Lubnan’da binlerce seyahatci, ulkede faaliyet gosteren New Plaza Tour adlı şirketin kurbanı oldu. Şirket uzerinden rezervasyon yapan binlerce kişinin Turkiye'nin değişik bolgelerinde mahsur kaldığı bildirildi. Mağdular arasında bir de Turk gazeteci bulunuyor.

Binlerce kişi Turkiye’de mahsur kaldı
Lubnan'da charter ucuşlar ve paket turlar duzenleyen New Plaza isimli tur firmasının, sahte rezervasyonlarla binlerce kişiyi dolandırdığı oğrenildi. Yaşanan sahte rezervasyon skandalı nedeniyle binlerce kişinin Turkiye'nin değişik tatil bolgelerinde mahsur kaldığı oğrenildi.

Medya 5 bin, seyahat acenteleri birliği 1.500 diyor
Lubnan basınında yer alan haberlerde, New Plaza Tours'un duzenlediği sahte ucak bileti ve otel rezervasyonları nedeniyle 5 bin civarında Lubnanlının Turkiye'de mahsur kaldığı ileri surulurken, Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud, soz konusu sayısının 1.500 civarında olduğunu belirtti.

Acenteler şirket merkezinin onunde beliyor
Lubnan medyasına konuşan mağdurladan bazıları, gidecek yerleri olmadığı icin havalimanlarında uyuduklarını soyledi. New Plaza Tours aracılığıyla rezervasyon yapan bazı acentelerin calışanları da, bir cevap almak icin, şirketin kapalı olan merkezi onunde beklemeyi surduruyor. Şu anda acentenin tum ofislerinin kapalı olduğu ve hicbir yetkiliye ulaşılamadığı belirtiliyor.

‘’21 muşterim İstanbul’da mahsur’’
Miqat isimli seyahat acentesinin sahibi Bilal Ferhat, İstanbul'da 21 muşterisinin bulunduğunu ve bunların havalimanında mahsur kaldıklarını aktardı.

Duşuk fiyata charter bileti sattığı icin acenteler onunla calışıyordu
Duşuk fiyatlara charter ucuşlar gercekleştirdiği icin Lubnan'aki cok sayıda acentenin New Plaza Tours ile calıştığı acıklandı. Bilal Ferhat, ''New Plaza Tours'un lisansının olmadığını oğrenince şoke oldum. Tur operatorluğu yapabilmek icin lisansınızın olması gerekir'' dedi.

‘’Marmaris’teki muşterilerim otele alınmadı’’
Attar Travel isimli seyahat acentesinin calışanı Fatima al-Hajj, ''Marmaris'teki otellerine saat 19.00'da ulaşan muşterilerim var. Otel yonetimi, odemeleri yapılmadığı icin muşterileri otele almamış. Şimdi onlara kalacakları başka bir otel bulmak zorundayım.'' şeklinde konuştu.
New Plaza Tours'un kurbanlarından bir diğeri ise Noha Akoum isimli 24 yaşındaki bir kadın. Antalya tatili icin İstanbul uzerinden Antalya'ya tatil paketi satın alan Akoum, rezervasyonunun yapılıp yapılmadığını soracak bir yetkili bile bulamamış. Akoum, acenteye 4 bin dolar odediğini soyledi.

New Plaza Tours’un ilk vukuatı değilmiş
New Plaza Tours'un sahibi Fawaz Youssef Fawaz'ın ulkeyi terk ettiği duşunuluyor. Yaşanan bu olayın, New Plaza Tours'da yaşanan ilk skandal olmadığı kaydedildi. Şirketin gectiğimiz yıl da 500-700 civarında muşteriyi mağdur ettiği belirtildi.

Turk gazeteci de mağdur
Yıllarca Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yapan şimdilerde ise uluslararası basın ve Turk basını icin Suriye ve Lubnan'dan haberler yapan Hediye Levent de New Plaza Tours'un kurbanı oldu. TurizmGuncel'e bilgi veren Hediye Levent, ''Uzerinde AtlasGlobal'in kocaman afişinin de bulunduğu acenteyi gorunce bilet almak icin iceri girdim. Onur Air'den 4 Eylul tarihi icin 03.45 ucuşuna 175 dolar odeyerek bilet satın aldım. Daha sonra havalimanına gittiğimde oyle bir ucuşun olmadığını gordum. Ayrıca,bağlantılı İstanbul-Bodrum biletim de yandı'' dedi.
Olayda Onur Air'in dahlinin olup olmadığını araştırdığını belirten Hediye Levent, Konuyla ilgili olarak şirktten bir bilgi alamadığını da sozlerine ekledi.

turizmguncel