Arkadaşlar; Counter Strike Online bolumundeki konulardan birinde şoyle bir eklentiye rastlamıştım: Harita Duvarlarına Resim eklemek PHP Code:
İlk once "Valve/cstrike/config.cfg" yi NotPad ile Acalım (Not Defteri)... Herhangi bir yerde boş satıra gecelim ve; bind "p" "+place_ad" Yazalım. ("p" isteğe bağlı bi harf. [CS'de Kullanılan Harf Olmasın] ) "config.cfg" Dosyasını kayıt edelim. --------------------------------------------------------------------- Şimdi ise Sunucumuza Eklentimizi Ekleyelim; (in_game_ads.amxx) Donwload ---------- Eklentiyi Yukledikten Sonra Sunucumuzun; "addons/amxmodx/plugins" Klasorunun icine atıyoruz. Sonra; "addons/amxmodx/configs/plugins.ini" Dosyasının icine; in_game_ads.amxx ; Harita Resmi Yazın Ve Kayıt Edin. Eklentimizi Aktifleştirdik! Sıra Geldi Duvara Yapıştıracağımız Resmi Yapmaya; Resmi Yapmak İcin Gereken Program; (in_game_ads.amxx Resmi .spr Olarak Alıyor) Download ---------- Sprite Explorer (Resim .spr'ye Cevirmek icin Gereken Program) İndirdik! İstediğimiz Resmi Paint Yardımıyla BMP Uzantısına Cevirelim; Painti Acıyoruz. "Dosya > Ac > İstediğimiz Resmi Secip "Ac"'a Basın." Sonra "Dosya Farklı Kaydet" Diyip "(*.bmp;*.dip)" Seceneğini Secelim. Resmimiz BMP Uzantısına Cevrildi. Sprite Explorer (Resmi .spr Yapmak icin Gereken Program) "File > New Sprite"'ye Basıyoruz. "Create new sprite"'yi işaretliyoruz ve "Next" Diyoruz. Yukardan "Add"'e Bastıktan Sonra Bizden "BMP" Uzantılı Resim İstiyor, Bizde Uzantısını "BMP" Olarak Yeni Değiştirdiğimiz Resmi Seciyoruz. "Ac"'a Basıyoruz ve "Ac"'a Basıp "Next" Diyoruz. Karşımıza Pencere Geliyor, Oraya ".spr" uzantılı Dosyamızın İsmini Girmemizi İstiyor. Oraya Kendimiz Bir İsim Yazıyoruz, Orneğin; "eklentim.spr". "Kaydet"'e Basıyoruz. Yine Bir Pencere Cıkar Karşımıza, "Sprite type" Yazar Altta, Orda da "VP_PARALLEL" Yazar, Orayı "oriented" diye Değiştiriyoruz ve "Next", "Next" Diyoruz. O ".spr" adlı Dosyamızı Oluşturduktan Sonra "Finish"'e Basıyoruz. Resmimiz Oluştu! Sıra Geldi Sunucumuza Yukleme. Sunucumuza; Bu Oluşturduğumuz "eklentim.spr" Dosyasını "models"'in icine Atıyoruz, Yani; "models/eklentim.spr" "addons/amxmodx/configs" Klasorune "In-Game Ads" diye bi Klasor Oluşturuyoruz, Yani; "addons/amxmodx/configs/In-Game Ads" Bu Klasoru Actıktan Sonra Klasore "precache_list.cfg" diye Bir Dosya Kendi Kendine Oluşur. Bu Dosyayı "NotPad (Not Defteri)" ile Acıyoruz. İcine; Kod:modelseklentim.sprYazıyoruz ve Dosyayı Kaydediyoruz. Sunucumuza "_restart" Komutunu Uygulayarak Sunucumuza "Restart" Atıyoruz. Şimdi Oyuna Girip Sunucumuza Bağlanalım. Hatırlayalım "config.php"'ye "p" komutunu Eklemiştik, Sunucu icerisinde "P"'ye Basılı Tutuyoruz ve Koycağımız Yere ***uruyoruz, Gorursunuz Resim Sizle Gelir. Koymak İstediğimiz Yere Koyunca "Save"'e Basıyoruz. Soru: Eğer Silmek İstersem?Cevap: "addons/amxmodx/configs/In-Game Ads" Klasorunde Yuklediğimiz Haritanın İsmi Yazar, Orneğin; "de_dust2.cfg" yi Siliyoruz Siliniyor.

şimdi ben bunların hepsini uyguladım. 1.) Eklentiyi addons/amxmodx/plugins icerisine alıp plugins.ini dosyasına gerekli modulu ekledim. 2.) Resmimi bmp > spr hÂline de getirdim. (once 400x400 resim denedim, olmayınca 250x250 denedim.) 3.) En sonra bahsedildiği gibi yeni klasor acınca bir dosya oluştu.. onun icine gerekli bilgiyi yazdım (models/resim.spr) 4.) sunucuya girip "p" harfi ile yerleştirebilirsiniz diye yazmış arkadaşımız bu dokumana; ben de girdim de_dust bolumune, herhangi bir duvara gelip "p" tuşuna basmayı denedim; ancak konsola baktığımda "Unknown Command" yazısı cıkıyor.. şimdi bana bir yardımcı olabilir misiniz? benim tek amacım duvarlara istediğim resimleri ekleyebilmek ..? bunu nasıl yapabilirim? not1: sunucu kendi sunucum, yani evdeki adsl modemimden kuruyorum! not2: tuş kombine etmeyi en başta yapmıştım! __________________