Riot Games yerel marketlerden nasıl 6 milyon dolar kazandı?
LoL0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- LoL
- Riot Games yerel marketlerden nasıl 6 milyon dolar kazandı?
-
28-09-2019, 03:33:54Kayıtlı ÜyeSosyal değerlere yapılan yardımlar ve Riot Games; Turkiye’nin de icinde bulunduğu yerel market analizi Riot Games’e nasıl 6 milyon dolar kazandırdı? Riot Games denilince akla gelen belki de tek oyun olan League of Legends nasıl aylık 100 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor, hic duşundunuz mu? Bu konu ile doğrudan ilgilenen kurumsal sosyal sorumluluk sorumlusu Jeffrey Burrell, bilgilerini bir internet sitesinde paylaştı. Burrell, farklı ulkelerdeki insanlara uygulanan amacların farklı tepkiler verebileceğini belirtti. Orneğin; Brezilya’daki oyunculara yonelik calışmalar Cin veya ABD’de farklı tepkiler verebiliyor, bu yuzden yapılan calışmaların farklı konumlarda olan oyuncular icin anlamlı olması gerekiyor. Peki bu şekilde para nereden geliyor? Tabii ki bir nevi bağış sistemi olan oyun icin satın alımlardan geliyor. “Free to Play” dediğimiz oynaması bedava olan bu oyunda kostum adı verilen oyun ici eşyalarla kazanılan bu paralarla oyundaki etkinliğini gosteren oyuncular bu durumdan hoşnut oluyorlar. Riot Games, yerel marketler icin sosyal değerler analizi oluşturdu Burrell ayrıca Birleşmiş Milletler Surdurulebilir Gelişim Hedefleri’ne dayanaraktan sosyal grupların hangi değerlere en cok tepki verdiğini olcen bir tasarım ortaya cıkardı. Ornek olarak, ABD’de sosyal değer olarak kaliteli eğitim ve mesleki eğitim ilk sırada yer alırken, bunu iyi sağlık ve zihinsel refah, ardından fakir olmama takip ediyor. Buna karşın Brezilya’da yine kaliteli eğitim ve mesleki eğitim başı cekerken ikinci sırada kapsayıcı ve istikrarlı istihdam olanakları yer alıyor ve bunu surdurulebilir ve yenilikci altyapı takip ediyor. Burrell, elde ettiği bu bilgiler dahilinde her bolge icin kar amacı gutmeyen kuruluşlar aramaya koyuldu. Bolgelerdeki bu kar amacı gutmeyen kuruluşların, oyun ici toplanın paralar ile bolgelerdeki sosyal değerleri iyileştirecek belirli ve olculebilir sonuclar cıkarması sağlandı. Sonrasında GlobalGiving adlı şirketle birlikte bir partnerlik sağlandı ve olaylar burada patladı. GlobalGiving’in dunya capında bircok ilişkisi vardı. Riot Games, GlobalGiving’e yardım ederek bunyesindeki organizasyon sayısını artırdı, her birine en az 10 bin dolar yardım sağladı ve GlobalGiving servis ucretini uzerine aldı. Ayrıca oyunculardan sağlanan paranın %100’unun bağışlara gideceği bir yontem hazırladı. Kar amacı gutmeyen kuruluşlar ile yapılan bu PR calışması, Riot Games’in beklentilerini aştı ve sonunda oyuncuların katkılarıyla 6.1 milyon doların ustunde para toplandı. Sosyal değerlere gosterilen ilgi ile mutluluklarını belirten oyuncuları muazzam bir yerel medya ağı takip etti. kaynak playerbros __________________