Akupunktur’un zararları olmadığı inanılır. Akupunktur’un zararlarının olmaması icin kullanılan iğnelerin steril olmaması ve doğru uygulanması gerekmektedir.
Cok eski bir tedavi yontemi olan Akupunktur, Cinliler tarafından bulunmuştur. Bu konu uzerine yazılmış ilk eserler, ortalama M.O. 2000’li yıllara dayanır. Akupunktur, organlar ve vucut yuzeyinde bulunan noktalar arasındaki bağla ilgilenir. Vucut yuzeyindeki noktalarla, organları tedavi etmeyi hedefler. Gunden gune uygulanma oranını artıran Akupunktur, tedavinin yanı sıra kilo vermek gibi pek cok amacla da uygulanmaktadır. Fakat bunun zorlu bir surec olduğunu unutmamak gerekir.
Uygulanan amac doğrultusunda, Akupunktur’a yardımcı pek cok oğre vardır. Beslenme, uyku gibi oğeler Akupunktur’un yardımcılarıdır. Motivasyon konusunu ise hepsinden ayrı bir bolumde tutmak gerekir. Her alanda olduğu gibi bu konuda da motivasyon fazlasıyla onemlidir. Amaclar doğrultusunda, bir başka onemli problem de ceşitli hastalıklar olabilir. Mesela, hormonal bozukluklar kilo verme hızını fazlasıyla duşurebilmektedir. Akupunktur yaptırmaya karar vermeden once bu ve bunun benzeri durumlar kesinlikle incelenmelidir. Peki Akupunktur’un zararları nelerdir?
Akupunktur’un zararları var mı ?

[h=2]Akupunktur’un Zararları Nasıl Olur ?[/h]Kilo vermek elbette ki bir irade işi. Bu yolla kilo vermek isteyen bir kişi, oncelikle kararlı olmalıdır. Cunku, kilo vermeye başlayan bir kişi, belirli miktarda kilo verdikten sonra uygulamaları yarım bırakırsa verdiği kiloyu da hızla geri almasının yanı sıra, ek olarak da fazlasıyla kilo alacaktır. Kilo vermeye başlayan bir kişi eğer ki calışmaları yarım bırakırsa, zararlı bir etkiyi ortaya cıkartmış gibi olacaktır. Kısacası, ne yaparsanız yapın ama kesinlikle tedaviyi yarım bırakmayın. Ya hic başlamayın ya da başladığınız yolu tamamlayın.
[h=2]Akupunktur’un Zararları Var Mı ?[/h]Akupunktur tedavisinde, uygulayan kişi oldukca onemlidir. Bu sebeple, kişinin bilgi ve becerisi ilk sıralarda yer alır. Eğer ki uygulayan kişi, yaptığı calışmaların bilincindeyse herhangi bir problemle karşılaşılmaz. Yine aynı doğrultuda, hijyen konusu, Akupunktur’un olmazsa olmazları arasındadır. Uygulanacak yerin, steril bir ameliyathane olması gerekir ki zaten bilincli bir uygulayıcı bu koşullar oluşmadan herhangi bir calışma yapmayacaktır.
Kilo konusu ise Akupunktur calışmalarının temelinde olan bir diğer konu. Kiloyu, vucuttaki sorunların oncusu olarak goren Akupunktur, oncelikle fazla kilolardan kurtulmayı hedefler. Fakat tabii ki bu kilo vermenin de sağlıklı olması gerekir. Kısa surede cabuk verilen kilo yerine, uzun vadede daha kalıcı olarak verilen kilolar Akupunktur calışmalarının amacı olmalıdır. Calışmaların bir parcası olarak, psikolojik uygulamalardan da yararlanılmalı ve kilo vermesi hedeflenen kişi, yapıcı tutumlarla desteklenmelidir.
[h=2]Akupunktur’un Zararları Olmaması İcin Nasıl Uygulanmalıdır ?[/h]Bu tedavi yonteminde, cok ozel iğneler vardır. Vucutta bulunan ceşitli sinir uclarının yer aldığı bolgelere hafifce batırılan bu iğneler, tek kullanımlık ve steril olmalıdır. Neredeyse bir ameliyat titizliğiyle yapılması gereken uygulamaların etkisini daha da artırmak icin rahatlama temel esas alınmalı. İğne fobisi olanlar icinse başka yontemler vardır. Bunlar, iğnesiz Akupunktur yontemleri olarak gecerler. Terapi şeklinde yapılan bu yontemlerde, manyetik ve ses dalgalarıyla harekete gecen şok yontemleri vardır. Bunlara da, “Adaptasyon Regulatoru” ve “Akustik Dalga Terapileri” denir.
Sonuc olarak, eğer ki doğru bir bicimde uygulanır ve iradeli bir şekilde duzen sağlanırsa, Akupunktur’un herhangi bir zararı olmaz. Ama yarım bırakılan tedaviler, verilen kiloyu hızla geri alma gibi ceşitli problemlere yol acabilir. Bu noktada da hatayı ya da zararı Akupunktur’da aramak pek doğru olmaz. Dikkat edilmesi gereken ilk konu ise, hijyen ve uygulayan kişinin yetkinliği konularıdır. Bu uygulamaları, basit bir ameliyat titizliğiyle duşunup, hijyen koşullarına bu olcude dikkat etmek oldukca faydalı olur. Beklenmeyen bir etki gorulduğunde ise zaman kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.