Evet arkadaşlar bu yazıyı yazmaktan gayet mutluyum şoyleki; Cabalonline Avrupa yayımcısı olan Game-Masters firması Kore ve Japonya'da olduğu gibi oyunun Free to play yani bedava olarak aylık ucret odenmeden oynanmasına karar vermişler bence gayet yerindede bir karar verimişler. Official siteden yapılan acıklamaya gore; Alıntı:
1 - Closing of the servers (aka CABAL going offline): Monday 21st May 2007 2 - Closed Beta period: Tuesday 5th June 2007 3 - Open Beta testing: Wednesday 13th June 2007
1- Şu anki butun serverlar 21 Mayıs 2007 , Pazartesi gunu kapatılacak. 2- Kapalı beta testi (Sadece sınırlı sayıda oyuncu) 5 Haziran 2007 Salı gunu başlıyacak. 3- Acık beta testi (Tum kullanıcılara acık) 13 Haziran 2007 gunu başlıyacak. Tarihleriyle beraber beta testi tamamlandıktan sonra oyun F2P olacak. Bu oyun icin bir oninceleme yazısı yazmıştım oradaki kıstaslar oyunun (P2P) Pay to play yani "Oynaması ucretli" olmasından kaynaklanıyordu şimdi ayda 10€ vermeden boyle bir oyun oynanabilr mi? Benim kendi kişisel kanaatim evet. Eğer bir oyuna para vermek istemiyorsanız piyasadaki Free to Play oyunların karşısında artık dişli bir rakip var. Cabalonline'ın diğer F2P oyunlarında gelişimine katkıda bulunacağını umut ediyorum... Peki bu nasıl olucak nasıl katkıda bulunabilir? Olay gayet acık Cabalonline'ı 3 ay oynamış biri olarak şunu soyluyebelirim ki, oyun turk oyunculara gercekten hitap ediyor. Kısa surede internet kafelerde bir cabalonline cılgınlığı başlıyacağına eminim. Şu anda Turkiye'de oynan Knight Online'daki "Non-Premium" skıntısını da duşunursek pek cok oyuncu Cabalonline'ı oynamaya başlıyacaktır. Bunun sonucu olarak Knightonline, ve Silkroad online'da kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeye calışacaktır,sahip oldukları kullanıcıları gelecek olan bu dişli rakibe kaptırmak istemeyeceklerine eminim. Oyunun F2P olması tamamen ucretsiz olacağı anlamına gelmesin, Bu defa oyuna bir Premium service eklenecek ve K.O. , Silkroad, Reppelz gibi f2P oyunlardaki cash, silk, op services ler gibi bir servis olacak ve buradan paranızla bir fark yaratabileceksiniz. Gayet mantıklı bir uygulama olacak. Kaynağa ulaşmak isteyen arkadaşlar icin ; TIKLA Son olarak Oninceleme yazısı ile burada dile getirmiş olduğum oyunun P2P olmayı haketmiyecek hatalara sahip olduğunu acıkladığım yazılarım sonucu bazı AYF'lerin terbiyesizlik sınırlarını aşan yazılarına maruz kaldım, ama hic bir zaman sinmedim oyunun P2P olmaması gerektiğini dile getirdim. Demekki haksız değilmişim ki , GM yonetimide boyle bir karar verdiler. Şimdi anneye, kardeşe kufur edecek kadar alcaklaşa bilen adi yaşam formları bu yazıyı okuduktan sonra suratları kızaracak mı diye merak etmiyor değilim. Oyun sadece ben istedim diye F2P olmadı belki fakat bu forumda dile getirilen pek cok şey ve diğer yabancı uyruklu bazı arkadaşların calışmaları sonucu bu kararın alındığını biliyorum.Tabiki en onemli amac GM'in kar amacı duşunen bir şirket olması buda gayet normal.Son olarak anlayana;(blx) Cennet annelerin ayakları altındadır. - Hadis-i Şerif Alıntı:
Arkadaşlar Premium Services'lerle alakalı icerikte yayınlandığı icin yazıyı update etmek istedim kısaca Premium servisler şu şekilde olucak ; Platinum Premium Service; Ucreti: 9.99€ Şu anki odemeyle arasında bir fark yapmaya gerek duymamışlar. %25 Daha fazla Level Experience point. F2P'den. %25 Daha fazla Skill Experience point. F2P'den. %25 Daha fazla Crafting Ecxperience point. F2P'den. 1 Sayfa daha fazla WareHouse ve Kişisel Inventory kullanımı. Training Dummylerin Kullanılmasına verilen izin. Ve(GPS system)) Haritanın kullanılması.( Bu şu anlama geliyorki F2P oynayan oyuncular haritalar arsı geciş yapamıyacak bunun icin Warp Gatelerin bulunduğu Warp Arena'yı kullanmak zorundalar. Gercekten bir işkence olucak.) Silver Premium Service; Ucreti : 6€ Belirli bir seviyede iseniz Platinium servise gore nispeten daha mantıklı. Academy %25 Daha fazla Skill Experience point. F2P'den. Harita Kullanımı acık (; Adventurer %25 Daha fazla Level Experience point. F2P'den. Harita kullanımı acık. Craftsman %25 Daha fazla Crafting Experience point. F2P'den. Harita Kullanımı acık. Free to Play Service (Yani bedava olan servis) Ucreti : Ucret YOK. Bu oyun icin en mantıklı hareket. %25 Daha az Level Experience point, P2P'den. %25 Daha az Skill Experience point, P2P'den. %25 Daha az Craft Experience point, P2P'den. GPS kullanımı yasaklı (İşkence (; ) Training Dummy kullanımı kapalı. WareHouse ve inventory sayfaları P2P'den bir eksik. Bunlarla birlikte oyunda Cash diye tabir edilen oyun parasıyla alış verişe yapabileceğiniz birde Game shop var bu tablo oldukca uzun. Yani para odeyip bir itemı satın alabileceksiniz. Bu tabloya bakmak icin ve F2P hakkında daha fazla bilgi edinebilmek icin BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ. Yine ForumTR'de yer alan "CabalGM" yani Evrim bey tarafından turkceleştirilen Free2Play hakkındaki Sıkca Sorulan Sorular'a Buradan ulaşabilirsiniz. Official sitede yer alan FAQ yada buradan ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler.
:SAYGILAR: __________________
Cabal-Online Free to Play (Yakında Oynaması Bedava)
Cabal Online0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Cabal Online
- Cabal-Online Free to Play (Yakında Oynaması Bedava)