Faker: Wolf ve Bang ayrılırken duygulandım
LoL0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- LoL
- Faker: Wolf ve Bang ayrılırken duygulandım
-
28-09-2019, 03:33:22Kayıtlı Üye“Kulleri tekmeleme. Sen hic hayatındaki biri icin yandın mı?” Bu, Lee “Faker” Sang-hyeok’ın sevdiği şairlerden Ahn Do-hyeon’un şiirinden bir alıntı. Eğer insanlara “Herhangi bir şeye, sizi yakıp kul edecek kadar tutkuyla bağlı mısınız?” diye sorulsa, cok az kişi buna kendinden emin şekilde “Evet.” cevabı verebilir. Herkesin boyle buyuk bir tutkuyla yaşamaya ihtiyacı yok. Ancak Faker boyle biri. 2018 sezonunda yaşadığı başarısızlığın ardından bu sene kullerinden tekrar doğması gereken Faker, InvenGlobal’a hissettiklerini aktardı. 2018 Sezonu ve Oncesi Donem – Olabildiğince uzun sure iyi performans gostermek istiyorum. Bu oyunda nasıl daha iyi olabilirim oğrenmek istiyorum. – Oyunu daha iyi oynamanın yollarını arıyorum. En buyuk endişem bu. Diğer tum kucuk endişelerim, bu buyuk endişenin parcaları. Diğer arzularımı goz ardı etmeye calışıyorum. Oyun oynamaktan başka pek arzum da yok aslında. Bazen aşk hakkında duşunuyorum ancak bu benim icin onemli değil. Oyun dışında en onemli şey sağlığım. – Sezon oncesi antrenmanlarda ne olacağını bilmek neredeyse imkansız. İlk başlarda iyi olsanız bile, bir yıl o kadar uzun bir sure ki iyi performansı sonuna kadar surdurmek cok zor. Gectiğimiz sezon boyle oldu. Bahar Mevsimi’nden once antrenmanlarımız cok iyi geciyordu ancak mevsim başladıktan sonra performansımız surekli duştu. – Yaz Mevsimi ve Bolge Finalleri’nin bitmesinin ardından, kendimi dinlenmeye cektim. 2014 yılında Dunya Şampiyonası’na gidemediğimizde, surekli calışmıştım. Bu sefer sadece dinlendim. Dunya Şampiyonası maclarını izlemedim. Zihnim rahatladı. Dinlenirken ozel bir şey yapmadım ama cok sakindim. – 2018 sorunlu bir yıldı. Ancak onemli olan sorunlar değil, onlarla nasıl mucadele ettiğinizdir. O surecte, surekli yenilgi aldığımız icin mental olarak iyi değildim. Şimdi ise, ne kadar cok calışırsam o kadar iyi oynayacağımı duşunuyorum. Sanırım anksiyete ile mucadele ediyordum ve o sırada başka negatif duygular da ortaya cıktı. Dinlenirken bunlardan tam olarak kurtulamadım. Verdiğim aranın ardından, bu duyguları kendimi daha ileriye goturmek icin birer arac olarak kullandım. – Başka birinin benden daha iyi olduğunu duymak beni biraz rahatsız ediyor. Beni daha iyi olmaya itiyor. Şu anda LCK’de cok iyi performans gosteren bir oyuncu olduğunu duşunmeme rağmen, onun gerisinde olduğumu duşunmuyorum. Performans olarak onun gerisinde değilim. – İnsanların benden daha iyi olmak istediklerini duymaya alıştım. Belki de cok duyduğum icindir. Onemsemiyorum. SKT ile Sozleşme Yenileme Sureci – Espor oyuncuları arasında dunya capında bir une sahip olduğumun farkındayım. Bu kadar cok para almamın sebebi bu. Ayrıca bu durum beni motive ediyor cunku bu une yakışır bir performans gostermeliyim. – Takım kaptanı olacağımı duydum. Artık daha fazla sorumluluk almam gerekecek. Takımın atmosferine yon vermek istiyorum. Durust olmam gerekirse, liderlik yeteneklerine sahip bir insan değilim. O yuzden insanları yonlendirip onlara liderlik etmeyeceğim. Sadece kendi yaptığım işi iyi yapacağım. Bunun olumlu bir ortam yaratacağını duşunuyorum. – Sozleşmemin sona ermesinin ardından, yeni sozleşmeyi hemen imzalamadım. Dinlenirken diğer seceneklerimi de değerlendirdim. Yeterince duşundukten sonra SKT’yi sectim. – Sundukları şartların hepsi bana uyuyordu. En iyi şartları SKT’nin sunduğunu duşundum. Şartlara baktım ve kararımı verdim. Uzun suredir SKT’de oynadığım gerceğini de dikkate aldım. Sozleşme imzalarken duygularımı dikkate almıyorum. – Bir sozleşme imzalarken, karar vermeden once her şeyi duşunurum. Yine de, her zaman mantıklı duşunmek zor ve insanın duyguları değişebiliyor. Emin olduğum şey, duyguların benim icin en onemli şey olmadığıdır. – Endişelerimi diğer insanlarla paylaşan biri değilim. Doğru cevabı tek başıma bulmaya calışırım. Olumsuz şeyler hissetsem de bunları dışarı vurmam. Bunları kendim iyileştiririm. – Gerginliğimle mucadele etmek icin meditasyon yapıyorum. Şu anda okuyacak kitabım yok, yapacak hicbir şey bulamadığımda gozlerimi kapatıyorum ve o zaman ic huzura kavuşuyorum. Hic sesin olmadığı bir ortam yarattığım ya da derin nefesler aldığım ozel bir meditasyon tarzım yok. Yeni SKT – Dort yıldır beraber oynadığım Wolf ve Bang takımdan ayrıldı. Aslında bu tecrubeye alışığım. Uzun zamandır profesyonel olarak oynadığım icin takım arkadaşlarımın beni bırakmasına alıştım. Ancak durust olmam gerekirse, onlara veda ederken biraz duygulandım. Yine de bu benim icin doğal bir durum olmaya başladı. Bu yıl biraz daha duygusal bir insan oldum. – 2018 sezonunun ardından cok guzel değişiklikler yapıldı. Haberleri ilk duyduğumda onumuzdeki yılın cok guzel gececeğini duşundum. Yeni takım arkadaşlarımın tanınan isimler olması ve iyi oynamaları bana her şeyin iyi gideceğini hissettirdi. – Takım uyumunu oturtmaya calıştığımız bu donemde, takımın uyelerinin anlaşamadığı durumlar oluyor. Bunları kısa surede aşacağımızı duşunuyorum. Bence kişisel yetenekler her şeyden daha onemli. Onumuzdeki yıl işlerin cok daha iyi gitmesini bekliyorum. – Teddy’nin kişiliğini ilk başta bilmiyordum. Beklemediğim derecede gurultucu. Diğer takım arkadaşlarım beklediğim gibiydi, o yuzden beni şaşırtan bir şey olmadı. Gelecek – Bence onumuzdeki yıl cok onemli olacak. Performansımın gectiğimiz yıl iyi olmaması bunun sebeplerinden biri ancak şoyle bir karar aldım: “Bundan sonra boyle olmayacağım. Onumuzdeki yıl bir şeyleri değiştirip daha iyi olmaya calışacağım.” 2019 cok onemli bir yıl olacak. Detaylara giremem ama yanlış yaptığım şeyleri duzeltmek ve iyi yaptığım şeyleri hatırlamak icin cok calışacağım. – 2019 yılında dunya şampiyonluğunu Cin’den geri alacağımı soylemiş olsam da, nihai hedefim Cin’e karşı kazanmak değil. Benim gercek amacım, takımımın harika bir performans gostermesi. Cin’e karşı kazanmak buna yardımcı olur. Eğer bunu başarabilirsek, sonrası doğal olarak gelecektir. Cin’de değişen bir şey olduğunu duşunmuyorum. Eskisine benzer şekilde oynuyorlar. Tam emin değilim. – Ben mucadeleci bir insanım. Kaybetmeyi sevmiyorum. Beni surekli calışmaya iten motivasyonum bu. İyi sonuclar almadığım zaman, gelecek eleştiriler hakkında endişeleniyorum. – Bu kadar uzun suredir en iyi olarak anılmamın sebeplerinden biri, League of Legends oynamayı diğer oyunları oynamaktan cok daha fazla sevmem. Gecmişle kıyaslayamam ama hala cok eğleniyorum. Bunun dışında bir sebep duşunemiyorum. – Geleceğim hakkında duşunmuyorum. Geleceği, gelecekte duşunurum. Şimdilik, onumde olan şeylerle mucadele edeceğim. Yapmam gereken şey bu. Kaynak - Esporin __________________