1:Valve h.e. acın 2:New Diyin ve yere CT BASE cizin (t de olabilir) 3:Baseyi Kafanıza Gore Susleyin 4:Eğer Yuvarlak Cizsimler Koyacaksanız Cylender Ucken Koyacaksanız Wedge Eşkenar Dortken icin Sprike Donen Merdiven İcin Arc 5:Ote Yandan Blockuvar kapı pencere merdiven cizmek icin kullanılır. Arconen merdiven Yapımında Kullanılır. Wedge:Ucgen şekiller yapılır. Spike:Tam acıklıyamıcam ama silindir ve ucgen karışımı bişi ortaya cıkıyo,deneyin anlarsınız. Cylender:silindir nesneler yapma icin kullanılır,mesela benzin varili,havuz,tekerlek vb. Diyebiliriz. 6:Baseye Doğma Bolgesi Eklemek icin Enitry den info_player_start(CT) veya info_deathmach(T) secicez ve her tarafa 16 tane t ve ct koyduktan sonra her basedekileri secip havaya kaldırıyoruz yoksa oyuncu yede sıkışır 7:CT ve T base Yapmışsınızdır Şimdi Size Bir Tavsiye Bence Map e Fazla ayrıntı koymayın cunku nekadar obje okadar boyut demektir 8:mapımızın ektafına(bayabi boşluk kalmıcak şekilde azcık olsun yeter) bir kare cizin (ama sky texturesiyle) 9:Ust Karnin Dork Tarafınada ligth_evirmoment(hatırlamıyorum ama ligth deyil ligth_sop da deyil) koyun. 10:Mayın İcin yere istdeğiniz texture ve boyutlarda kucuk şekiller cizin.Dahasonra mayınlarınızın hepsini secili hale getirin.(ctrl tuşuna basarak) farenin sağ tuşuna basın ve Tie to Entity sceneğine basın. acılan pencerden func_breakable seceneğini secin.. AYARLAR: Name: kaboom Render Mode: Texture FX amount:0 Explode Magnitude:300 11:Menteşeli Kapı icin hem kapıyı hem origini secip sonra entitiye bağlayacaksın. onceden bende ayrı ayrı yapıp sadece acılmasını istediğime func_door_rotating veriyordum ve hata veriyordu ikisini birden secmek icinde ctrl ye basılı tutacaksın sonra func_door_rotatinge bağlıyacaksın. ATLADIĞIM BİRŞEY VARSA CEVAP YAZIN YARDIM EDEYİM OKUDUĞUNUZ İCİN TŞK __________________