Oyunlardaki banlanma surelerini bilirsiniz. En başlarda uyarı alırsınız. Uyarılar ardından da ya gunluk, ya aylık, ya yıllık, ya da sınırsız ban cezası ile karşı karşıya kalırsınız. Fakat bir Counter-Strike turnuva servisi olan ESEA, ban surelerinde farklı bir tarife uyguladı ve iddiaya gore 15 yaşındaki kıza sozlu tacizde bulunan Reece “bloominator” Bloom isimli oyuncuyu, 3016 senesine kadar banladı. ESEA hesabı, 6 Haziran 3016 tarihine kadar banlı kalacak olan bu oyuncuya, 1000 yıllık veya 365,000 gunluk bir ceza almış da diyebiliriz, durumu iyice abartmak adına. Armor Esports takımının bir oyuncusu olan Reece “bloominator” Bloom, bu cezayı aldı cunku iddiaya gore 15 yaşındaki kıza sozlu tacizde bulundu. Bahsettiğimiz bu olay, oyunun veya turnuvanın dışında, ozel Twitter konuşmaları icerisinde yaşandı fakat Counter-Strike topluluğu ve bu topluluğa bağlı diğer topluluklar, bu tur durumlara kayıtsız kalamıyor. Kalmamalılar da zaten. Bu yuzden de 1000 senelik bir ban cezasına carptırıldı bu oyuncu. Reece “bloominator” Bloom, aldığı bu ceza ile Kuzey Amerika bolgesinde en yuksek ceza alan Counter-Strike oyuncusu olarak da adını belgelere yazdırdı. Eğer İngilizce bilginiz varsa ve bu tur subyancı davranışları kaldırabiliyorsanız, veya duruma inanmak istiyorsanız, bahsi gecen konuşmaların bir kısmına buraya tıklayarak goz atabilirsiniz. Peki, tum bu cirkin konuşmalar ve ceza ardından, bahsi gecen oyuncu ne yaptı? Reece “bloominator” Bloom, kendi Twitter hesabı uzerinden bir ozur yazısı paylaştı fakat Twitter hesabı da bu olaylar ardından silindiği icin ozur gonderisine şu an ulaşamıyoruz. Fakat kendisi, “Bahane yok, yaptığım şey oldukca salakcaydı. Bu yuzden, oncelikle gecirdikleri başarılı sezonu mahvettiğim icin Armor Esports ekibinden ozur diliyorum. Ayrıca benim Counter-Strike kariyerimi destekleyen herkesten de ozur diliyorum. Beni affetmezseniz, anlarım. ” şeklinde konuşmuştu.