HWA Gaming takım kocu Ahmet 'Purple' Onal: Ben oyunda sinirlenmem!
LoL0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- LoL
- HWA Gaming takım kocu Ahmet 'Purple' Onal: Ben oyunda sinirlenmem!
-
28-09-2019, 04:16:12Kayıtlı ÜyeAnalist,takım kocu ve cok daha fazlası. HWA Gaming’in genc takım kocu Ahmet ‘’Purple’’ Onal Fanatik Espor’a konuştu. Purple kendisi hakkında bilinmeyen yonleri, gelecek planları ,ligimiz hakkındaki duşunceleri ve cok daha fazlasını anlattı. İşte gercekleştirdiğimiz keyifli roportajın detayları; Analist, takım kocu ve cok daha fazlası... HWA Gaming’in genc takım kocu Ahmet ‘’Purple’’ Onal, Fanatik Espor’a konuştu. Purple kendisi hakkında bilinmeyen yonleri, gelecek planları, ligimiz hakkındaki duşunceleri ve cok daha fazlasını anlattı. İşte gercekleştirdiğimiz keyifli roportajın detayları; Oncelikle Ahmet ‘’Purple’’ Onal kimdir? Bize kısaca kendin bahsedebilir misin? Merhaba, Ben Ahmet HWA Gaming takımının kocu ve aynı zamanda analistiyim, yaklaşık 1 senedir bu takımda calışmaktayım, daha onceden oyuncu olarak destek rolunde Galakticos, Suppermasive TNG takımlarında bulundum.Oyunculuk kariyerini arkamda bırakmış olup kocluk konusunda kendimi geliştirmekteyim. Espora nasıl başladın? Espora League of Legends'da ucuncu sezonda ufak turnuvalara katılarak başladım. Sonrasında birkac arkadaşımla olabildiğince cok turnuvaya katılmaya ve daha sonra yukselme liginde Suppermasive TNG takımda oynayarak espora profesyonel olarak adım atmış oldum. Bundan sonraki kariyer hedeflerin nelerdir? HWA Gaming’de bulunduğum surece takımımı başarıya taşımak ve yurt dışında derece kazanmak, bireysel olarak kendimi aşcılık ve kocluk konusunda geliştirmek diyebilirim. Turkiye’de ki esporun gelişimi hakkında ne duşunuyorsun? Turkiye dunya capında kabul edilebilecek bir bolge haline geldi. Henuz Kuzey Amerika, Avrupa, Cin, Guney Kore gibi ust duzey ligler kadar buyuk bir bolge olarak gorulmese de, ikinci dereceden bir bolge diyebiliriz. League of Legends ile birlikte artan rekabetci ortam diğer oyunları da etkiledi. İnsanlar dunya capındaki sahnelerde boy gostermek icin cabalamaya başladı. Buna verilebilecek en iyi orneklerden biri 2014 yılında HWA Gaming’in Starcraft 2 oyuncusu Zerghamdi’nin Valencia’daki Dreamhack Summer turnuvasına katılmış olmasını gosterebiliriz. Ulkemizde espor her gecen ay gelişmeye devam etmekte, League of Legends’ın onculuğunde fakat esporun gelişimi sadece League of Legends ile olamaz diğer oyunlarada destek verilmeli ve gerekli imkanlar sağlamalı. İmkanın olsa 5 yerli oyuncuyla mı calışmak istersin yoksa 5 yabancı oyuncuyla mı? 5 yabancı oyuncuyu tercih ederdim. Kendi acımdan duşunursem onlardan oyun bilgisi ve kulturel acıdan daha fazla şey oğrenip kendimi geliştirmek konusunda yardımcı olabilir. League Of Legends dışında oynamaktan hoşlandığın oyunlar nelerdir? Fifa 18, Football Manager 2018, SpeedRunners, Prison Architect, Total War Shogun2, Euro Truck Simulator Lig yokken neler yapıyosun? Yeni tarifler deniyorum, Gaming House'da kendimi geliştirmeye calışıyorum yemek konusunda. Yabancı bir oyuncuyla tanışmak isteseydin kimle tanışmak isterdin? Neden? Aphromoo ile tanışmak isterdim. Zamanında cok fazla yayınlarını izlerdim elimde kağıt kalemle, kendisi cok şey kattı oyun bilgisi olarak bana. League Of Legends oynarken en cok hangi rolde oynuyorsun? ve en cok hangi şampiyonu tercih ediyorsun? Support - Bard 3 tane şampiyon yasaklama hakkın olsa, hangi 3 şampiyonu oyundan silerdin? Swain - Bliztcrank - Katarina Esporla ilgilenmeseydin neler yapmak isterdin? Aşcı olmak isterdim.Esporla ilgilenmem bir engel olduğunu duşunmuyorum 1-2 sene sonra ascı olmak istiyorum. Espor’da başarılı olmanın şartları sence nelerdir? Bir insanın esporda başarılı olmasının şartları tıpkı bir futbol, basketbol yıldızı gibi antrenman yapmaktan geciyor, kimse oyunu iyi oynadığı icin takımlarda bulunmuyor, takım arkadaşlarına ve yanındaki diğer insanlara saygı gostermesi, disiplinli olması gerekiyor. Ayrıca eğer oyunculuk kariyerine girmek isteyenler varsa bu işe profesyonel bir gozle bakmalılar ilerleyen donemlerde sadece oyun oynamak olmadığını anlayacaklardır. Oyun oynarken cok sinirlenip flame yaptığın zamanlar oluyor mu? Ben hicbir zaman sinirlenmem. Sence Korelileri esporda bu kadar başarılı yapan neden nedir? Bu sene ligimize bircok Koreli oyuncu geldi onlarla sohbet ettikten sonra anladımki onlarda bu iş cok kucukken başlıyor aileler coğunlukla izin veriyor ve şartları cok iyi, başarının ilk aşaması bence ailenin destek vermesi eğer Turkiye'de de aileler cocuklarının yanında bulunursa ulkemizden daha fazla oyuncu cıkacağına eminim. Bir cok oyuncu Soloq’ya cok fazla onem veriyor. Sence oyuncuların bulundukları ligler bu kadar onemli mi? Takımların oyuncularla ilk etkileşime gectikleri yer soloq bu yuzden tanınmaları icin ve yuksek seviyedeki oyuncularla oynayıp deneyim kazanması icin soloq onemli bir faktor oluyor. Kaynak İnternethaber __________________