Oncelikle bu oyunun cocuklar icin uygun olmadığını ve vahşet iceren bir oyun olduğunu belirteyim , yazıyı da biraz oyunun havasına uydurarak yazdım, sonra vahşet şikeyeti yapmayınız , işte Urban Chaos: Riot Response ; Turk futbol taraftarlarının maclarda bazen cıldırdığını mı duşunuyorsunuz , birbiriyle dovuşen insanları gorup bunlar normal değil mi diyorsunuz o zaman siz daha hic bir şey gormediniz. Urban Chaos'daki vahşeti gorunce ve kufurleri duyunca GTA daki mafyaların hepsine cocuk oyuncağı diyeceksiniz. Hata kabul etmeyen ve hic tolerans gostermeyen T-Zero ekibinde gorevlisiniz , adınız Nick Manson. Gorevinizi yapmanız icin hic bir kağıdı imzalamanız gerekli değil , uyacağınız hic bir kanuni kural da yok . T-Zero kanunun son noktası , amacınız butun şehri yakıp yıkan etrafa kufurler yağdıran yağmacılardan şehri geri almak . Bu yağmacılara iyi bir dersin verilmesi lazım ve tetiği cekecek kişi de sizsiniz. Oyunun acılışı oyunun diğer kısımlarını gayet guzelce acıklayan bir tonda yapılmış. Acılışta bir suru yağmacı bir polis istasyonuna saldırıyor , bir T-Zero aracı yağmacılara carparak başgosteriyor , bir arkadaşınızı aracın kapısını acarken goruyorsunuz ve sahnedesiniz: bir suru yağmacı koşuşturuyor , duvarlarda geziniyorlar , araclara saldırıyorlar , yakıp yıkıyorlar .... Benim kelimelerimle etrafa sorun cıkaran ve her yere saldıran bir suru manyağı kesip biciyorsunuz, yakıp kızartıyosunuz, onlara hadlerini bildiriyorsunuz, artık bu vahşetten mi zevk alırsınız , yoksa manyakları kesmektenmi , yoksa asla gorulmeyecek bir ortamda bulunmaktan bilemiyorum. Ama beni en cok etkileyecek olan boyle bir ortamı gorebilmek; Bir yığın sapıtmış yağmacının ortalığı yakıp yıktığını , tam anlamıyosa bir 'Kaos' u (oyunun isminde de geciyor Urbah Chaos) gormek, hem o kaosu yaşamak , hem de o kaosu duzene cevirmek ... Oyunun hem tek kullanılı senaryo versiyonu ve cok oyuncuyla oynanabilen bolumler olacakmış. Cok oyunculu bolumlerde bir takım polis bir takım yağmacı olarak gorev yapabilirken, hep birlikte bir alan savunması ya da saldırı gibi bolumler de olacakmış. Son olarak oyunda Havok 3 motorunun kullanılarak gercekci ve dinamik bir dunyanın oluşturulduğunu belirterek yazımı bitireyim. Bu kaos ortamında bulunup yağmacıları doğramak isteyen arkadaşlar umutla bekleyeceklerdir sanırım . Cok vahşetli gibi gorunen oyun aslında bir coğumuz icin eğlenceli olabilir, Cunku oyunda yaptığınız tek şey askeri silahlardan , yuksek teknolojili alev silahlarına ve mafya silahlarına kadar varan bir suru değişik silahla yağmacıların beyinlerini duvara ucurmak. Bilmem kacımız beyinleri ucurmaktan hoşlanır ama bazı oyunlarda absurt olarak işlenen bir cok şey bizi gulduruyor , bu bazen kaza , bazen birinin olmesi, bazen birilerinin bi yerlerinin kırılması olabiliyor. Ekran goruntulerini incelerseniz mafyada ve oyuncuda bir cok değişik silah olduğunu goreceksiniz. Keşfedilmeye değer , acaba nasıl bir etki bırakır diye meraklandıran bir suru silah metal kesicilerden , elektrik şoklayıcılarına, alev makinelerinden turlu turlu ateşli silahlara ... Bir de kalkanınız var kunye resminde gorunen polis kalkanlarından. __________________