Gectiğimiz yaz Elwind acıklamalarıyla gundeme gelen eski adıyla Mojito yeni adıyla Berk “ehe” Kocaman’la aldığı 3 aylık ban ve gelen eleştiriler hakkında bir roportaj yaptık. Bir acıklamayla ban kararını haklı bulduğunu soylemiştin. Ban kararına ek olarak ban suresini de haklı buluyor musun? Ehe: Ban suresi hakkında bir fikir sahibi olabilmem icin diğer ban yemiş oyuncuların yaptıklarını şeffaf bir şekilde bilmem gerekiyor ama Riot’ın adil davrandığına inanıyorum. Peki hem ban sureciyle ilgili hem de onceki surecle ilgili “Boyle olacağını bilseydim şunu yapmazdım.” dediğin bir olay var mı? Ehe: Olay diyemem ama oz eleştiri yapmam gerekirse gectiğimiz sezon olanları aldırmadan daha cok calışabilirdim. Etrafımdan bu kadar olumsuz ve kotu tepkiler alıcağımı bilseydim, YouthCREW doneminde de şu anda calıştığım gibi calışabilirdim. Ornek vermem gerekirse, oyunumu geliştirmek icin diğer bolgelerdeki oyunları izleyip analiz etmiyordum. NEGATİFLİK VE TOXIC’LİK KARIŞTIRILIYOR Eleştirilerin oyununu kotu etkilediğini duşunuyorsun, peki doğru olduğunu duşunduğun eleştiriler var mıydı? Ehe: Takım dışındaki insanların eleştirilerini umursamıyorum cunku eleştiriyi yapan kişi benim oyun hayatımın haftada sadece 3-4 saatini -onu da Twitch’ten izleyerek- goruyor. Ancak takım icinde insanların size guvenini kaybetmesi, istediklerinizi yapamamanız, cift taraflı konuşmalar vs oyunumu etkiledi. Bir onceki soruda da yanıtladığım gibi bunlara aldırmayıp kendi oyunumu ileriye taşımaya odaklanmalıydım. Bunu şu an calıştığım duzenle daha iyi anlıyorum. Haklı olduğunu duşunduğum eleştiriler de var tabii. Sence bu ban kararı takımınızı nasıl etkileyecek? Ehe: Kotu etkileyecektir. Cunku takım antrenmanlarımız gayet guzel gidiyordu, istediklerimi yapabiliyordum. Cok fazla calışıyorum, calışmaya da devam edeceğim ve takımıma da guveniyorum. Zaten arka planda takıma her daim destek olmaya devam edeceğim, umarım 2. mevsimde istediklerimi yapabileceğim şekilde geri donerim. Daha once bir amacın olduğunu ve bu amacı gercekleştirene kadar oynamaya devam etmek istediğini soylemiştin. Gelecek mevsim ligde oynayacak mısın? Takımların sana şans vereceğini duşunuyor musun? Ehe: Evet amacımı gercekleştirene kadar devam etmek istiyorum. Bir gelecek mevsime kadar calışmaya devam edeceğim, şu an calışmaktan cok zevk alıyorum. Onceden boyle değildi ve calıştığım surece her zaman bir yerlerde kendimi gosterme şansı bulabileceğime inanıyorum. LongB’nin acıklamaları hakkında ne duşunuyorsun? Ehe: Ciddi cevap verilecek bir yazı yazmamış, yazmış olsa cevabını alırdı. Soyleyebileceğim tek şey: Aklı başında olan bir insan LongB’nin yazdıklarını okuyup tarafsız olarak değerlendirirse yazıdaki inandırıcılığından ve yazının zamanlamasından bir şeyler cıkarabilir bence. Bir de bircok insan eleştiri ile karalamayı, negatiflikle toxic’liği karıştırıyor. SoloQ’da negatif bir insandım ama toxic değildim. Negatiflikten kastım da “Bu oyunu kazanamayız hadi ff verelim.”, “Cok kotu oynuyorsunuz.”, “Sizinle kazanamayız.” tarzında şeyler. Almış olduğum ceza bunlarla alakalı değil ama zamanında bunlar icin de uyarıldım ve yapmayı bıraktım. Aldığım ceza TR’de 30 level’a kasarken secim ekranında ve oyun icinde dediklerimden dolayı; madem kendisi beni daha once bu tarz şeyler yaparken gorup rahatsız olmuş, uykuları kacıyormuş bir ekran goruntusu alıp Riot’a gondermesi zor olmamalıydı. “Yapmaya uşeniyorduk.” yorumu yazdığı yazıdaki bircok acığı kapatmak icin kullanılmış bir cumle olarak duruyor. Dediğim gibi, ciddi cevap verilecek bir yazı değil. Aklı başında, duzgun bir şekilde ve mantık cercevesinde yazarsa ciddi bir şekilde cevabını alır. OZGUN BİR NICK BULMAK İSTİYORDUM Ligde oynamadığın sure boyunca yapmak istediklerin neler? Ehe: 2. mevsim başlayana kadar gaming house’tayım, takıma antrenmanlarda elimden gelen yardımı yapacağım. Bireysel zamanım diğer takım arkadaşlarıma gore biraz daha fazla olacağı icin bireysel antrenmanıma ağırlık vereceğim ve 2. mevsim tekrar bulunmak istediğim yerde, takımımla beraber mucadele etmek istiyorum. Tabii bunun yanında, cezalı olduğum sure boyuncu herhangi bir rekabetin icinde de olmayacağım icin sosyal yaşantımı 2. mevsime kadar artıracağım, cunku oyunu uzun bir sure rekabetci arenadan uzak şekilde oynayınca oyundan soğuyorum. Bunun onune de gecmem gerekiyor bu zaman zarfında. “Troll’ledim ehe” olayı nickine yansımış gibi gorunuyor ama yine de okuyucular icin sormak istiyorum, neden nickini ehe yaptın? 🙂 Ehe: Bu cok anlık gelişti benim icin aslında. Arkadaşımla muhabbet ediyorduk, o sıralarda da “Troll’ledim ehe” meme’i etrafta cok fazla dolaşıyordu. Ben de nick değiştirmeyi duşunuyordum, sebebi Mojito’nun ozgun bir nick olmaması. Ozgun bir şey bulmak istiyordum. Arkadaşım da o sırada “ehe” yapsana dedi. Benim de hoşuma gitti o yuzden değiştirdim. Peki sence bu sezon sıralama nasıl olacak? Ehe: 1. SUP 2. GAL (Ruvelius ban yediği icin emin değilim.) 3. RY 4. BJK 5. FB 6. GS 7. DP 8. AUR 9. BUR 10. HWA 4-5 kendi arasında, 1-3 kendi arasında, 6-10 ise aralarında değişebilir. Buradan son olarak takipcilerine ve profesyonel oyuncu adaylarına soylemek istediğin bir şey var mı? Ehe: Beni ve Doğuş Uni Aurora’yı takip eden herkesten tekrardan ozur dilerim. Bana inanan insanları 1 mevsimcik daha bekleteceğim ama sonrasında beklediklerine değecek. Profesyonel oyuncu adaylarına şu anki durumumdan dolayı soylemek istediğim şey şu: Aranızda ilerde iyi oyuncu olacak, bu sektorden kendine dilim alacak kişiler var. Bunun değerini iyi bilin.
Kaynak : Esporin