DiRT 3 Kotu hava koşullarıyla gelen iyi bir oyun Ralli oyunlarını sevenlerdenseniz, Colin McRae DiRT serisi hemen ilginizi cekecek nadir oyunlardan biridir. Ben fazla seven bir insan olmadığım icin ve uzun suredir ralli oyunlarıyla ilgili olarak herhangi bir girişimim olmadığı icin aşırı ilgimi cekmiyor diyebilirim. Fakat yinede soz konusu oyun DiRT olduğunda akan sular duruyor haliyle. Oncelikle DiRT diye bahsediyorum cunku serinin adı artık Colin McRae DiRT değil. Colin McRae’nin olumunun ardından efsanenin ismini taşımaya devam eden Codemasters, bu ucuncu oyunla artık yalnızca kendi ismini kullanmayı tercih etmiş. Yani oyun artık DiRT 3 ismiyle anılacak haberiniz olsun. Gule gule Colin McRae... Sonucta yarış yarıştır değil mi? Belli bir alanda doner durursunuz ya da bir noktadan bir noktaya hızlıca ulaşmaya calışırsınız. İşte ralli oyunları boyle bir deneyim sunmaz insana. Cok daha farklıdır. Eğer benim gibi arcade yarış oyunlarına alışıksanız hele, oyuna başlayınca gazı koklersiniz ve ilk gorduğunuz duvara, ağaca, taşa kafadan giriverirsiniz. İşte o an anlarsınız rallinin başka bir şey olduğunu. Tabii eğer serinin sevenlerindenseniz ve ralliye karşı ilgili bir insansanız zaten size her şey normal gelecektir ama benim gibi hamlamış ralli oyuncuları icin birkac deneme yarışı yaparak en azından kontrollerin hassaslığına alışmak gerekiyor. Ozellikle analog cubuklarla oyunu oynamak cok zor oluyor ama benim icin herhangi bir yarış oyunu da analog cubuklarla cok zor olduğundan hemen ayarlardan D-Pad seceneğini aktif ederek oynadım ve cok daha rahat ettim. Tabii kişisel goruşum olduğundan iki turlu de deneyebilir ve size rahat geleni kullanabilirsiniz. Oyuna girdiğinizde sizi oncelikle profilinizi yaratmanızı isteyen bir ekran karşılıyor. Bu ekranda isminizi ve cisminizi belirledikten sonra, coklu oyunculu modu, tek kişilik "quick race" denilebilecek yarış modunu ya da oyunun can damarı olan DiRT Tour'u secerek oyuna başlıyorsunuz. Ayrıca bu ekranda, My DiRT adı altında oyunun DLC’lerine goz atabileceğiniz, oyunla ilgili son haberlere, istatistiklerinize ve garajınıza erişebileceğiniz bir opsiyon daha bulunuyor. DiRT Tour oyunun can damarı cunku kariyer modu olarak yer alıyor. Oyuna başlarken yarattığınız profil sizin oyundaki karakteriniz ve DiRT Tour'da yarışlara katılarak dort sezon surecek bir maceraya atılacaksınız. ALINTIDIR __________________