2015 yılında kurulan Brezilya ve Kanada merkezli Luminosity Gaming, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birlikte CS:GO kadrosunu serbest bıraktığını duyurdu. Kurduğu kadroyla 2016 yılında MLG Major Championship: Columbus’u kazanmayı başaran Luminosity Gaming, yaptığı paylaşımda takım sahibi Steve Maida’nın sozlerine yer verdi: “Dikkatli bir karar verme surecinin ardından uzulerek duyuruyorum ki CS:GO kadromuzun tamamını serbest bırakıyoruz. Onlarla kazandığımız ESL ECS spotunu da oyunculara bırakıyor ve onların kendilerine yeni bir organizasyon bulmalarına yardım etmek istiyoruz.” “28 Temmuz 2015’de eski Keyd Stars kadrosunu bunyemize kattığımızda, hep birlikte gunumuz Brezilya CS:GO’sunun cehresini değiştirdik. Bu şirket, oyunculara ve taraftarlara buyuk bir minnet borclu. Brezilya topluluğunun desteği, esporun icindeki diğer herhangi bir şeye benzemiyor. Bu tecrube ve fırsat icin onlara minnettarız.” “Gecmişte ve gunumuzde beraber calıştığımız oyunculara, koclara, analistlere ve menajerlere; size olan şukranlarımızı kelimeler ile ifade edemeyiz. Beraber oluşturduğumuz anılar bir omur boyu devam edecek.” “Şirketin kurucusu olarak bu, verdiğim en zor kararlardan biriydi. Organizasyona CS:GO ile başladık ve başarımızın bir coğunu oyuna ve oyunculara borcluyuz. Beraber inşa ettiğimiz ve başardığımız şeyler icin cok gururluyum. Bir Major zaferi! Birden fazla kupa! Biz bir topluluğu, bir ulkeyi ayağa kaldırdık! Brezilyalı taraftarların tutkusunu acıklayacak bir şey yok ve bu tutku beni kişisel olarak her zaman motive etti. Pişmanlığım yok. Elimizdeki her şeyi verdik. Savaştık. Kaybettik. Kazandık. Her şeye rağmen. LG’nin ve benim tarihin bir parcası olmamıza izin veren herkese, kalbimin en derininden teşekkur ediyorum.” Luminosity, bu seneki ESL Pro League ve ECS’de yer alacaktı. Fakat takım verdiği kararla kazandığı slotları eski kadrosuna bırakmaya karar verdi. Bu da demek oluyor ki Brezilya merkezli kulup, şu anda yeni bir CS:GO oluşumuna gitmeyi duşunmuyor. Serbest bırakılan Luminosity Gaming kadrosu: Lucas “steel” Lopes Gabriel “NEKIZ” Schenato Ricardo “boltz” Prass João “felps” Vasconcellos (MIBR’dan kiralık) Felipe “skullz” Medeiros (W7M’den kiralık) Rafael “zakk” Fernandes (Koc) Henrique “HEN1” Teles (Serbest)
5Mid