Hoş geldiniz, oncelikle şunu belirtmek isterim buradaki butun ayarların hepsi tamamen oyunda yasaldır ve oyunun kendi sunduğu hizmetlerdir. -3 yıldır dunyada kabul gormuş en iyi pro oyuncuların butun ayarlarını ve cfglerini harmalayarak oluşturduğum ve beni 8-9 kere Global yapan, Turkiye Pro Liginde master klasmanına cıkartan butun ayarlarımı burada paylaşıyorum. -Temin ediyorum bu başlıkta paylaşılan her şeyi uşenmeden yapan herkes en az 3-4 rank atlayacaktır. Silverlar novaya, novalar keleşlere, dmgler supremlere kadar ulaşacaktır. (Tabi her şey ayarlar değil; biraz antreman, biraz tecrube, ustune de leblebi tozu atarak her şeyi cozebilirsiniz.) Neleri inceleyeceğiz ? 1. Cs-go icin pc NVDIA ekran ayarları ve pc butun performans ayarları. 2. Steam ayarları - başlatma secenekleri [Cok onemli] 3. CFG ayarları - cfg hangi dosyaya atılır - nasıl aktif edilir. [Kendi cfgmi paylaşıcam.] 4. Oyun ici butun ayarlar - cozunurluk - crosshair - dpi - sensitivity vs. [Cok cok onemli] 5. Aim nasıl geliştirilir - nerelerde aim kasabilirim - rank atlayamıyorum sorun bende mi ? 1. Fasulyenin Faydaları ''EKRAN KARTI AYARLARI, PC AYARLARI'' Arkadaşlar oncelikle bu oyunda Monitorunuzun 'kac hz' olduğu cok onemli. Monitorunuzun yenileme hızını 'nvdia denetim masasına' girerek işaretlediğim yerde gorebilirsiniz. Son 7-8 yılda cıkan 60 hz monitorlerin neredeyse tamamı 'duşuk cozunurluğe cevirdiğinizde' 75 Hz'yi desteklemektedir. Buyuk ihtimalle sizinde 60 hz'den 75 hz'ye ceviren bir monitorunuz vardır. Bu nasıl olacak ? Cozunurluklerinizi 1280x960 veya 1024x768 yaptığınız anda otomatik 60hz ve 75hz secenekleri yukarıda işaretlediğin yerde belirecektir.(Her monitor bunu desteklemeyebilir.) -- Sisteminiz normal veya normalin biraz altındaysa yapılması gereken butun NVDIA denetim masası ayarlarını ''resim olarak'' aşağıya sırasıyla atıyorum. -- SIRA İŞLEMCİ CEKİRDEKLERİNİZİ ACIP PERFORMANSI ARTTIRMAKTA. Sol alt kısımdaki arama kısmınıza msconfig yazarak sistem ozelliklerinize giriyorsunuz ve gorselde belirttiğim gibi ayarlıyorsunuz. BU KISIMA KADAR YAPACAĞINIZ HER ŞEY BUTUN OYUNLARINIZ İCİN PERFORMANS YUKSELTECEKTİR. 2. Fasulyenin Faydaları STEAM AYARLARI - BAŞLATMA SECENEKLERİ Bu kısım onemli bu ayarları mutlaka yapmanız gerekiyor. Bu kısıma aşağıdaki kodları olduğu gibi atınız; -freq 144 -novid -tickrate 128 -high +cl_forcepreload 1 -nojoy +mat_queue_mode 2 -nod3d9ex -threads 8 -disable_d3d9ex Not: -freq 144 [Monitorunuz kac Hz ise o kadar yazınız yoksa 75 hz monitorunuz varken oyunda 60 hz oynamak durumunda kalabilirsiniz.] Korkmayın buradaki kodlar valvenin kendi sitesinde oyunculara sunduğu kısa ayar komutlarıdır. 3. Fasulyenin Faydaları CFG ayarları - cfg hangi dosyaya atılır - nasıl aktif edilir. [Kendi cfgmi de paylaşıcam.] Cs'de Cfg yani Config nedir ? -Oyun icinde yaptığınız butun ayarların, konsala yazdığınız butun kodların hepsinin bir cfg dosyasına yazarak toplanmasıdır. Ornek: Crossunuz, ekran parlaklığınız, radar ayarları, silah ayarları vs. yuzlerce komutu her oyuna girdiğiniz tek tek yazmak yerine cfgye butun kodlarınızı atıp aktif ederek butun ayarlarınızı otomatik yuklemeye yarar. Butun profesyonel oyuncuların tamamının kendi ozel cfgsi vardır. -Benim cfgmi isteyenler ister bu konu altında ister ozelden e postasını bıraksın cfgmi atayım, ha ust duzey pro cfg istiyorum derseniz googleda ''cs go pro player cfgs'' yazarsanız resmi sitelerden farklı cfglerde indirebilirsiniz. -Nereye atıyoruz ? nasıl aktif ediyoruz ? Burada benim cfg dosyamın adı FAKE Her oyuna girdiğinizde ana menude ve her macın başında konsala mutlaka exec ADINIZ.cfg olarak yazıyorsunuz. Ornek: Benim cfg adım FAKE olduğu icin exec FAKE.cfg yazıyorum.(Dosya adını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.) 4. Fasulyenin Faydaları Oyun ici butun ayarlar-cozunurluk-crosshair-dpi-sensitivity vs. Evet zurnanın zart ettiği kısım burasıdır. En onemli yer burasıdır. -Size tavsiyem pc sisteminiz cok iyi bile olsa aşağıda vereceğim cozunurluklerden birini kullanmanızdır. Dunyanın en iyi 100 oyuncu listesindeki isimlerin tamamı bu cozunurlukleri kullanmaktadır. Oyuna biraz profesyonel yaklaşıp bir yerlere gelmek istiyorsanız bu ayarları mutlaka yapmanız gerekmektedir. ''Bu ne boyle ekran camur gibi oldu'' - ''Ben boyle oynayamam cok kotu gozukuyor'' gibi duşunecek arkadaşlara sesleniyorum omrun boyunca silver kalmak istemiyorsan bunlardan birini sececeksin başka alternatifin yok BU EVRENSEL OLARAK KABUL GORMUŞ VE EN COK TERCİH EDİLEN COZUNURLUK VE GORUNTU AYARLARIDIR. Bkz: Woxic, S1mple gibi en ust klasman oyuncuların kullandığı cozunurluktur. NOT: SADECE SİSTEMİ İYİ OLANLAR BU COZUNURLUĞU TERCİH ETSİN. 4:3 -- 1280x960 -- Diğer en cok kabul gormuş ve en cok kullanılan cozunurluk ise 1024x768'dir. Bu aynı zamanda benim de kullandığım cozunurluktur. Bkz: Xantares'ten Guardian'a dunyanın en iyi spray yapabilen isimleri bu cozunurluğu kullanmaktadır. Bu cozunurluğu tercih edecek arkadaşlar icin ayarlar boyle olmalıdır. (Sisteminiz kotu ise golge kalitesini cok duşuk ve diğer değerleri 2x yapabilirsiniz.) -- Gelelim crosshair yani ortada bulunan nışan almanızı sağlayan noktaya. Pro oyunların kullandığı yuzlerce crossun bulunduğu ozel bir atolye mapi mevcut. Giriyorsunuz crossunuzu duvardan secip ateş ediyorsunuz ve crossunuz artık o oluyor Mapin adı Crashz, abone olduktan sonra atolye haritalarınız arasına gelecektir. Mape girebilmek icin izlenecek yol; -- -Sensitivity yani mouse hızınızı kendiniz belirlemelisiniz. Her mouse'un dpi ayarları vardır. 400 800 1000 1200 1600 2000 gider ve her mouseda farklıdır. Size tavsiyem duşuk dpi ve normal sens kullanmanızdır. Ben 400 dpi 2.4 sens oynuyorum. Onemli nokta Cs oyuncuları ikiye ayrılır; Koldan oynayanlar: Yani duşuk dpi duşuk sens oynayan oyuncular, mousepadin tamamını kullanıp spray odaklı algısı yuksek oyuncu stilidir.(ben koldan oynarım.) Bilekten oynayanlar: Yani yuksek dpi yuksek sens oynayan oyuncular, kolunu kıpırdatmadan sadece bilekten oynayıp oyuna cok yuksek fokusla yaklaşan oyuncu stili. (Tavsiye edilmez, cok az pro oyuncu yuksek sens oynamaktadır.) -Doğru mouse secimi Mouse bu oyunda sizin her şeyinizdir arkadaşlar. Mevcut mouse'unuzu veya almayı duşunduğunuz mouseu iyi belirleyiniz. Uc tip mouse ve mouse tutuş şekili vardır. Kendinizi doğru yonetin! 5. Fasulyenin Faydaları Aim nasıl geliştirilir - nerelerde aim kasabilirim - rank atlayamıyorum sorun bende mi ? Arkadaşlar oncelikle rekabetci maclarda dikkat etmeniz gereken şeyler; -Hata yaptığınızda takımınızdan ozur dilemesini bilin, ego yapmayın. -Takımın modunu duşurecek soylemlerde bulunmayın, her zaman alınan kill'lerde helal,bravo,cok guzel vs gibi motive edici olun. -Kavgadan, chatten, karşı takımla diyalogdan uzak durun. Bu sadece sizin maca olan odağınızı kaybetmenize yarar. -Her round başında rakip takımı analiz edin. Onceki roundlarda nasıl oynadıklarını ve nasıl karşı koyabileceğinizi istişare edin. Mantıklı davranın. -Oyundaki paranızı ve takımın parasını her zaman tab'a basarak takip edin. paranız 1700 dolardan az ise paranızı sıfırlamanız gerekir yoksa 2 el daha eko kalmanız gerekir.(eko: en iyi silahları cekebilmek icin bir round boyunca hic bir şey satın alınmaz ve para kasılarak bir sonraki round tam buy yapılır) Tam buy yapabilmeniz icin; CT: En az 4100 dolar (yani m4 + ful armor parası) T: En az 3700 dolar (yani ak-47 + ful armor parası) -Atolyeden Aimbotz mapini indirerek her mactan once en az 400 bot vurup ısının, sureniz varsa her gun en az yarım saat deathmacha girin. Son olarak bu yukarıda yazılanların coğu internette zaten mevcut olan bilgilerdir, bilgileri yeterli ya da yanlış bulanlar resmi sitelerden de aynı bilgilere ulaşabilir. Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Not: Bu konu @Unsal; başkanın cs-go indirmesine ithafen ona hediyemdir. HERKESE BOL HS'Lİ MACLAR DİLERİM. Smoke Mid Everyday!