Komando olmanın sırları (PC Roportaj)
Oyun Dünyası0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Komando olmanın sırları (PC Roportaj)
-
28-09-2019, 04:29:40Kayıtlı ÜyeBionic Commando'nun yapımcısı Benn Judd ile konuştuk! Oyuncuların gonlunde onemli bir yeri bulunan Bionic Commando, bu kez biraz daha farklı bir yapım olarak karşımıza cıktı. PS3 ve Xbox 360 icin piyasaya surulen yapım, bir sure sonra da resmi olarak PC oyuncuları icin raflarda olacak. Oyunun yapımcısı olan Ben Judd�a, oyun hakkında birkac soru yonelttik. Kendisi de teklifimizi kabul etti ve ictenlikle cevapladı. ForumTR: Bize oyun hakkında biraz bilgi verir misiniz? Ben Judd (BJ): Oyun icin, 1987 senesinde cıkan orijinal (NES icin) yapımdan biraz daha farklılık gosteren bir hikÂye yarattık. Birkac ufak değişiklik, farklı bir ana karakter ve birazcık da RPG unsurlarıyla donattık. Aksiyona dalma unsurları oyunlarda bir kult haline gelmişti. Bionic Commando ise, bir platform oyunuydu. Biz, oyunun turunde de biraz değişikliğe gittik. Eski platform oyunu tarzıyla değil de oyuna biraz daha aksiyon unsurları ekledik. FrmTR: Uzun bir aradan sonra yeni Bionic Commando yapma fikri kafanızda nasıl oluştu? BJ: Ekiple birlikte ufak bir dokuman hazırladık. Yeni Bionic Commando ile ilgili bu sunumu studyo başkanına sunduk. O da bu calışmamızı oldukca başarılı buldu ve projeyi başlattı. FrmTR: Oyundaki radyasyon elementi, oyuncuların ozgurluğu sınırlıyor. Bu sınırlamanın nedeni nedir? BJ: Her oyunda gorunmez duvarlar ya da haritayı sınırlayıcı unsurlar bulunur. İster Mario�daki gibi boş gorunmez duvarlar olsun ister harita dışına cıkmamak icin amacsız bina modellemeleri olsun. Biz bu konsepte farklılık getirmek icin radyasyon unsurunu kullandık. Zira boş binalar, gorunmez duvarlar her oyunda mevcut. Bionic Commando�da ise, bunların dışında radyasyon olayı goruluyor. FrmTR: Hic kendinize "Yapıma bu ozelliği ekleseydik daha iyi olur muydu?" diye sordunuz mu? BJ: Evet. Bu ozellik ise, oyuna para sistemini katmak olurdu. Cunku iyi oyuncular, iyi skorlar alırlar. Ancak parası yoksa hic bir şey yapamazlar. Para her şeyi mukemmel hale getirebilir. FrmTR: Oyunun konsol satışlarından memnun musunuz? BJ: Tabi ki bir yapımcı olarak oyunumun daha fazla satmasını isterim. Eğer satmıyorsa mutlu olamam, ancak BC şimdilik iyi satıyor. Daha iyisini beklerim. FrmTR: Oyun icin DLC (ekstra icerik) paketleri cıkaracak mısınız? BJ: Bu konuda herhangi bir planımız yok. FrmTR: Bircok oyunun filmlerini gorduk. Bionic Commando icin de bu gecerli mi? Boyle bir teklif aldınız mı? BJ: Spencer (oyunun ana karakteri), guclu cizgi roman kahramanlarına cok benziyor. Aslında olsa iyi olur, bu bizim icin bir onurdur. Ancak boyle bir şey henuz soz konusu değil. FrmTR: Bionic Commando hayranlarının en cok merak ettiği soru: �Bionic Commando serisi bitti mi?� BJ: Boyle bir kahramanın yok olacağını sanmıyorum. Bu yuzden tekrar oyun arenasına donebilmesi icin, umuyorum ki Bionic Commando'nun yeni versiyonları olacaktır. __________________