, AMG, Audi, Nissan, Chevrolet, Dodge, Ford, Holden, Koeining, F3 aracları, Lancia, Mercedes, MG, Lotus, Marcos, Mali, Opel, Palmer Jaguar, Renault, Volkswagen, Ultima, Turnsham, Alpine, Baja, Caterham gibi araba modelleri oyundaki arac sayısının bir bolumunu yansıtıyor. __________________