Arkadaşlar oncellikle merhaba. Bu yazıyı okuyanların %50 sinden fazlası eminimki config ile cfg yi bir tutuyor hatta bana cfg zaten configin kısaltılmış hali diye mırıldanıyorsunuz ama ikiside cok farklı... İlk once configin tanımını yapalım. CONFİG Nedir ? Config oyun ici ayarlarına denilir.Oyun ici ayarı olarak -sensitivity -nick name -Ekran ayarları -Keyboard ve mouse setting -bind ayarları Gibi ayarların yapılmış olmasına config denir. Her counter-strike oynıyanın bir configi vardır. Program Files > Valve > Cstrike > Config 'e tıklarsanız gorursunuz Evet Configi oğrendik. Peki CFG Nedir ? CFG ; Oyun icinde -Daha rahat headshoot atmak -Alias komutları -No recoil komutları -Aim komutları -Daha iyi ve rahat frag kasma 'mıza yardımcı olan bir komut dosyasıdır. Peki CFG Hilemidir ? Tabii kide hayır.Asla ve cfg nin hile olmasına imkan yoktur... Eğer hile olsaydı zaten sxe engellerdi.Taaki bir zamanlar duck hile sayıldıgı icin sxenin otomatik ducku engellediği gibi (Mac swlerinde hala engellidir) Evet arkadaşlar peki CFG'yi nasıl kullanırız. Program Files > valve > cstrike'nin icine xxx.cfg yi atarız. Sonra oyuna girip konsola (ESC'nin bir altındaki é yazan tuş) exec xxx.cfg yazarız ve cfgmiz acılır. Cfg dosyasını actınız ama CFG yi beğenmediniz ve silmek mi istiyorsunuz ? Program Files > valve > cstrike'nin icindeki Config.cfg ve xxx.cfg yi silerek oyunu defult haline cevirebilirsiniz arkadaşlar.Herşey sıfırlanır ilk csyi yuklemiş gibi olur... Evet arkadaşlar bugun CFG ve Configin farklarını ve nedir onları anlattım kendi emeğimle birşeyler yapmaya calıştım.Kendinize iyi bakın. __________________