Merhaba Arkadaşlar.. Bu konuda sizlere Cs hakkında bilinmesi gerekenler , genel bilgileri elimden geldiğince anlatmaya calışacağım.. Sorular / Konular 1.Oyuna giriyorum fakat internet uzerinden oynayamıyorum. 2.Bazı serverlara girdiğimde aradan yaklaşık 30 saniye gectikten sonra atılıyorum tekrar giriyorum fakat yine oluyor. 3.Cheating-Death ne işe yarar , nasıl kullanırım 4.Console yoluyla nasıl serverlara bağlanırım Cevaplar / Anlatım 1.Online Olarak Counter-Strike oynamak Coğu counter-strike tutkunu internet uzerinden oynamayı tam olarak bilmez.İnternet uzerinden deyince ilk olarak akıllarına bir arama sitesi acıp internetten counter-strike yazmak gelir Aslında durum boyle değildir.İlk once normal olarak oyuna giriyoruz (C-D isteyen serverlarda C-D acacağız ne olduğunu birazdan anlatacağım) İngilizce menu icin ; Play Cs->Online Games Turkce menu icin ; Cs Oyna->Internet Oyunları (ben boyle hatırlıyorum =) Adlı menuye girdiğimizde oyuna aynen Lan Games menusune benzer farklı bir menu acılacak. Şimdi Add adress (Adres ekle) diyoruz ve onumuze gelen boş kutucuğa server ip adresini veya adını yazıyoruz. Example : Ornek : cs3.yenianet.net ---------------- cs4.yenianet.net vb.. ve tamam yapıyoruz (OK) sonra listede eklediğimiz serverın yer aldığını goruyoruz istersek cift tıklıyoruz ya da oyuna gir tuşuna basarak servera bağlanıyoruz Not : server dolu ise oyuna girme ekranı kapanır ve onunuze 'could not connect to server'..'Server Full' ya da benzeri bir mesaj cıkar.. 2.Şimdi gelelim C-D (Cheating-Death) gerekli olan serverlara.. Bazı serverlar (orneğin yenianet) oyun guvenliği , anti hile amacıyla yazılmış olan Cheating-Death adlı programı serverlarında gerekli hale getirirler. Bu programı acmadan servera bağlandığımız takdirde yaklaşık olarak 30 sn. sonra oyundan atılırsınız ve Cheating-Death acmamızın gerekli olduğunu acıklayan bir mesaj alırız. Tekrar bağlanmayı denediğimizde yine aynı işlem gercekleşir. Bu sorunu nasıl ortadan kaldırırım diye soracak olursanız - http://www.yenianet.net/download/Che...-4_33_4-en.exe adresinden Cheating-Death programının 4.33.4 versiyonunu bilgisayarımıza cekip kuruyoruz. Kurulum işlemi sona erdikten sonra yapmamız gerekenler aşağıda yazılıdır. 3.Cheating-Death ne işe yarar , nasıl kullanırım Ne işe yarar ? Az evvel bahsettiğim gibi bu program serverların Wall-Hack turu programların bulunmadığı , hilesiz , temiz bir oyun sağlamak icin kullandıkları bir yazılımdır. Programı indirdikten sonra zaten kullanımı oldukca basit.Cheating-Death kurduğumuz dizinden ya da (oluşturduysak) kısayolundan programı actıktan sonra yalnızca oyuna giriyoruz ve yenianete bağlanıyoruz (C-d isteyen her server icin gecerlidir). Aradan 30 saniye gectikten sonra oyundan atılmadığımızı ve sol ust koşede 'Thank you for using Cheating-Death' e benzer bir mesaj goreceğiz. Eğer server Cheating-Death kullanmıyorsa alt koşede 'Warning : This server not using Cheating-death' yada benzeri bir mesaj alırsınız. Not : Cheating-Death kullanmayan server , her zaman icin tam olarak guvenli değildir. 4.Console yoluyla serverlara bağlanmak.. İlk once console'un tanımını yapmaya calışalım.. Console ; HL'nin yazıldığında beraberinde getirdiği komutlarıda kullanmak , değerini oğrenmek ve ayrıcalıklı ayarlar eklememize yarar. Peki nasıl ekleyeceğiz diye soracak olursanız ; Counter-Strike kısayoluna sağ tıklayıp ozelliklere geliyoruz ve aşağıda ki kodu Hedef satırının en sonuna ekliyoruz. PHP Code:
-console -game cstrike

daha sonra uygula ve tamam yaparak kısayol ile oyuna giriyoruz. Kısayolu Olmayanlar : masaustune sağ tıklasın : yeni->kısayol menusune giriyoruz.Onumuze cıkan kutucuğa Half-Life'ın kurulu olduğu dizine gelip , hl.exe yi seciyoruz daha sonra ileri yapmadan once satırın sonuna kodumuzu ekliyoruz Example : Ornek : "..\SIERRA\Half-Life\hl.exe" -console -game cstrike daha sonra ileri yapıp , kısayolun adını belirliyoruz ve eğer istersek kısayolun ozelliklerine gelip simge değiştir butonuna tıklayarak cstrike klasorune girip cstrike.ico dosyasından simge belirliyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra oluşturduğumuz kısayol ile oyuna giriyoruz ve en ustte Console seceneğinin eklendiğini goruyoruz.Buraya tıklayarak console'a giriyoruz. bazı bilgisayarlar icin yazdığımız komutlar gorunmeyebilir.Bu sorunu kaldırmak icin console 1 komutunu yazıyoruz ve console'umuz artık kullanılabilir hale geliyor. Şimdi gelelim servera bağlanmak icin kullanmamız gereken komutlara.. connect (bağlan) ip adresini ya da serverın adını yazarak bir servera bağlanmamızı sağlar Example : Ornek : connect cs3.yenianet.net ------------------------ yazıp enterladıktan sonra eğer server full değilse oyuna bağlanır. Eğer server full ise bu kez console kapanmaz ve secenekli bir uyarı mesajı almayız.Bağlanma sırasında oluşan ozetlerin en altında 'Server is full.'-'Host game disconnected' benzeri bir mesaj goruruz. Tekrar denemek icin retry komutunu kullanırız ve otomatik olarak en son denediğimiz servera tekrar bağlanmaya calışır. Retry komutunu hızlı hızlı denemek icin kullanabiliriz.Orneğin yenianete genelde dolu olduğundan dolayı kolay kolay giremeyebiliriz. Retry yazarak tekrar tekrar bağlanmayı deneriz ve bir kişi cıkarsa anında biz oyuna gireriz (tabi bağlantı hızı daha iyi olan ya da daha evvel bu işlemi yapan başka biri yoksa..) Console tabi ki başka yollar icinde kullanılabilir. Orneğin config dosyalarını acmak , oyuna eklemek icin kullanılabilir Config dediğimiz cfg uzantılı dosyalar HL 'de exec komutu ile acılabilir. Orneğin bir arkadaşımızdan config aldık ve cstrike dizinine aldık bu dosyayı.. Yapmamız gereken tek şey console'a girip exec cfgismi.cfg yazmamız olacak. Orneğin : exec myconfig.cfg Config hakkında şimdilik daha detaylı bir bilgi vermenin bu konu icin luzumu olmadığını duşunuyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye calışmakla kalmayıp sorularınız olursa buraya yazarak elimden geldiğince cevap yazmaktan memnun olurum. Dokumanı okuduğunuz icin , hic olmazsa acıp baktığınız icin teşekkurlerimi sunuyorum... İyi Eğlenceler.. __________________