StartersHub girişimlerinden, Turkiye’nin en kapsamlı bağımsız bilgisayar oyunu projesi olan ve RealityArts Studyo tarafından uretilen Voidrunner, nihayet oyuncularla buluşuyor. Hem coklu oyunculu hem de yapay zekaya sahip botlar ile tek kişilik modlara sahip bir ucuş oyunu olan Voidrunner, gelişmiş grafikleri ve rahat oyun yapısı ile oyunculara bambaşka dunyaların kapılarını acıyor. Steam’den sadece 3 gunde Yeşil Işık alması ve ardından Unreal Engine’in ureticisi Epic Games’den bizzat destek almasıyla ulkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmeye başlayan Voidrunner, 31 Mayıs’ta Turkce dil desteği ile Steam’de oyuncular ile buluşuyor. Bu sene ulkemizin ilk 100 genc girişimci şirketi icerisine alınan RealityArts, calışmalarına ara vermeden devam etmekte. Ekip, sadece birkac hafta icinde Voidrunner’ın tek kişilik, yapay zekaya karşı oynanabilen Sanal Gerceklik modunu yayınlayacak ve Playstation 4 versiyonu uzerinde calışmaya başlayacak. Elbette bu sure icerisinde Voidrunner’a bircok yenilikler ve ek ozellikler uretilmeye devam edilecek ve tum yama ve yenilikler ucretsiz olacak. RealityArts 15 TL’lik ozel fiyatı ile ulkemizin oyun sektorune zengin bir icerik, server altyapısı ve yapay zekalı tek kişilik modlar ile dolu dolu bir oyun deneyimi armağan ediyor. Oyun, 31 Mayıs’ta Steam platformunda dunya capında satışa cıkacak. RealityArts Studyo, ulkemizdeki oyun sektorunu ve oyun yapımını geliştirmek ve destek olmak icin İstanbul’daki Meslek Eğitim Teknik Liselerinde onumuzdeki eğitim ve oğretim doneminde tamamiyle ucretsiz, gonullu olarak Milli Oyun yazılımı ve Tasarımı alanında eğitim vermeyi planlıyor. Lise capında, dunyaya kafa tutabilecek milli E-Spor takımlarının oluşturulması, Unreal Engine 4 ve genel oyun yazılımı uretimi uzerine detaylı eğitim verilmesiyle amaclanan proje, Turkiye’nin genc neslinin kendi yazılımlarını uretebilmesi ve dunya capında 100 Milyar dolarlık sektorde tuketen değil ureten nesiller yetiştirilmesinde katkıda bulunmalarını sağlamayı amaclıyor. Firma, eğitimlerin ardından başarılı oğrencileri destekleyen imkanlar sunmayı planlıyor. Bu sayede oğrenciler, RealityArts’ın dunya capındaki projelerinin de bir parcası olup henuz genc yaşta profesyonel bir ortamda kendilerini geliştirebilecekler. Ayrıca bu organizasyonun zaman icinde imkanlar elverdiği taktirde tum Turkiye capında diğer illerde de sosyal sorumluluk projesi olarak yaygınlaştırılması planlanıyor. __________________