Cs Taktikleri
Counter Strike0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- Counter Strike
- Cs Taktikleri
-
29-09-2019, 02:47:20Oncelikle merhaba arkadaşlar.Yeni Cs oynamaya başlayanlar ve bazı bilgileri paylaşmak icin actım bu konuyu.Silah kullanımıları ve oyun ici ayarlarla ilgili yazılar olucak.Umarım yardımcı olabilirim.Hatam olursa soylersiniz artık Oyun ici ayarlar 1-Fps ve rate ayarları Fps ayarları ekran kartınızla ilgili ayarlardır.Ekran kartınızdan oyun icinde max. performans almak istiyorsanız şu kodu konsola yazın fps_max 101 Rate ayarları serverla bilgisayarınız arasındaki bağlantı ayarlarıdır.Her bilgisayara ve bağlantıya gore değişiklik gosterebilir.Herkesin rate ayarları farklı olabilir ama genel olarak tasiye edilen rate ayarları şunlardır : rate 25000 cl_cmdrate 101 cl_updaterate 101 Bu kodları konsola yazıyoruz. 2- Oyun ici ayarlar Normalde 1-2-3 nolu numaralara bastığınızda silah elinize hemen gelmez mouse1 tuşuna basmanız gerekir.Bu zaman kaybıdır bunu onlemek ve silahın elinize hemen gelmesini istiyorsanız şu kodu konsola yazın. hud_fastswitch 1 Diğer bir ayar crosshair ayarınız.Crosshair oyun icinde hareketlerinize gore buyur veya kuculur crosshair ınızı sabitlemek istiyorsanız şu kodu konsola yazın. cl_dynamiccrosshair 0 Diğer bir ayar ise crosshair renginiz ve boyutunuzdur.Bu ayarlar kişiden kişiye değişebilir.Tamamen alışkanlıklarla alakalıdır.Kimisi small kullanır kimisi medium kullanır.Tamamen alışkanlık meselesidir.Bu noktada onemli olan sık sık değiştirmemeniz ve birine alışmanızdır. Diğer bir ayar ise ışık ayarlarıdır.Brightness ve gamma ayarlarıdır.Benim tavsiyem ikisinide sonuna kadar acmanızdır.Boylece karanlık yerleri daha rahat goreceksiniz. Gelelim can alıcı noktaya silah kullanımı Ben veya başka birisi forumlarda yada başka yerlerde ne kadar yazsada tecrube olmadan olmaz.Tecrubeyi en kısa yoldan deathmatch serverlarda kazanabiliriz.Deathmatch serverlarda hergun bir silahla calışın ve o silahı tanıyın.Mesela birgun colt obursu gun keleş gibi.Neyse gecelim şimdi M4A1(COLT) Oyun icersindeki en cok tercih edilen silahlardandır.Guclu bir silahtır ve kullanımı zor değildir. a)Uzak mesafe Colt fazla seken bir silah değildir.Ancak 3-4 mermiden sonra sapıtan bir silahtır.Uzak mesafede adamı gorduğunuzde boyun mesafesine nişan alın ve max. 3-4 mermi atın muhtemelen 3. mermi hs(headshot) olacaktır.Ancak bu kural tum silahlar icin gecerlidir : : Sabitken ateş edin.Koşarak ateş ederseniz duşmanı vuramassınız.Ancak bu bekleme yani sabit durma suresi cok kısa olmalıdırki olmeyelim. 1 sn gibi bir sure durun 3 mermi atın ve sonra sağ ve sola doğru hareket edin. b)Yakın mesafe Yakın mesafede cok etkilidir.Ayakta veya eğilerek duşmanın govde boyun bolgesine ateş edin. AK47(KELEŞ) Cok guclu bir silahtır.Colttan daha guclu bir silahtır ancak kullanımıda zordur.Keleş cok fazla seken bir silahtır.Ancak alıştıkca bir olum makinasına donuşebilirsiniz. Sekmesini bir avantaja donuşturebilirsiniz.Ancak bunlar tecrubeyle olur. a)Uzak mesafe Duşmanı gorduğunuzde boyun mesafesine nişan alın max. 3 mermi atın iyi aim aldıysanız hs olacaktır muhtemelen.Burda boyle yazdığıma bakmayın gercekten zor bir iş b)Yakın mesafe Daha oncede belirttiğim gibi cok guclu bir silahtır birkac mermide duşmanınızı oldurebilirsiniz.Benim tavsiyem eğilin ve duşmanın govdesini tarayın. Awp Awp kullanımı kişiden kişiye değişir.Kimi zoom kullanmaz kimi tek zoom kullanır kimi cift zoom kullanır kimi zoomshoot yapar gibi. Awp hakkında pek taktik vermek istemiyorum kesinlikle alışkanlık meselesidir.Ancak alışıldığında gercekten cok iyi bir silahtır.Benim kullanma şeklim mouse 2 tuşuna basılı tutarım hemen 2.zoom acılır.Duşmanın hareket yonunu takip eder ve oldururum.Ancak her oyuncunun yapması gereken bir hareket wardır qq hareketi.Yani atıştan sonra iki kere q tuşuna basarak hemen awpnin elinize gecmesidir.Eğer karşınızdada bir awpli warsa sipeden cıkarken zıplayarak cıkmanızı tavsiye ederim. MP5 Fiyat performans konusunda en verimli silahtır.Genellikle oyunun başlarında tercih edilir.Kullanımı cok kolaydır.Hareketli veya sabit duşmanın boyununa doğtu aimi tutup taramaktır. DİĞER Eğer dikkat ettiyseniz yada macları izlediyseniz butun oyuncularda kulaklık wardır.İyi yada kotu bir kulaklık edinin ve ses kasın.Ses kasmak ? Ses kasmak oyun icerisindeki sesleri dinleyip duşmanın nerde olduğunu anlamaktır.1-1 kaldığınızda buyuk avantaj sağlayacaktır ses kasmak. Dediğim gibi biz ne kadar yazsakda en onemli şey tecrubedir.Gene dediğim gibi deathmatch serverlarda silahları tanıyın alışın derim ben Okuduğunuz icin teşekkurler. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum. Bi yanlışım olduysa affola Not: ALINTI DEĞİLDİR !! TAMAMEN BANA AİTTİR !! __________________