Her konumda başladığım gibi, oncelikle Selamın Aleykum. Eveet, uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz. Birkac kişinin mesaj atıp, mermilerinin cok sektiğini soylemesi ve rate ayarlarını nasıl yapabilirim demesi uzerine bu konuyu acmanın gerekli olduğunu duydum. Daha onceden acıldı mı bilmiyorum. Bu kadar mesaj geldiğine gore acılmamış. Her neyse başınızı ağrıtmadan hemen derdinize cozum buluyorum. 1. Cozum. (Silahın cok sekmesi.) Arkadaşlar, silahın sekmesinin bir nedeni de silahın menzilinin yetmemesi ve sekmesi. Bunu engellemenin bir yolu da cfg uzerinden birkac kod ayarlamanızdır. recoil_add GLOCK 0.250000 recoil_add P228 0.110000 recoil_add DEAGLE 0.054200 recoil_add FIVE-SEVEN 0.023000 recoil_add 12-GUAGE 1.500000 recoil_add LEONE 1.500000 recoil_add TMP 0.800000 recoil_add MAC10 1.580000 recoil_add MP5 1.425000 recoil_add UMP45 1.295000 recoil_add P90 1.590000 recoil_add GALIL 1.400000 recoil_add AK47 1.900000 recoil_add SCOUT 1.470000 recoil_add SG552 1.600000 recoil_add AWP 0.870000 recoil_add G3SG1 0.100000 recoil_add M249 1.705000 recoil_add M4A1 1.870000 recoil_add FAMAS 1.175000 recoil_add AUG 1.748000 recoil_add SG550 0.800000 Extra olarak bu kodlar da silahın sekmesini azaltacaktır; developer "0" cl_lw "1" cl_lc "1" cl_gg "0" cl_bob "0" cl_bobup "0" cl_bobcycle "0.8" Yazdığım bu kodları "C:/Program Files/valve/cstrike" giriyorsunuz. Orada config adlı bir dosya var, ona tıklayıp en altına kodları yapıştırıyorsunuz. Pek bilgisi olmayan arkadaşlar icin dip not; (Config dosyası .cfg dosyasıdır. Kodları en altına yapıştırabilmeniz icin onu not defteri ile acmanız gerekmektedir.) Aktif etmek icinse, konsola "exec config.cfg" yazmanız yeterlidir. Bilgi Mermi sekmesi cfg, rate ayarları, steam vs. kaynaklanır. Lakin bir tek bunlardan dolayı sekiyor dememiz yanlış olur. Bilgisayarınızda virus olabilir, internetiniz yavaş olabilir, bilgisayar ozellikleriniz duşuk olabilir.. (Sistem gereksinimleri cok duşuk olabilir, lakin iyi bir performans icin bilgisayar ozellikleri iyi olmalı ve birbirini desteklemelidir.) Bilgi -2- Belirmeliyim ki silah`a gore sekme durumları değişir. Orneğin AK-47 Silahı, tarandığı zaman inanılmaz derecede cok seken bir silahtır. O silahta tek tek ve sakin atışlar yapılması gerekir. M4A1 ise, hem uzak menzil hem yakın menzilde sekmesi AK-47 ye gore daha aza indirilmiş olan bir silahtır. Hele hele AWP Durbunle ateş edildiği zaman sekme olayı hemen hemen "0"`a indirilmiş bir silahtır. Bunlar genellikle kullanılan silahlar olduğu icin anlatıyorum.Diğer silahları merak ederseniz, yorumlarınızdan cevaplayabilirim. Rate Ayarlama(Hesaplama) ONEMLİ : Testi yapmadan once modemi kapatıp-acın. Buraya tıklayarak internet hızı testine gidebilirsiniz. Burada, haritadaki şehirinizi secerek sonucunuzu alabilirsiniz. Daha sonra sonucları olcup rate ayarınızı almak icin buraya tıklıyorsunuz. Benim sonucuma gore; rate 21839;cl_cmdrate 75;cl_updaterate 84;ex_interp 0.012 Bu cıktı.Sizin daha farklı cıkabilir. Cıkan kodu konsola yapıştırıyorsunuz. Bilgi -3- Evet arkadaşlar, Sizin sekmenizi azaltacak birkac cozum onerdim. Bunlar umuyorum ki sekmelerinizi azaltacaktır. Oyunun asıl surumu "steam"`da satışa sunulmaktadır. Oyunun orjinal versiyonu olduğu icin gereksiz dosyalar azaltılmıştır ve sekme olayınızı gozle gorunur halde azaltmıştır. Bilgi -4- Son bilgi olarak, herşey program, cfg veya herhangi bir şey değildir. Oyuna yeni başlayanlar icin bol bol pratik yapmalarını oneririm.Bileğinizi ve reflexlerinizi geliştirin. Herşey sizin bileğinizde bitiyor. Yetenek isteyen bir oyun. Tavsiye -Silahın nişanını her zaman icin sanırım small`du. En kucukte oynayınız. -Bazı arkadaşlar silah skinlerine cok meraklı. Skinler bazen sekmeye yol acabilir. -İnternet hızınız yuksek olmalıdır. Oyundaki "ping"iniz onemlidir. -Counter Strike oyunun gereksinimleri duşuk olsa bile. Bilgisayarınızın ozellikleri iyi olmalıdır. -Eğer acemi bir oyuncuysanız yada yeni başladıysanız, Desert Eagle yerine USP kullanın bu yeteneğinizi geliştirir. -Oyunun FPS`sinin duşmesini istemiyorsanız, skin indirmeyin. Bu fps duşurur ve ekran kartını yaşlandırır -Silahı kullanırken merdivende durmamaya dikkat edin aşırı derecede mermi seker bırakın vurmayı adamın yanından bile gecmez. -Ben x2`li mouse kullanıyorum. Bir tuş ile 2 mermi atabiliyorsunuz. Gercekten işe yarayan bir ozellik. Daha ust modellerinde x7 Tuşuna kadar var. Almanızı oneririm. En azından x2. Arkadaşlar, dostlar benden bu kadar. Aklıma gelirse eğer konuya daha ekleme yaparım, yorumlarınıza elimden geldiği kadar yardım edicem o konuda şupheniz olmasın. İyi forumlar, Bol "HS" ler. (: __________________