Antibiyotikler
Bakteriyel vajinozis veya trichomoniasis gibi bakteriyel vajinal enfeksiyonlar balık kokusunu andıran ağır bir vajinal kokuya neden olur. Kokulu kremler veya spreyler kokuyu gecici olarak maskeler, ancak vajinal dokuların tahriş olmasına yol acar. Vajina buna tepki olarak daha cok salgı uretir. Bu salgılar vajinayı sıcak ve nemli tutar, ve bakterilerin gelişimi icin mukemmel koşullar hazırlanmış olur. Yani kokulu urunler sorunu cozmek bir yana, kısır bir dongu yaratır. Amerikan Mayo Clinic’e gore, basit bir antibiyotik tedavisi enfeksiyonu yok edecek ve koku sorununu cozecektir. Temizlikte aroması, katkı maddesi bulunmayan sabunlar ile ılık su kullanın.

Antifungaller
Onların hassas dengeyi alır birini veya diğerini lehine uclu kadar Zararsız bakteri ve maya vajina uyum icinde yaşar. Bir mantar enfeksiyonu durumunda, maya bakterileri ağır basmaktadır. Bu enfeksiyonlar ekşi hamur veya yeasty kokmasına yol. Kokulu kadınsı hijyen urunleri o koku duzeltici da etkili değildir. Vajinal mantar enfeksiyonları kremler, fitiller veya hap gibi antiviral ilaclar ile tedavi edilir. Bazı mantar enfeksiyonları kendi kendine yok olsa da, hijyen urunleri vajinayı tahriş ederek mantarın gecmemesine yol acabilir.
[h=2]Doğal Cozumler[/h]Vajinal enfeksiyonlara bircok kadın evde care buluyor. Vajinayı ılık sirke ile yıkamak vajinal pH değerlerini uygun duzeye getirerek mantar/bakteri dengesini sağlayabilir (Pek tavsiye edilmez). Bazı maddelerle vajina yıkamak, cok gerekli olduğu zamanlarda uygulanmamalıdır; cunku, bu işlem enfeksiyonu ureme sistemine taşıyarak pelvik enflamatuvar hastalığı olarak bilinen ağrılı rahatsızlığa yol acabilir. Coğu kadın yoğurt ve sarımsak fitili ile rahatsızlığı onlemekte başarılı olmuşlardır. Bakteriyel enfeksiyonlar zaman icinde yok olabilir fakat coğunlukla antibiyotik tedavisine başvurulması gerekmektedir. Doğal tedavilerde ise antibiyotikler kadar yanıt alınmamaktadır. Bir jinekoloğa gorunmeniz en doğru cozumdur.