Viking: Battle for Asgard
Oyun Dünyası0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Viking: Battle for Asgard
-
28-09-2019, 03:56:56Kayıtlı ÜyeTur: Aksiyon Dağıtıcı: SEGA Yapımcı: Creative Assembly Turkiye Dağıtıcısı: Aral İthalat Minimum Sistem: Xbox 360 Onerilen Sistem: Xbox 360 Oh cayır, cimen... Hava da pek guzel; şoyle guneşin altına uzanayım iki dakika. Evet, uzanmaya calışıyorum, calışıyorum ama olmuyor. O zaman yuruyeyim biraz. Hop hop, ağır olun arkadaşlar! (Ayaklarımla konuşuyorum.) Nereye koşuyorsunuz beyler? Yurusek yetiyordu. Ha, yuruyemiyoruuuz... O zaman koşalım bari. (Nereye, ne yetiştirmeye calışıyorsak?) Huff, huff, amma koştuk yahu. Biraz duralım şu koşede. Hava da karardı hem. Fakat hemen sol tarafım halen gunluk guneşlik? Meridyene mi denk geldim, ne yaptım? Hop, sola bir adım atayım. Evet, pırıl pırıl. Sağa geceyim. Karabasan! Bunun bir nedeni olmalı. Sanırım başım az sonra belaya girecek. Silahlarımı cıkartayım iyisi m... E zaten elimdeler? Reflekslerim cok gelişmiş olmalı. Peki, neden kambur duruyorum? Tilki gibi bir şey oldum; iki buklum. Sinsi sinsi koşayım bari tam olsun. İyi koştum vallahi bugun; en az uc gun yatarım. Ama once, şu arkasında �X� işareti belirmiş olan zebaniyi ikiye boleyim. �Pıt�. Bolundu evet. Bunu nasıl yaptım, ne zaman bu konuda bu kadar ustalaştım bilmiyorum. Hah guneş de acıyor zaten yavaştan... Hava da pek guzelmiş; şoyle guneşin altına uzansam ya iki dakika... Mevsim bahar...> Bahar aylarında olmamıza rağmen şu an uşuyorum. Uşuduğum her saniye Viking DVD�sini Xbox 360�ıma iteleyip Midgard�ın havasını soluyasım geliyor. Yemyeşil ovaları, masmavi gokyuzu, cıvıl cıvıl oten kuşları ve sevimsiz duşmanlarıyla bir başka guzel Midgard. Ne yalan soyleyeyim, Viking�in gorsel olarak bu denli başarılı olmasını beklemiyordum. Oyun belki cığır acacak nitelikte ozelliklerle donatılmamış ama şu an Viking oynamak istiyorsam bu isteğimin asıl nedeni oyunun grafikleri. Ancak oyunun gorselliğini ovdum diye bir MGS4 veya GTA IV beklememek lazım; �sıradan� olarak nitelendirilebilecek bir oyun icin bir hayli guzel gozukuyor her şey; hepsi bu. Animasyonlar guzel, ortam rengarenk, guneş pırıl pırıl... Sanırım tatile gitmeliyim sevgili okurlar; bu ruh hali hayra alamet değil. Oyunun kahramanı benmişim gibi konuşuyorum, değil mi? Oysaki Skarin�in (Bu ismi her telaffuz ettiğimde caya koyduğumuz sakarin geliyor aklıma.) hikayesini anlatmam gerek. Skarin guclu, kuvvetli bir Viking askeri. Kendisi, buyuk bir savaşta yer alıyor ve tum arkadaşları gibi o da oluyor. Bildiğiniz gibi her Viking erkeği olu doğar, olu buyur ve sonunda bir savaşta yaşama doner cunku Vikingler savaşmak icin yaratılmışlardır! İşin ozu, Skarin bir savaşta oluyor ama Freya onu yeniden hayata donduruyor. Buradan Freya�nın bir reenkarnasyon uzmanı olduğunu anlıyoruz. (Ya da Tanrıca.) Artık Freya�nın istediklerini yapan ve Freya�nın kesinlikle tahammul edemediği yeraltı kralicesi Hel�e karşı savaşan Skarin, elinden asla duşurmediği kılıcı ve baltasıyla Hel�in ordularının arasına kendini atıyor ve oyun başlıyor. (Buraya God of War�un giriş muziğini koyunuz.) Basit ama etkili> A ve X tuşlarınızı yanınıza aldınız mı? Bu tuşlara cok ihtiyacınız olacak; benden soylemesi. A tuşu duşmana kılıcınızla saydırmanıza olanak tanıyor; diğer tuşumuz X ise daha guclu ama yavaş bir saldırıya imza atmanızı sağlıyor. (�Tuşların anlatıldığı oyun incelemelerine hayır!� diyen en az bir milyon kişi bulabilirim ama kendime engel olamadım.) Skarin, bir samuray kadar fazla harekete sahip değil ama basit saldırılar bile, oyunda istediğiniz noktaya varmanızı sağlıyor. Kısa bir sure sonra LB tuşunun da işin icine girdiği yeni hareketlere sahip oluyorsunuz fakat bu hareketler gostermelik zira oyunun genelinde ilk anlattığım iki temel saldırı tipini kullanıyorsunuz. Buyuyle hicbir alakası olmadığı icin yere goktaşları yağdırma gibi bir lukse de sahip olmayan Skarin�in bu konuyla ilgili tek yeteneği buz, ateş ve elektrik guclerini silahına işleyebilmek. Skarin, duşmanlarını oldurerek kırmızı enerji kureleri (GoW?) topluyor ve boylece az once bahsi gecen uc gucten (buz, ateş, elektrik) birini belirli bir sure aktif hale getirebiliyor. Bu guclerden en cok işe yarayanın buz olduğunu da soylemeden gecemeyeceğim. (Ozellikle, Demon Lord�lara karşı. Overlord da olabilir. Legion Lord belki de...) Hoplayıp zıplayabilen, cıkıntılara tutunabilen, sarmaşıklara tırmanabilen ve geniş mesafelerin uzerinden kuş gibi ucan sevgili Skarin, bana bu hareketleriye Kratos�u anımsattı. �Aaa, sanki ben daha once bunu yaşamıştım� diyordum ki bir Hell Lord�un (Tamam, budur!) kafasında beliren �B� ibaresi bana her şeyin bir �esin urunu� olduğunu gosterdi. B tuşuna bastıktan sonra, aynı GoW�daki gibi bir tuşlara basma mini oyunu ekrana geldi ve ben Dark Lord�un kafasını kılıcımla deşerken surekli A tuşuna bastım. Ama işin iyi tarafından bakmak lazım; karbon kağıdı kullanılmış olmasını gormezden gelerek bu mini oyundan zevk almak mumkun. Yine beni şaşırtacak bir şekilde, Skarin�in genel olarak tum hareketleri bayağı esnek. Yani bir yerden yanlış adım atmıyor, kılıclarıyla combo yaparken yolunu şaşırıp dağlara, ovalara sacılıp gitmiyor (Gitse bile hemen toparlayabiliyorsunuz.), adam gibi zıplayamadığı icin metrelerce yukseklikten duşmuyor vs... Kahramanımızın her yaptığı hareket, uyum icerisinde ve bu da sizi oyunun başında tutmaya yetiyor. �Tam uc saattir koşuyorum!�> Tam dort adet devasa haritada surekli bir yerlere koşturuyor, Viking askerlerini kurtarıyor ve nihayetinde kendimize bir ordu kuruyoruz. Bu orduyla da devasa bir savaşa katılıp, haritadaki Hel kalesini indiriyoruz. Viking�i ilginc yapan ve bu yapımın yeni nesil bir oyun olduğunu gosteren bir ozellik de burada karşımıza cıkıyor: Haritada dolanırken zaman zaman bir noktadan diğerine giden, yaklaşık 300�e yakın Hel askeri gorebiliyorsunuz ve bu askerlerin her biri, farklı şekillerde hareket ediyor. Yani, kopyala / yapıştır gibi durmuyor bu askerler; - tıpkı Yuzuklerin Efendisi�ndeki Orclar gibi- hepsi o dunyanın somut ve gercekci bir parcası. İşte bu guruhun aynısı, haritanın sonundaki buyuk savaşlarda da yer alıyor ve işin icine sizin askerleriniz de girince, ekranda gercek bir meydan muharebesi vuku bulmuş oluyor. Viking: Battle for Asgard�ı sevmemin asıl nedeni, oyunun Gothic�i andırıyor olması. Surekli yeşillikler icerisinde olmamızın yanı sıra, oyundaki gorevlerin yerine getiriliş şekli de Gothic�inkine benziyor. Oyuna yuksek bir puan vermememin nedenine gelince... Acıkcası, boyle bir oyunda karakterimi daha fazla geliştirebilmek isterdim. Ana gorevlerin dışında yan gorevler oyunda yer alabilirdi. Ayrıca, duşmanlar biraz daha zeki olabilirdi; boylelikle 20 tanesini birden rahatca olduremezdim ve oyundan daha fazla zevk alırdım. Yine de garip bir şekilde bu oyunu sevdim ben. Bence siz de Midgard�ı boş bırakmayın ve Freya�nın, Hel�in Doom Lord�larıyla (He he!) olan mucadelesine bir yerden katılın. __________________