Başarılar Başarı Adı: "İlk konserimi verdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Oldukca basit bir başarıdır. Konser vermek istediğiniz mekanın mekan seceneklerinden "Konserler" opsiyonunu sectikten sonra, size uyan boş bir saate gosterinizi ayarlarsınız. Bundan sonra geriye konser tarihinizi beklemekten başka yapacak birşey kalmamıştır. Başarı Adı: "İlk şarkımı kaydettim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Oncelikle grubunuzda şarkıyı kaydetmek icin yeterli para olmalıdır. Daha sonra, kayıt studyosuna gittiniğinizde, kaydetmek icin istediğiniz şarkıyı secersiniz. 4 saatlik kayıt bittikten sonra, bu başarıyı elde edersiniz. Yaptığınız kaydın iyi olması icin ruh hÂlinizin iyi olması yararınızadır. Ayrıca grubunuzda ya da mekanda "Temel Album Yapımcılığı" bilen birisi olması da kaydınızın yararınadır. Daha once provalarda kaydedeceğiniz şarkıyı calışmanız da kaydınıza yarar sağlayacak diğer bir maddedir. Başarı Adı: "İlk single calışmamı cıkardım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: 2 şarkınızı kaydettikten sonra herhangi bir kayıt studyosu ile kontrat imzalamanız gerekir. Kayıt Kontratları icin It's POP-Seri İlanlar'a bakabilirsiniz. Burdan kendinize uygun olanı secip imzalarsınız. Eğer şarkıları kaydetmeden once kontratı imzalarsanız, kayıt studyosundaki indirimden yararlanabilirsiniz. Kayıtlı şarkılarınızdan oluşturacağınız single'ı kayıt studyonuza gonderirseniz, "beklenen single'nız" yakın zamanda cıkar. Başarı Adı: "İlk albumu cıkardım." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Single ile aynı yollar izlenir. Albumun tek farkı en az 8 şarkı olması gerekir. Bulunabilecek maksimum şarkı sayısı ise 12 idir. Başarı Adı: "İlk klibimi cektim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Yapmanız gereken şey oncelikle "Kariyer"den "Muzik Videosu Yarat" ı tıklamak. Kaydedilmiş bir parca almak ve bir tarih belirlemek. Ardından film cekimi icin gereken ucreti odemek. Videoyu yayınlamak icin kayıt firmanız başka bir ucret odemeli. (Ne kadar unlu olduğunuzla doğru orantılı.) Başarı Adı: "100'den fazla kişinin onunde konser verdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Konserinize satılan biletin 100'den fazla olması ve sizin konseri vermeniz yeterlidir. Bilet satışları icin ozel bir caba sarfetmeniz gerekmez. 2-3 hafta sonrasına ayarladığınız konser buyuk ihtimalle 100 uzerinde satacaktır. Başarı Adı: "1000’den fazla kişinin onunde konser verdim." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Konserinize satılan biletin 1000'den fazla olması ve sizin konseri vermeniz gerekir. Bunun icin biraz unlenmiş olmanız ve konseri olabilecek en uzak tarihe ayarlamanız yeterlidir. Basınla konuşmak ve de konserinizi vereceğiniz mekanın CEO'sundan bilet fiyatını duşurmesini istemek, bilet satış fiyatını hızlandırmak icin guzel alternatifler olabilir. Başarı Adı: "10000'den fazla kişinin onunde konser verdim." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Konserinize satılan bilerin 10000'den fazla olması ve sizin sahneye cıkmanız sonucu bu başarıyı elde edebilirsiniz. Bilet satışlarının bu denli yuksek olması icin once dunyaca az cok tanınan bir şohret olmalısınız. Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi’nde İlk 40’a girdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'nde ilk 40'a girmesi sonucu elde edeceğiniz başarıdır. Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi’nde İlk 10’a girdi." Puan: 20 Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'nde ilk 10'a girmesi sonucu elde edeceğiniz başarıdır. İlk 40'a nazaran daha zordur. Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi'nde 1. Oldu." Puan: 30 Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'de 1.olması sonucu elde edeceğiniz başarıdır. Bunun icin şarkınızın unu ve cok satmış olması muhtemel durumdur. Başarı Adı: "İlk duzgun konserimi verdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bir konser verdiniz. Ertesi gun yerel gazeteyi acıyorsunuz ve eleştirmenlerin konserinizi "duzgun" olarak nitelendirdiğini goruyorsunuz. Artık başarılar listesinde bu başarının uzerine cizik atabilirsiniz. Başarının Adı: "İlk fevkalade konserimi verdim." Puan: 15 Nasıl Başarılır: Konserinizin "fevkalede" gecmesi sonucu elde edeceğiniz başarı. Biraz zor ama neden olmasın? Başarının Adı: "İlk mukemmel konserimi verdim." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Konseriniz mukemmel gecmişse, elde edeceğiniz bir diğer başarı. Bu sistemde başarmak icin biraz zamana ihtiyacınız olacak. Başarının Adı: "İlk yeri goğu inleten konserimi verdim." Puan: 25 Nasıl Başarılır: Konseriniz "yeri goğu inletmiş" ise siz de bu başarıyı kazanırsınız. Bunun icin buyuk zaman harcamış olmalısınız. Başarının Adı: "İlk DESTANSI konserimi verdim." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Konseriniz "DESTANSI" gecmişse kazandınız demektir. Bunu başarmak; zaman,sabır ve de her turlu donamım ister. Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'nde İlk 10'a girdim." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Listeler'deki baş liste "Kim Kazanıyor" listesine herhangi bir dereceyle girebilmiş olmanız sonucunda elde edebilirsiniz. Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'de 5. oldum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Listede grubunuzun adının onundeki rakama bakın. Eğer 5 ise başardınız demektir. Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi’nde 3. oldum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Kim Kazanıyor Listesine adınızı biraz daah kolay buldunuz sanırım, 3. olmanızın bir katkısı olmuş olmalı. Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'nde 2. oldum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Listeyi oylesine bir kolocan ederken grubunuzun adını biraz daha yukarıda mı gordunuz, evet tek yapmanız gereken 2. olabilmek. Bu listeye girmek kadar zordur, sizin seviyeniz kadar rakiplerinizin de ne kadar iyi olduğu onemlidir. Başarının Adı: "Popomundo'nun 1 numaralı sanatcısı oldum." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Eğer listede goze carpan ilk adsanız, bunu becermişsiniz demektir. Başarının Adı: "Anne/Comez Turunu tamamladım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Annenizin isteklerini "oyle ya da boyle" bitirmeniz sonucu bu başarıyı elde edeceksiniz. Başarı hırsınızın gozunuzu buretmesine izin verip, annenizi kırmayın. Annenizin sonunda size surprizleri var. Başarının Adı: "Sevdiğim kişiyle ilk kez birlikte oldum." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Sevdiğiniz (belli bir ilişki duzeyine gelmeniz gerekiyor yani) kişi ile "seviş"meniz sonucu bu başarıyı elde edersiniz. Bu kısa kacamaklarınızdan birisi değildir. 1 hafta duzenli olarak ilgilendiğiniz kişide "seviş" seceneğini gormeniz an meselesidir. Başarının Adı: "İlk defa bir şirket actım." Puan: 0 Nasıl Başarılır: Yalnız VIP uyelerin kazanabileceği başarılardandır. Şirketi acmak istedikleri şehrin belediye binasına gidip, veznadar bayana başvurmanız gerekir. VIP değilseniz hanımefendi size sadece VIP uyelerin şirket acabildiklerini hatırlatacaktır. Başarının Adı: "Hayatımda ilk defa ebeveyn oldum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Bayan karakterlerin erkeklere nazaran daha kolay elde edebilecekleri bir başarıdır. Ovulasyona giren bir kadın, 12 saatlik bereketli ovulasyon surecinde bir erkekle, ayak ustu bi` posta yapar ya da sevişirse hamile kalır -iki tarafta da prezervatif olmamalıdır-. 6 haftalık bir hamilelik sureci sonunda bayan, guzel bir evlada kavuşur. Hayırsız babası kim bilir nerelerdedir? Bunu bulmak icin biraz gunluklerini karıştırması gerekebilir. Aklında birkac isim belirirse cocuğun menusunden o kişilerden babalık testi ister. Testi pozitif cıkan bir erkek de artık ebeveyn olabilmiştir. Başarının Adı: "İlk suclumu yakaladım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Suclu yakalayabilmek icin iki meslek alternatifiniz vardır. Birincisi; Polislik. Polis olmanız icin temel dedektiflik bilmeniz gerekir, daha sonra karakolda işe girebilirseniz size o şehre ait polis uniforması verilir ve o şehirde suclu tutuklama hakkına sahip olursunuz. Diğer yol ise "Ozel Ajan" olmaktır. Bunun icin VIP olmanız gerekir. Bulunduğunuz şehrin yargıcı sizi işe aldıktan sonra işe koyulabilirsiniz. Bu iki yolla ilk suclunuzu yakalayabilirsiniz. Başarının Adı: "100 suclu yakaladım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Yukarda bahsedilen yollarla 100 suclu yakaladığınızda bu başarıyı alırsınız. Başarının Adı: "1000 suclu yakaladım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Aynı yollarla 1000 suclu yakalamanız gerekir. Zor olduğu inkar edilemez. Başarının Adı: "Polis Şefi oldum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Vali tarafından, Emniyet Muduru gorevine getirilirseniz bu başarıyı alacaksınızdır. Ama oncesinde biraz kendinizi kanıtlamaya ne dersiniz? Başarının Adı: "Başarılı gecen ilk Ozel Tim Operasyonum." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Kesin bilgiler olmamakla birlikte, Ozel Ajanlıkla eş zamanlarda gelen bu başarının yine bu meslekle alakalı olduğu tahmin edilebilir. Başarının Adı: "On Başarılı Ozel Tim Operasyonu." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Den den nasıl yazılırdı? Klavyede den den nasıl yapılıyordu? Usttekiyle bir denklem yazacak olursak 10x den den gibi bir şey cıkıyor ortaya... Başarının Adı: "Yuz Başarılı Ozel Tim Operasyonu." Puan: 30 Nasıl Başarılır: 10x Birisi den den'in nasıl yapıldığını soyleyebilir mi artık?! Başarının Adı: "İlk makalem yayınlandı." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Yazdığınız makalenin It's POP'da ilk defa yayınlanması sonucu elde edeceğiniz başarı. Biraz daha derine ineyim mi istiyorsunuz? It's POP'ta sunumlar kısmına bir goz atmanızı oneririm. Başarının Adı: "10 makalem yayınlandı." Puan: 15 Nasıl Başarılır: It's POP'da 10 makaleniz yayınlanırsa elde edeceğiniz başarı. Başarının Adı: "100 makalem yayınlandı." Puan: 20 Nasıl Başarılır: 100 makaleniz yayınlanır, ve bu başarıyı elde edersiniz. Bakalım o gunleri gorebilecek misiniz? Başarının Adı: "Kanundan kacmayı becerdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Arandığınız bir suctan 2 popo-yıl boyunca iceri girmezseniz yani kacmayı başarabilirseniz artık hem masum hem de bu başarıyı almış birisi olursunuz. Başarının Adı: "On defa kanundan kacmayı becerdim." Puan: 20 Nasıl Başarılır: 10 kere ard arda ya da bir gunde işlediğiniz 10 suctan 2 popo-yılda sıyrılırsanız, bunu başarmışsınız demektir. Başarının Adı: "Yuz kere kanundan kactım." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Arandığınız 100 suctan sıyrılırsanız (Bazen hayat hic adil değil) bu başarıyı elde ederseniz. Ha sıyrılamazsanız nolacağını soylemek istemiyorum. Başarının Adı: "Vali oldum." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Yapılan yeni vali secimlerinde oy butunluğuyle birinci gelirseniz, bu başarıyı elde edersiniz. Başarının Adı: "Vali Yardımcılığından Valiliğe terfi ettim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bir vali yardımcısıydınız ve... Zavallı Vali vefat mı etti? Koltuğunu bırakması mı gerekiyor? Ya da yeni secimlerde siz mi kazandınız? Eğer oyleyse bu başarıyı kazandınız. Başarının Adı: "İlk defa cektiğim bir fotoğraf yayınlandı." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Paparazzi listesindeki bir unlunun o gun daha kaliteli bir fotoğrafını cekerseniz, bakarsınız fotoğrafınıza talip bir gazeteci cıkabilir. Başarının Adı: "Cektiğim 10 fotoğraf yayınlandı." Puan: 15 Nasıl Başarılır: Demek artık paparazzi listesinin sıkı bir takipcisi oldunuz. 9. dan sonra 10. da mutlaka gelecektir... Başarının Adı: "Cektiğim 100 fotoğraf yayınlandı." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Cektiğiniz 100 fotoğraf yayınlandığında bu başarıyı elde edersiniz. Ama aynaya bir bakın, insanların ozel hayatlarına saygı duymayan bir canavara donuşmuş olacaksınız. Başarının Adı: "RESPECT! İlk graffitimi yaptım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Oncelikle Graffiti Boyama bilmeniz ve elinizde bir sprey olması gerekir. Daha sonra belediye mekanlarından birisine spreyinizi sıkmalı ve yaptığınız graffitinin onceki graffitiden daha iyi olması gerekir. Başarının Adı: "10 graffiti ve devam ediyorum." Puan: 15 Nasıl Başarılır: Yukarıdaki işlemin 10 kere tekrarlanışıdır. Ha, size bunun suc olduğunu hatırlatma sorumluluğunu emniyet guclerinin bana aşıladığı hissiyatlarla yerine getiriyorum. Başarının Adı: "Şu anda 100 graffitim gorunur durumda. Bu alemin kralıyım!" Puan: 20 Nasıl Başarılır: 100 graffitiniz gorunur durumda mı? O zaman bu alemin kralı olduğunuz gibi bu başarıyı da alırsınız. Başarının Adı: "Popomundo Elcisi" Puan: 0 Nasıl Başarılır: Oyunu unlu bir dergiye tanıtır ya da medyada bir şekilde tanıtıp bunu kanıtlarsanız, bu başarıyı elde edersiniz. Bu başarı oyun ici olmayan tek başarıdır. Başarının Adı: "Bir kabile kurdum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Oncelikle bir tuy bulmanız gerekir. Bu tamamen random bir olaydır. Sizin elinizden gelen tek şey en iyisi olmaya calışmaktır ama sizden daha kotuler bile tuy bulamazsanız şaşırmayın. Bir yerde piyasada satıldığını da duymuştum. Unutmadan tuyu kullanıp bir kabile kurabilmeniz icin oncesinde 3 yıldız "Temel Liderlik" bilmeniz gerekmektedir. Başarının Adı: "Bir kabileye katıldım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bir VIP uyeyseniz, kabile liderinden gelen bir teklifle bir kabileye katılabilirsiniz. Genelde teklif icin uyelerin teklif gondermesi ne ilginc değil mi? Başarının Adı: "Bir kabilenin lideri oldum." Puan: 15 Nasıl Başarılır: Arkadaşınız kabileyi size bıraktığında ya da siz kendiniz bir tuy edinip kabile kurduğunuzda elde edersiniz. Başarının Adı: "Dunya Turunu tamamladım." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Grubunuzun tum şehirlerde calması sonucu dunya turunu tamamlarsınız. Dunyanın gercekten yuvarlak olup olmadığını kontrole ne dersiniz? Başarının Adı: "Grubum 5 şehir gezdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 5 farklı şehirde calması uzerine elde edersiniz. Başarının Adı: "Grubum 10 şehir gezdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 10 farklı şehirde calması uzerine elde edersiniz. Başarının Adı: "Grubum 15 şehir gezdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 15 farklı şehirde calması uzerine elde edersiniz. Başarının Adı: "Grubum 25 şehir gezdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 25 farklı şehirde calması uzerine elde edersiniz. Başarının Adı: "Grubum 35 şehir gezdi." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 35 farklı şehirde calması uzerine elde edersiniz ancak bu başarıyı elde etmek henuz mumkun değildir. Başarın Adı: "Bilimsel bir atılım gercekleştirdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bir araştırma merkezi uzerinde bilim adamı olarak calışmalısınız oncelikle. Araştırma merkezindeki bar %100 olunca bilimsel bir atılım gercekleştirmiş olursunuz. Başarının Adı: "Bilinmeyen bir hastalık turu keşfettim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Bir doktorsunuz ve hastanızdan kan aldınız, ancak hastanızdan aldığınız kanda daha once belirlenmemiş bir mikrop turu goruyorsunuz, yani bilinen hastalığın bilinmeyen bir turnu keşfediyorsunuz. Başarının Adı: "Birisinin hayatını kurtardım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "10 kişinin hayatını kurtardım." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "100 kişinin hayatını kurtardım." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "İlk hastamı iyileştirdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "100 hasta iyileştirdim." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "1000 hasta iyileştirdim." Puan: 60 Nasıl Başarılır: Kim bilir? Başarının Adı: "İlk defa bir yangın sondurdum." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Yangın sondurme tupuyle bir yangına mudahale edip başarılı olursanız, bu başarıyı elde edersiniz. Şuphesiz ki "Temel İtfaiyecilik" işinize yarayacaktır. Başarının Adı: "10 yangın sondurdum." Puan: 20 Nasıl Başarılır: Aynı işlemin 10 kez tekrar edilmesidir. Başarının Adı: "100 yangın sondurdum."[/COLOR] Puan: 30 Nasıl Başarılır: 100 yangın sondurursunuz ve bu başarıyı elde edersiniz. Ha, unutmadan yoğurt yanıklara iyi gelir... Başarının Adı: "İlk yargı hukmumu verdim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Yargıc olarak işe girmelisiniz. Yargıc olarak işe girdiğinizde size beyaz luleli bir peruk ve altın cekic verecekler işte o zaman yargı hukmu verebilirsiniz. Her neyse tabii ki yargıc olarak işe girip, bir yargı hukmu vermeniz gerekiyor. Başarının Adı: "10 yargı hukmu verdim." Puan: 20 Nasıl Başarılır: 100 kez yargı hukmu verince bu başarıyı elde edersiniz. Başarının Adı: "100 yargı hukmu verdim." Puan: 30 Nasıl Başarılır: Bilmem, bir tahmin et bakalım? Başarının Adı: "İlk defa bir şey caldım." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Oncelikle "Temel Suc" bilmelisiniz, daha sonra mekanda gozunuze kestirdiğiniz birisinin eşyalarından birisini yurutun... Emniyet guclerinin bana aşıladığı hissiyatlarla yine soyleyebilirim ki, bu bir suctur. Başarının Adı: "Oluler Diyarını ziyaret ettim." Puan: 10 Nasıl Başarılır: Vodoo Tozu bulmalısınız oncelikle ardından sağlıklı iseniz tozu kullanın. Koşede kıyıda biriktirmiş olduğunuz en az 6 deneyim puanı olmalı. Gerekli girdiler, geldikce sağlığınızı %40'ın altına duşurmeyecek şekilde, deneyim puanlarınızı kullanın. Meleklerin şarkısı bitip ışıktan suzulduğunuzde ziyaretiniz tamamlanmış olacak. Başarının Adı: "Viva La Revolucion" Puan: 0 Nasıl Başarılır: Bir şehirde bulunan isyana "halkı ayaklandırarak" yardımda bulunmuşsanız ve eğer son olarak belediye binasına doğru yuruyen insan akınına katılmışsanız bu başarıyı elde edersiniz. Başarılar -S.S.S. ● Oyundaki tum başarıları elde etmek zorunda mıyım? Hayır oyle bir zorunluluğunuz yok. Başarılar, siz geliştikce gelecek olan şeylerdir. ● Başarıların bana bir ek getirisi var mıdır? Hayır başarıların oyun ici herhangi bir getirisi yoktur. Daha fazla puanı olan kişi oyunda ustun olacak diye bir kural yoktur. ● Oyuncunun gozunde başarı var mıdır? Oyuncunun gozunde başarı yoktur. Ancak başarıları bir şekilde rp ile harmanlayarak oyunun icine sokabilirsiniz. ● Tum başarıları elde edince oyun biter mi? Hayır oyle bir şey soz konusu değil. __________________