Ne yazık ki, coğu prostat kanseri vakasına ileri aşamaya ulaşılmadan tanı konulmamıştır. Hastalık genel olarak yavaş ilerler ve tedavi sonuc elde etmek icin yavaştır. Arginineyi basitle anlatmak icin belirtilen L-arginine, vucudunuzu protein uretmesi icin tetikleyen yarı esansiyal bir amino asittir. Ayrıca, arginine kan damarlarının genişlemesine de yol acar. Arginine takviyeleri ceşitli kanser formlarının tedavisinde kullanılırken, prostat kanseri tedavisinde amino asit bastırılır.
[h=2]Kullanım[/h]

Arginine, vucudunuzun kan damarlarınızın genişlemesine ve boylece kanın etkili bir şekilde akmasına neden olan kimyasal nitrik oksiti uretmesi icin gereklidir. Arginine, yayınlanan bir dergiye gore goğus ağrıları, erektik disfonksiyon, tıkalı arterler, vaskuler hastalık ve baş ağrısı gibi artan kan akışıyla iyileşen durumların tedavisinde kullanılır. Doktorlar, prostat kanseri tedavisinden vucudunuzdaki arginine miktarını azaltma girişiminde bulunur.
[h=2]Deprivasyon[/h]

Arginine deprivasyonu tedavisi, internetteki bir web sitesine gore tumorleri azaltabilir. Arginine uretimini inhibe etmek veya azaltmak icin kimyasallar vucuda girdiğinde tedavi başarılı şekilde kanıtlanmıştır. Klorokin, belirli kanser hucrelerini uygulanmadan sonraki saatler icinde yok etmeye başlar ve yaklaşık 1970’den beri kullanılır. Arginine parcalanmasındaki yeni ilerlemeler; doktorların, kanınızdaki arginine uretimini duşuren ve tumor boyutunu azaltan enzimi izole etmelerini sağlar. Ayıca; klorokin, kemoterapiyle birlikte kullanıldığında lenfoma ve diğer kanser turlerinin tedavisinde umut gostermiştir.
[h=2]Denge[/h]L-arginin kan akışı artırdığından, genellikle inflamasyonu azaltılarak kemoterapinin yan etkilerinin tedavisinde kullanılır. Bununla birlikte, hucreleriniz uzerinde oluşabilen ceşitli etkilerden dolayı doktorunuzun izni olmadan asla amino asit takviyesi almayın. Orneğin; prostat kanseriyseniz, arginine aslında tumorunuzun boyutunu artırabilir. Aksine; arginine takviyesi, immun sisteminizi guclendirdiğinden bazı kanser turlerinde tumorlerin boyutunu etkili şekilde azaltır.
[h=2]Uyarı[/h]Arginine takviyeleri; ishal, duşuk kan basıncı, gut hastalığı ve alerji gibi yan etkiler icerir. Argininenin kotuye gittiği diğer bir hastalık yayınlanan bir dergiye gore herpestir. Amino asit, herpes virusunun coğalmasına neden olur. Bununla birlikte, vucudunuzu aşırı arginineden mahrum etmeyle ilgili ana yan etkiler bulunmamaktadır. Surekli deprivasyon onerilmemesine rağmen; doktorunuz prostat kanseri tedavisi icin denemenizi onerirse, kas kaybı veya diğer protein eksiklikleri icin endişelenmeyin.