Turkiye'nin En İyi Oyuncusu xylm ile genel bakış
Counter Strike0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Counter Strike
- Turkiye'nin En İyi Oyuncusu xylm ile genel bakış
-
29-09-2019, 00:17:50DP Gaming : Selam Timucin .. Herkes senin oyun icin yaratıldığını duşunuyor Adrenaline Gamer , Fifa , Counter Strike , PES , Solitaire Showdown .. Her oyunda bu kadar başarılı olmanın sebebi sence nedir ? xylm : Selam cs icin dersen sanırm yıllardır doğru yolu izleyerek oynamam diyebilirim. Sadece oyuna girip takım bulup oynamakla olacak iş değil. Diğer oyunlar ise sanırım doğuştan gelen bi yetenek. DP Gaming : Peki Counter Strike denilince akla her zaman Dark Passage geliyor. Dark Passage denilince de sen. Takımın gidişatı şu an senin acından nasıl gozukuyor? Biliyoruz ki bir oyuncu değişikliği yaşadınız. Bu değişikliğin takım uzerinde etkisi nasıl ve yeni giren Doğukan "prostar" Erel icin ne duşunuyorsun. xylm : Şu an beklediğim duzeyden daha aşağılardayız, Turkiye'de neredeyse girdiğimiz her turnuvayı kazanmamıza rağmen cok iyi olduğumuzu duşunmuyorum. Sonucta bizim hedefimiz Turkiye değil, Turkiye'deki turnuvalar sadece bizim icin yurtdışındaki turnuvalara hazırlıktır Doğukan a gelirsek kendisi cok yetenekli fakat daha cok calışması gerektiğini duşunuyorum. bireysel yeteneklerinin yanısıra takım oyunu konusunda kendini geliştirmesi lazım. DP Gaming : Peki Yurtdışında başarı elde etmek icin sence ne yapmamız gerekiyor? Herhangi birşey yapılacaksa bunu yapıcak tek takım Dark Passage.Bu takımın kilit ismi olarak sence eksiklerimiz neler? xylm : Yurt dışında başarı elde etmek icin yurt dışı internet cıkışlarının duzelmesi bence yeticektir bunun icinde bizim yapabileceğimiz birşey yok. ne kadar cok yurt dışına turnuvaya gidersek gidelim, yabancı takımlarla antreman yapamadıktan sonra başarı cok uzakta kalır. DP Gaming: Peki biraz ozel hayatında inelim Coğu kişi bilmiyordur. Bu sene universiten bitiyor. Mezun olduktan sonra geleceğin hakkında bir plan yaptın mı ? Eğer planın varsa Dark Passage bu planların neresinde kalıyor? xylm : Evet kısmetse mayıs ayında bitiyor hemen ardından askere gitmeyi duşunuyorum eğer gidersem planlarım arasında dark passage sanırm olamıcak, ama gitmezsem iş hayatına atıldktan sonra ne kadar zaman ayırabilirm oyuna bilemiyorm şimdiden. DP Gaming : Counter Strike'a profesyonal olarak başladığın donemden beri hep zirveye oynayan takımlarda yer aldın. WoL , ft , DGTH , CESK.IST ve DarkPassage. Bu takımları başarılı olmasınında hep başrol oynadın. Bu kadar başarıyı yaşayıp nasıl hala ilk gun ki gibi motive olabiliyorsun. Coğu oyuncu bunu yapamaz. Hep formda olmanın sırrı nedir? xylm : Counter Strike a ilk başlayan kimse zirveye oynayan takımlarda oynayamaz.Şu anda Turkiye'de bunun anlaşılmamasından dolayı istikrarlı takım sayısı oldukca az. Turnuvalara katılan takımların coğu yeteri kadar emek harcamadan direk gelip bizi yenebileceklerini duşunuyorlar. Şunu anlamaları lazımki tepeye cıkmak icin gercekten cok calışmak ve istikrar lazım. Sorunun cevabına gelirsek, sanırım kazanmayı seviyorum. oyundan eskisi kadar zevk almıyorum belki ama kazanıyorum buda motive olmama yeter DP Gaming : WCG 2006'da gruplardan cıkarak son 16'ya kaldınız. O turnuvada takım icinde nasıl bir atmosfer vardı? Turnuvaya gitmeden birbirinizi nasıl motive etmiştiniz? xylm : O turnuva gercekten iyi hazırlanmıştık neredeyse hergun lan dan ve internetten antreman yapıyorduk aslına bakarsan beklediğimden kotu oyunadık orada, yabancı takımlara karşı biraz daha tecrubemiz olsaydı o zaman daha iyi bir derece yapabilirdik. DP Gaming : Gelelim Venza'ya. Takımın kaptanı olmasının dışında onu bu kadar ozel yapan sence ne ? Yıllardır bu takımın değişmeyen tek parcası ve bence değerinin bilinmediğini duşunuyorum. Onunla oynamak nasıl bir duygu ? xylm : Bu takımın buralara gelmesinde ertuğ nun gercekten buyuk emeği var. Maclarda cok adam vurmuyor gibi gozuksede yaptığı cok kritik hamlelerle mac kazandırabiliyor ve kesinlikle tam bir takım oyuncusu. Dark Passage ın bir cs takımından cıkıp kurumsallaşması tamamiyle onun eseridir. Şundan kesinlikle eminimki ben artık ilgilenmiyorum bu takımla dediği an Dark Passage sadece bir cs takımı olarak kalır ve bir farkımız olmaz. Ayrıca beraber oynarken bu kadar eğlendiğim birisi daha olmadı. Bana olan guveninide bilmek beni ayrıca motive ediyor. DP Gaming : Peki Setup Bilişim(Adeks) Dreamhack'i aldı ve elemeler Şubat ayında başlıyor. Turnuvaya nasıl hazırlanmayı duşunuyorsunuz bir plan program cıkardınız mı ? Daha onceden edindiğin tecrubelere dayanarak bizleri nasıl bir turnuva bekliyor sence ? xylm : Henuz belli bir program hazırlamadık. Hepimizin okulunun tatile girmesiyle antremanlara daha cok zaman ayırabileceğiz. internetten yaptığımız antremanlar dışında ekstra bir hazırlık yapacağımızı duşunmuyorum. Zaten bizim tek amacımız şu an icin yurt dışı turnuvalarına katılmak. Setup Bilişim(Adeks) in dreamhack elemesini Turkiye'ye getirmesi gercekten sevindirici umarım sorunsuz olur. Turnuva gidişatı acısındanda, turnuva bittikten sonrada DP Gaming : Roportajımızın sonuna gelmekteyiz Timucin son olarak miktarı bir hayli fazla olan hayranlarına soylemek istediğin birşeyler var mı ? xylm : Bizi sevenler zaten desteklemeye devam ederler onlara birşey soylemek istemiyorum ama bizi sevmeyenler en azından kostek olmaya calışmasınlarda keyfimiz kacmasın. __________________