ATC: J05AF10
BARKODU: 8680833090069
FİYATI: 467,98TL
ETKEN MADDE: entecavir – entekavir
URETİCİ: ARVEN
Kronik hepatitis B’de, guanozin nukleozid analoğu antiviral. Yetişkinde 0,5mg/gun. Gebelik kategorisi C. Anne sutune gecer. Kontrendikasyon; aşırı duyarlılık.
[h=2]YAN ETKİLERİ[/h] ishal, dispepsi, bulantı, kusma.
Kısıtlamalar 4.2.13 – Hepatit tedavisi (1) Akut ve kronik viral hepatit tedavisinde kullanılan ilaclar gastroenteroloji veya enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerinden biri tarafından duzenlenen sağlık raporuna dayanılarak bu uzman hekimler ile cocuk sağlığı ve hastalıkları veya ic hastalıkları uzman hekimleri tarafından recete edilir. (2) Hepatit tedavisinde daha once kullanılan ilaclar, tanı, tedaviye başlama ve kesilme kriterleri gibi bilgilerin raporda belirtilmesi gerekmektedir. Oral antiviral tedavilerde ilk rapor suresi en fazla 6 ay, sonraki rapor sureleri bir yılı gecemez.
4.2.13.1 – Kronik Hepatit B tedavisi (1) İlk tedaviye başlamak icin; HBV DNA seviyesi 10.000 (104) kopya/ml (2.
000 IU/ml) veya uzerinde olan hastalar, bu durumun belirtildiği rapor ve eki tetkik sonuclarına (HBV DNA sonucu ve karaciğer biyopsi raporu) gore; a) Erişkin hastalarda; karaciğer biyopsisinde Histolojik Aktivite İndeksi (HAI) ≥6 veya fibrozis ≥2 b) 2-18 yaş grubu hastalarda; “ALT normalin ust sınırının 2 katından daha yuksek ve karaciğer biyopsisinde HAI ≥4” veya “ALT duzeyine bakılmaksızın fibrozis ≥ 2”, olan hastaların tedavisine interferonlar veya pegile interferonlar veya oral antiviraller ile başlanabilir. (2) İnterferonlar veya pegile interferonlar ile tedavi; a) Klasik interferonların toplam dozu haftada 30 milyon, ayda 120 milyon uniteyi gecemez. b) Erişkin hastalarda interferonlar ve pegile interferonlar ALT değeri normalin ust sınırının 2 katını gecen, HBeAg negatif olan ve HBV DNA ≤ 107 kopya/ml olan hastalar ile HBeAg pozitif olan ve HBV DNA ≤ 109 olan hastalarda kullanılabilir. İnterferonlar ve pegile interferonlar kronik hepatit B hastalarında en fazla 48 hafta sureyle kullanılabilir. c) Cocuklarda interferon tedavi suresi 24 haftadır.
Bu grup hastalarda 24 haftalık tedavinin bitiminden en az 1 yıl sonra bu maddenin birinci fıkrasının b bendinde tarif edilen koşulları yeniden taşıyan hastalara en fazla 24 haftalık ikinci bir interferon tedavisi daha verilebilir. (3) Oral antiviral tedaviye; a) Erişkin hastalarda; gunde 100 mg lamivudin veya 600 mg telbivudin veya 245 mg tenofovir veya 0,5 mg entekavir ile başlanır. b) 2-18 yaş grubu hastalarda tedaviye lamivudin, 12-18 yaş grubu hastalarda lamivudin veya tenofovir, 16-18 yaş grubu hastalarda lamivudin veya tenofovir veya entekavir ile başlanabilir. Cocuk hastalarda lamivudin tedavisine 3mg/kg/gun dozunda (gunluk maksimum 100 mg), tenofovir tedavisine 245 mg/gun, entekavir tedavisine 0,5 mg/gun dozunda başlanabilir. (4) Erişkin hastalar oral antiviral tedavi altındayken; a) Lamivudin veya telbivudin tedavisinin 24 uncu haftasında HBV DNA 50 IU/ml (300 kopya/ml) ve uzerinde olan hastalarda diğer antiviraller kullanılır.
Ancak bu tedavilerin 24 uncu haftasında HBV DNA 50 IU/ml (300 kopya/ml) altında ise başka bir oral antiviral ajana gecilemez veya eklenemez. b) Oral antiviral tedavisi alan hastalarda negatif olan HBV DNA’nın pozitifleşmesi veya HBV DNA’nın 10 kat yukselmesi ile başka bir oral antiviral ajana gecilebilir veya almakta oldukları tedaviye ikinci bir oral antiviral eklenebilir. c) Tenofovir veya entekavir ile tedavi alan hastalarda birinci yılın sonunda halen “HBV DNA pozitif” olması durumunda bu iki antiviral arasında geciş yapılabilir veya bu iki antiviral birlikte kullanılabilir. c) Oral antiviral tedavisi alan hastalarda gebelik durumunda oral antiviral değişiminde bu koşullar aranmaz. d) Kullanılan antivirale karşı yan etki gelişmesi halinde koşul aranmaksızın başka bir antivirale gecilebilir.
e) Oral antiviral değişimi ya da tedaviye yeni oral antiviral eklenmesi icin, duzenlenecek yeni veya mevcut raporda bu durum belirtilir. f) Adefovir tedavisinde koşul aranmaksızın tenofovir veya entekavire gecilebilir. (5) Cocuk hastalar oral antiviral tedavi altındayken; a) Oral antiviral tedavisi alan hastalarda negatif olan HBV DNA’nın pozitifleşmesi veya HBV DNA’nın 10 kat yukselmesi ile cocuğun yaşı goz onune alınarak tenofovir veya entekavire gecilebilir veya tenofovir veya entekavir eklenebilir. b) Lamivudin tedavisinin 24 uncu haftasında HBV DNA 50 IU/ml (300 kopya/ml) ve uzerinde olan hastalarda cocuğun yaşı goz onune alınarak tenofovir veya entekavir kullanılır. Ancak lamivudin tedavisinin 24 uncu haftasında HBV DNA 50 IU/ml (300 kopya/ml) altında ise başka bir oral antiviral ajana gecilemez veya eklenemez.
c) Tenofovir veya entekavir ile tedavi alan hastalarda birinci yılın sonunda halen “HBV DNA pozitif” olması durumunda bu iki antiviral arasında geciş yapılabilir veya bu iki antiviral birlikte kullanılabilir. c) Kullanılan antivirale karşı yan etki gelişmesi halinde koşul aranmaksızın cocuğun yaşı goz onune alınarak başka bir antivirale gecilebilir. d) Oral antiviral değişimi ya da tedaviye yeni oral antiviral eklenmesi icin, duzenlenecek yeni veya mevcut raporda bu durum belirtilir. e) Adefovir tedavisinde koşul aranmaksızın cocuğun yaşı goz onune alınarak tenofovir veya entekavire gecilebilir. (6) Oral antiviral tedavinin sonlandırılması; a) Her yenilenen raporda tek başına HBsAg pozitifliği veya HBsAg negatifliği ile birlikte Anti-HBs negatifliği raporda belirtilmelidir.
b) Oral antiviral tedavi, HBsAg negatif hastalarda Anti-HBs pozitifleştikten sonra en fazla 12 ay daha surdurulur. (7) Antiviral tedavi almakta olan hastaların raporlarının yenilenmesinde, başlama kriterlerinin hastanın tedavisine başlandığı tarihteki mevzuata uygun olduğu yeni raporda belirtilir. 4.2.13. 1.1 – Hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozunda tedavi (1) Karaciğer sirozunda HBV DNA (+) olan hastalarda tedaviye başlanılabilir ve bu durum raporda belirtilir. Tedavi sureleri; HBV DNA (+) olanlar icin kronik hepatit B tedavisinde olduğu gibidir. 4.2. 13.1.2 – İmmunsupresif ilac tedavisi, sitotoksik kemoterapi, monoklonal antikor tedavisi uygulanmakta olan hastalarda tedavi (1) İmmunsupresif ilac tedavisi veya sitotoksik kemoterapi veya monoklonal antikor tedavisi uygulanmakta olan HBsAg (+) hastalarda, ALT yuksekliği, HBV DNA pozitifliği ve karaciğer biyopsisi koşulu aranmaksızın uygulanmakta olan diğer tedavisi suresince ve bu tedavisinden sonraki en fazla 12 ay boyunca gunde 100 mg lamivudin veya 600 mg telbivudin veya 245 mg tenofovir veya 0,5 mg entekavir kullanılabilir. İmmunsupresif, sitotoksik kemoterapi ve monoklonal antikor tedavisine ilişkin ilac raporunun tarih ve sayısı recetede belirtilir. (2) İmmunsupresif ilac tedavisi veya sitotoksik kemoterapi veya monoklonal antikor tedavisi uygulanmakta olan kronik hepatit B hastalarında ise tedavi sureleri ve ilac secimi kronik hepatit tedavi prensiplerinde belirlendiği şekildedir.
(3) HBsAg negatif olduğu durumlarda HBV DNA pozitifliği ve/veya Anti HBc pozitifliği durumlarında immunsupresif ilac tedavisi veya sitotoksik kemoterapi veya monoklonal antikor tedavisi uygulanmakta olan hastalara ALT yuksekliği ve karaciğer biyopsisi koşulu aranmaksızın lamivudin veya telbivudin veya tenofovir veya entekavir kullanılabilir. Soz konusu tedavilerin bitiminden sonraki en fazla 12 ay boyunca da antiviral tedavi kullanılabilir. 4.2.13. 1.3 – HBV’ye bağlı karaciğer hastalığından dolayı karaciğer transplantasyonu yapılan hastalar veya Anti-Hbc(+) kişiden karaciğer alan hastalarda tedavi (1) HBV’ye bağlı karaciğer hastalığından dolayı karaciğer transplantasyonu yapılan hastalar veya Anti-HBc(+) kişiden karaciğer alan hastalara; biyopsi, viral seroloji, ALT seviyesi yada HBV DNA bakılmaksızın oral antiviral tedavi verilebilir. 4.2.13. 1.4 Biyopsisi ile ilgili genel prensipler (1) Karaciğer biyopsisi ile ilgili kurallar Ishak skorlamasına gore (pediatrik hastalarda Knodell skorlamasına gore) belirlenmiştir. (2) Biyopsi icin kontrendikasyon bulunan hastalarda [PT de 3 sn den fazla uzama veya trombosit sayısı 4.2.13. 2 – Kronik Hepatit D (=Delta) tedavisi (1) Delta ajanlı Kronik Hepatit B tanısı konmuş anti HDV(+) hastalarda interferon veya pegile interferonlar, kronik hepatit B’deki kullanım sure ve dozunda kullanılabilir. Bu hastalardan Kronik Hepatit B tedavi koşullarını taşıyanlarda tedaviye oral antiviral ilaclardan biri eklenebilir. (Anti HDV(+) ve HBV DNA sonucu recete veya raporda belirtilir.) Biyopsisi ile ilgili hepatit B’deki belirtilen genel prensipler esas alınır. 4. 2.13.3 – Hepatit C tedavisi 4.2.13. 3.1 – Akut Hepatit C tedavisi (1) Akut hepatit C tedavisinde kullanılan ilaclar gastroenteroloji veya enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerinden biri tarafından duzenlenen ilac kullanım raporuna dayanılarak bu uzman hekimler ile cocuk sağlığı ve hastalıkları veya ic hastalıkları uzman hekimleri tarafından recete edilir. (2) Akut hepatit C hastalarında (HCV RNA pozitif sonuc raporda belirtilir) 24 hafta sureyle, onaylanmış Kısa Urun Bilgisinde Kronik C hepatitinde tanımlanan dozlarda interferon alfa veya pegile interferon alfa monoterapisi uygulanır. Bu hastalarda tedaviye ribavirin eklenemez. Akut hepatit C tedavisi icin karaciğer biyopsisi ve 12 nci haftada HCV RNA seviyesinde 2 log azalma koşulu aranmaz.
4.2.13.3.2 – Kronik Hepatit C tedavisinde genel hukumler (1) HCV RNA’sı pozitif hastalarda genotip tayini yapılır.
Genotip ve subtipi (Laboratuar tetkikinde genotip 1 subtipi belirlenemediği olgular genotip 1a olarak kabul edilir) raporda belirtilir. (2) Karaciğer biyopsisi ile ilgili kurallar ISHAK skorlamasına gore (pediatrik hastalarda Knodell skorlamasına gore) belirlenmiştir. (3) Kronik hepatit C tedavisi; ISHAK skoruna gore fibrozis 3 ve uzeri hastalarda tedaviye başlanır. (4) Kronik hepatit C’ye bağlı karaciğer kompanse sirozu (Child A) olan hastalarda; karaciğer biyopsisinde ISHAK skoruna gore evre 4 ve uzerinde olanlar veya trombosit sayısı 100.000 altında olanlarda veya protrombin zamanı kontrolun 3 saniye veya daha yuksek olması koşulu aranır.
(5) Dekompanse sirotik (Child B ve C) hastalarda; assit sıvısının varlığı veya hepatik ensefalopati veya ozofagus Varis kanaması olması koşulları aranır. (6) Kronik hepatit C tedavisinde aşağıda belirtilen tedavi şemaları kullanılır. Ancak hastaların diğer hastalıkları nedeniyle kullandıkları ilaclarla ilac etkileşiminin belirlenmesi halinde, belirtilen tedavi şemaları dışında kullanım Sağlık Bakanlığından recete bazında alınacak endikasyon dışı onay ile mumkun olabilecektir. Bu şekildeki kullanımın gerekcesi hasta adına duzenlenecek sağlık raporunda belirtilecektir. (7)Tedavide kullanılan ilaclar, 3.
basamak sağlık kurumlarında gastroenteroloji veya enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerinden biri tarafından duzenlenen ve tedavi şemasının belirtildiği uzman hekim raporuna dayanılarak bu uzman hekimler ile cocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından recete edilir. Bu tedaviler, bir defaya mahsus kullanılabilir. (8) Biyopsi icin kontrendikasyon bulunan hastalarda [PT de 3 sn den fazla uzama veya trombosit sayısı 4.2.13. 3.2.A–Erişkin hastalarda Kronik Hepatit C tedavisi 4.2.13. 3.2.A.1 – Daha once Kronik Hepatit C tedavisi almamış hastalarda tedavi (1) Genotip 1 hastalarda tedavi; a) Nonsirotik hastalarda tedavi; 1- Genotip 1b: (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. 2- Genotip 1a: (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır.
b) Sirotik hastalarda tedavi; 1- Genotip 1a ve Genotip 1b (Child B veya C): (Sofosbuvir+Ledipasvir) + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. 2- Genotip 1a ve Genotip 1b (Child B veya C): Sofosbuvir+Ledipasvir ile tedavi suresi toplam 24 haftadır. 3- Genotip 1b (Child A): (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. 4-Genotip 1a (Child A): (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir + (Ribavirin) ile toplam tedavi suresi 24 haftadır. (2) Genotip 2 hastalarda tedavi; a) Nonsirotik ve Sirotik (Child A) hastalarda: Sofosbuvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır.
(3) Genotip 3 hastalarda tedavi: a) Nonsirotik ve Sirotik (Child A) hastalarda: Sofosbuvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 24 haftadır. b) Sirotik (Child A) hastalarda: Sofosbuvir +Ledipasvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 24 haftadır. (4) Genotip 4 hastalarda tedavi: a)Nonsirotik hastalarda: (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir] Ribavirin ile toplam tedavi suresi 12 haftadır. b) Sirotik (Child A) hastalarda: 1-(Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir] Ribavirin ile toplam tedavi suresi 12 haftadır. c) Sirotik (Child B ve C) hastalarda: 1- Sofosbuvir +Ledipasvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır.
2- Sofosbuvir + Ledipasvir ile tedavi suresi toplam 24 haftadır. 4.2.13.3. 2.A.2 – Tedavi deneyimli Kronik Hepatit C hastalarında yeniden tedavi (1) Daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin tedavisi alan ve komplikasyonlar nedeniyle tedavisine 12 nci haftadan once son verilmiş olan kronik hepatit C hastaları, tedavi almamış hastalar ile aynı kurallara tabi olarak yeniden tedavi edilebilirler. (2) Yeniden tedavi, daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin veya peginterferon + ribavirin + bocepravir/telaprevir (uclu tedavi) tedavi deneyimli HCV RNA’sı pozitif hastalarda bir defaya mahsus olmak uzere aşağıdaki şekilde yapılır, hastanın daha once aldığı tedavi sağlık raporunda belirtilir. (3) Genotip 1 hastalarda yeniden tedavi: a) Nonsirotik hastalarda: 1- Genotip 1a veya b: Sofosbuvir+Ledipasvir + Ribavirin ile toplam tedavi suresi 12 haftadır.
2- Genotip 1a veya b: Sofosbuvir+Ledipasvir ile toplam tedavi suresi 24 haftadır. 3-Genotip 1b: (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. (yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.) 4- Genotip 1a: (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir +Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. (yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.
) b) Sirotik hastalarda: 1- Genotip 1a veya b (Child A, B ve C): Sofosbuvir+Ledipasvir + Ribavirin ile toplam tedavi suresi 12 haftadır. 2- Genotip 1a veya b (Child A, B ve C): Sofosbuvir+Ledipasvir ile toplam tedavi suresi 24 haftadır. 3- Genotip 1b (Child A): (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. (yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.) 4- Genotip 1a (Child A): (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir+Ribavirin ile tedavi suresi toplam 24 haftadır.
(yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.) (4) Genotip 2 hastalarda yeniden tedavi: a) Nonsirotik hastalarda: Sofosbuvir+ Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. b) Sirotik hastalarda (Child A): Sofosbuvir+ Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. (5) Genotip 3 hastalarda yeniden tedavi: a) Nonsirotik hastalarda: Sofosbuvir+ Ribavirin ile tedavi suresi toplam 24 haftadır. b) Sirotik hastalarda (Child A): 1- Sofosbuvir + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 24 haftadır.
2- Sofosbuvir + Ledipasvir ile tedavi suresi ribavirin ile birlikte toplam 24 haftadır. (6) Genotip 4 hastalarda yeniden tedavi: a) Nonsirotik hastalarda: 1-(Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. (yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.) 2- Sofosbuvir+Ledipasvir+Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır. 3- Sofosbuvir+Ledipasvir ile tedavi suresi toplam 24 haftadır.
b) Sirotik hastalarda (Child A): 1-(Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir) + Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 haftadır.(yalnızca daha once peginterferon veya peginterferon+ribavirin deneyimli hastalarda kullanılır.) 2- (Sofosbuvir+Ledipasvir) +Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 hafta 3- Sofosbuvir+Ledipasvir ile tedavi suresi toplam 24 hafta c) Sirotik hastalarda tedavi (Child B veya Child C): 1- Sofosbuvir+Ledipasvir+Ribavirin ile tedavi suresi toplam 12 hafta 2- Sofosbuvir+Ledipasvir ile tedavi suresi toplam 24 hafta 4.2.13. 3.2.B- Cocuk hastalarda Kronik Hepatit C tedavisi (1) HCV RNA’sı pozitif hastalarda genotip tayini ile tedaviye başlanabilir. (2) Kronik hepatit C tedavisinde interferon + ribavirin veya pegile interferon + ribavirin kombinasyonu kullanılır. Ribavirin kullanımı icin kontrendikasyon bulunanlarda tek başına interferon veya pegile interferon kullanılabilir.
Tek başına ribavirin kullanım endikasyonu yoktur. (3) Tedavi suresi, genotip 1 ve 4 icin toplam 48 haftadır. Tedavi başlandıktan sonra 12 nci hafta sonunda HCV RNA duzeylerin 2 log (100 kat) azalmayanlarda tedavi suresi 16 haftayı gecemez. 24 uncu haftada HCV RNA pozitifliği devam eden hastalarda tedavi en gec 28 inci hafta sonunda kesilir. 16 ncı haftada 2 log (100 kat) azalan hastalarda ve 28 inci haftada HCV RNA (-) olan hastalarda HCV RNA analiz sonucu recete veya raporda belirtilir.
Bu sureler icinde komplikasyonlar nedeniyle tedaviye ara vermek zorunda kalınan hastalarda belirtilen haftalar icinde sureye tekabul eden dozda ilac alınamamışsa ara verilme nedenleri gerekceleri ile yeni raporda belirtilmek kaydıyla ilac bu fıkrada belirtilen haftalık dozlara tamamlanır. Tedaviye devam kriterleri yeni rapora gore değerlendirilir. (4) 3-18 yaş cocuklarda; ribavirin dozu 15 mg/kg/gun, maksimum 1200 mg/gun dur. Pegile interferon daha once interferon tedavisi almamış hastalarda uygulanabilir. 4. 2.13.3.2.B. 1 – 3 ila 18 yaş cocuk Kronik Hepatit C hastalarında yeniden tedavi (1) Komplikasyonlar nedeniyle tedaviye 12 nci haftadan once son verilmiş olan kronik hepatit C hastaları, tedavi almamış hastalar ile aynı kurallara tabi olarak yeniden tedaviye alınabilirler. İlk 12 hafta icinde komplikasyonlar nedeniyle tedavisine ara vermek zorunda kalınan hastalar 12 hafta icinde 12 doz ilacı alamamışsa ara verilme nedenleri gerekceleriyle yeni raporda belirtilmek kaydıyla ilac 12 haftalık doza tamamlanır. 4.2.13. 3.2.C- Karaciğer nakli olan hastalarda tedavi (1) Karaciğer nakli olan HCV RNA pozitif olan hastalarda; a) Sofosbuvir+Ledipasvir ile tedavi; genotip 1 ve 4 non-sirotik hastalar icin tedavi suresi ribavirin ile birlikte veya ribavirinsiz toplam 12 haftadır. Kompanse sirotik ve dekompanse sirotik hastalarda tedavi suresi ribavirin ile birlikte toplam 12 hafta veya ribavirinsiz toplam 24 haftadır. b)(Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Dasabuvir +Ribavirin ile tedavi; genotip 1 hastalarda tedavi suresi toplam 24 haftadır.
c) (Ombitasvir+Paritaprevir+Ritonavir]Ribavirin ile tedavi; genotip 4 hastalarda tedavi suresi toplam 24 haftadır.
Hepagard 0,5 mg 30 fİlm tablet
İlaç Prospektüs Bilgileri0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- İlaç Prospektüs Bilgileri
- Hepagard 0,5 mg 30 fİlm tablet