Max Payne, Max Payne 2, Quantum Break ve Alan Wake gibi oyunların geliştiricisi olan Remedy, en yeni oyunu Control hakkında oldukca iddialı acıklamalar yaptı. Studyonun iletişim yoneticisi Control’un Quantum Break’ten daha iyi calışacağını ifade etti. 2016 yılında Remedy Entertainment tarafından Xbox One ve Windows platformlarına cıkan Quantum Break, goruntu kalitesiyle bircok oyuncuyu etkilemeyi başarmıştı. Tabii oyunun bugun dahi oldukca guzel gozukmesini sağlayan kalitesi, bilgisayarlar icin oldukca yuksek bir sistem gereksinimi gerektiriyordu. Dolayısıyla bilgisayar oyuncuları, studyonun bir sonraki oyunu olan Control’un de Quantum Break kadar cetin olup olmayacağını merak etmeye başlamıştı. Studyodan bugun yapılan acıklamada Control’un Quantum Break’ten daha iyi olacağı belirtildi.Remedy’nin İletişim Yoneticisi Thomas Puha, Control’un motor gucunun oldukca iyi bir şekilde optimize edildiğini ifade etti. Thomas Puha, oyun performansını konusunda ise “O, uc yıl onceydi. O gunden sonra bircok optimizasyon gercekleşti. Yakında goreceksiniz” ifadelerini kullandı. Bu, en nihayetinde Control’un Quantum Break’ten daha iyi calışacağı anlamına geliyor. Gorsel acıdan da daha iyi olması beklenen oyunun yıkım sisteminin de gelişmiş olması bekleniyor. Quantum Break; 4K, 30 fps ve ultra ayarlarda NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti’da dahi bazı sorunlar yaşıyordu. Oyun, oldukca yuksek cozunurluklerde bile 40~46 fps değerlerini gorebiliyordu. Dolayısıyla Control’un de yuksek ayarlarda nasıl bir performans sergileyeceği oyuncular tarafından merakla bekleniyor. WT
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Remedy Enterteinment: Control'un Optimizasyonu Quantum Break'i Geride Bırakacak