Ambition: Emekli olmaya karar vermeden once cok ağladım
LoL0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- Ambition: Emekli olmaya karar vermeden once cok ağladım
-
28-09-2019, 03:19:54Kayıtlı ÜyeProfesyonel kariyerine “en iyi orta koridor oyuncusu” olarak başlamış ve “en iyi ormancı” olarak devam eden Kang “Ambition” Chan-yong, kısa sure once profesyonel oyunculuğu bıraktı. League of Legends’ın ilk jenerasyon oyuncularından biri olan Ambition, rol değişikliğine en başarılı şekilde adapte olmuştu. LCK’de oynamış en yaşlı oyuncu unvanına erişmesinin yanı sıra, profesyonel kariyeri devam ederken evlenen tek oyuncuydu. Ambition; emekliliğe giden sureci, yayıncılıkla ilgili duşunceleri ve cok daha fazlasını InvenGlobal’a anlattı. PROFESYONEL OYUNCULUĞU BIRAKMA SURECİ Emekli olmaya karar vermeden once cok ağladım. Cok fazla şey hakkında duşundum. Cok engeller aştım ve sonrasında işlerin nasıl bu noktaya geldiğini duşunmeye başladım. Elde ettiğim sonuclar cok kotu değildi, peki ben kotu muydum? Kendimi husrana uğramış gibi hissetmiştim ve bunun icin kendimi sucladım. Tekli dereceli oyunlarında cok puan kazanamama nedenimin bu olabileceğini duşundum. Cok mutsuzdum. Bir gun, o duygusal limiti aştım. O gun, sanırım hayatımda en fazla ağladığım gundu. Ancak sonrasında kendimi daha iyi hissettim. Duşuncelerimi sakin şekilde değerlendirdim ve bu şekilde emekli olmaya karar verdim. Emekli olma kararım dolayısıyla hic pişmanlık yaşamadım. Aslına bakarsanız, bu iyi oldu. Emekliliğin en iyi tarafı eşimle daha fazla zaman gecirebiliyor olmak. O da cok mutlu gorunuyor. Biraz değişik gelebilir ancak onunla beraber uyuyup, beraber uyanmak beni mutlu ediyor. Uzun zamandır hayal ettiğim hayat buydu. Ote yandan profesyonel oyunculuğa devam etseydim, buyuk ihtimalle kotu sonuclar alacaktım. Bu durum, bu bireysel performans ve fiziksel durumla bir yıl daha devam etmek zorunda kalacağım anlamına geliyordu. Bir gun emekli olma kararını vereceğimi biliyordum ve bence bu kararı doğru zamanda verdim. Emekli olmayı duşunurken en cok eşimle konuştum. O surecte bazı secenekler onume geldi. Denizaşırı ulkelerden bir oyuncu ya da koc olarak takımlarına katılma teklifleri aldım. Bir Guney Kore takımından da koc pozisyonu icin teklif aldım. Ancak hicbir teklif benim ilgimi cekmedi. Teklifler konusunda surekli fikrimi değiştiriyordum. Sonunda eşim bana ne istiyorsam onu yapmamı soyledi. Bana ne olursa olsun destek vereceğini soyledi. Sonrasında yayıncılık yapmayı duşundum. Durust olmam gerekirse, ilk başta emekli olmayı duşunmuyordum. Yayıncılık yaparken calışmalarıma devam etmeyi ve yaz mevsimine hazırlanmayı duşunuyordum. Sonra bu pek mantıklı gelmedi. Profesyonel sahneye donmem kesin olmadığı icin, motivasyon sorunları yaşayacaktım. Başarılı olsam bile, profesyonel olarak uzun sure bu başarıyı surduremeyecektim. Tum bu sorunları duşundukten sonra, tamamen emekli olmaya karar verdim. Eşim Twitch’te calıştığı icin ondan cok destek alıyorum. Yayın yapabilmem icin tum hazırlığımı o yaptı. Yayıncılıkla ilgili hicbir fikrim yoktu ve bu cok karışık bir işti. Onun yardımı olmasa asla yapamazdım. Yayınların iceriği hakkında da surekli onunla konuşuyorum. Şimdi farklı bir konuda endişe duyuyorum. Artık eşim, beni emekliliğe goturen surecteki gibi zorlu bir donemden geciyor. Bana, beni LCK’de, o kabinlerin icinde oynarken gormediği icin uzgun olduğunu soyledi. KeSPA Kupası’nın finallerine gitmeyi duşunuyordum ancak gitmedim cunku eşim cok uzgun gorunuyordu. Beni surekli o kabinlerin icinde oynarken gorduğu icin, beni seyircilerin arasında gormek onun icin zor olacaktır. Şimdi ben ona destek oluyorum. Kocumuz Kezman bana cok tavsiye verdi. Karar vermekte zorlandığım surecte bana, “Baskı hissetme. Bir teklif alırsan, o takıma gitme konusunda duşunursun. Eğer gitmek istemiyorsan, o zaman emekli olmayı duşunursun. Hic boyle dinlenmemiştin, değil mi? Fırsatın varken değerini bil,” dedi. Gecmişte emekliliği duşunduğumde, hicbir takım beni istemediği zaman bırakmaya karar vermiştim. Kezman’ın tavsiyesi bu sayede işe yaradı. Profesyonel bir oyuncu olmanın en guzel tarafı, sizi izlemekten mutlu olan ve sizinle tanışmak isteyen hayranlarınız. Ozellikle sizi uzun suredir takip edenler. Hayranlarımdan biri beni 7. sınıftan beri takip ediyordu, şimdi liseden mezun olacak. Bunu gormek cok guzel ve bu ilgiye cok muteşekkirim. Beni seven insanlar emekli olma kararımı ilk duyduklarında uzulmuş olsalar da, coğu kararıma saygı duydu. Şimdi ise, beni surekli yayınlarda ve mutlu olarak gordukleri icin bu durumu seviyorlar. Hayranlarımla sadece stadyumlarda ve taraftar etkinliklerinde buluşuyordum. Şimdi, beni destekleyen bircok online hayranım olduğunu hissediyorum. CEVİRİLERAmbition: Emekli olmaya karar vermeden once cok ağladım Yazar:Onur MenteşTarih: 13 Ocak 2019 PAYLAŞ TWEETLE PAYLAŞ EPOSTA YORUM Profesyonel kariyerine “en iyi orta koridor oyuncusu” olarak başlamış ve “en iyi ormancı” olarak devam eden Kang “Ambition” Chan-yong, kısa sure once profesyonel oyunculuğu bıraktı. League of Legends’ın ilk jenerasyon oyuncularından biri olan Ambition, rol değişikliğine en başarılı şekilde adapte olmuştu. LCK’de oynamış en yaşlı oyuncu unvanına erişmesinin yanı sıra, profesyonel kariyeri devam ederken evlenen tek oyuncuydu. Ambition; emekliliğe giden sureci, yayıncılıkla ilgili duşunceleri ve cok daha fazlasını InvenGlobal’a anlattı. Ambition Ambition PROFESYONEL OYUNCULUĞU BIRAKMA SURECİ Emekli olmaya karar vermeden once cok ağladım. Cok fazla şey hakkında duşundum. Cok engeller aştım ve sonrasında işlerin nasıl bu noktaya geldiğini duşunmeye başladım. Elde ettiğim sonuclar cok kotu değildi, peki ben kotu muydum? Kendimi husrana uğramış gibi hissetmiştim ve bunun icin kendimi sucladım. Tekli dereceli oyunlarında cok puan kazanamama nedenimin bu olabileceğini duşundum. Cok mutsuzdum. Bir gun, o duygusal limiti aştım. O gun, sanırım hayatımda en fazla ağladığım gundu. Ancak sonrasında kendimi daha iyi hissettim. Duşuncelerimi sakin şekilde değerlendirdim ve bu şekilde emekli olmaya karar verdim. Emekli olma kararım dolayısıyla hic pişmanlık yaşamadım. Aslına bakarsanız, bu iyi oldu. Emekliliğin en iyi tarafı eşimle daha fazla zaman gecirebiliyor olmak. O da cok mutlu gorunuyor. Biraz değişik gelebilir ancak onunla beraber uyuyup, beraber uyanmak beni mutlu ediyor. Uzun zamandır hayal ettiğim hayat buydu. Ote yandan profesyonel oyunculuğa devam etseydim, buyuk ihtimalle kotu sonuclar alacaktım. Bu durum, bu bireysel performans ve fiziksel durumla bir yıl daha devam etmek zorunda kalacağım anlamına geliyordu. Bir gun emekli olma kararını vereceğimi biliyordum ve bence bu kararı doğru zamanda verdim. Emekli olmayı duşunurken en cok eşimle konuştum. O surecte bazı secenekler onume geldi. Denizaşırı ulkelerden bir oyuncu ya da koc olarak takımlarına katılma teklifleri aldım. Bir Guney Kore takımından da koc pozisyonu icin teklif aldım. Ancak hicbir teklif benim ilgimi cekmedi. Teklifler konusunda surekli fikrimi değiştiriyordum. Sonunda eşim bana ne istiyorsam onu yapmamı soyledi. Bana ne olursa olsun destek vereceğini soyledi. Sonrasında yayıncılık yapmayı duşundum. Durust olmam gerekirse, ilk başta emekli olmayı duşunmuyordum. Yayıncılık yaparken calışmalarıma devam etmeyi ve yaz mevsimine hazırlanmayı duşunuyordum. Sonra bu pek mantıklı gelmedi. Profesyonel sahneye donmem kesin olmadığı icin, motivasyon sorunları yaşayacaktım. Başarılı olsam bile, profesyonel olarak uzun sure bu başarıyı surduremeyecektim. Tum bu sorunları duşundukten sonra, tamamen emekli olmaya karar verdim. Eşim Twitch’te calıştığı icin ondan cok destek alıyorum. Yayın yapabilmem icin tum hazırlığımı o yaptı. Yayıncılıkla ilgili hicbir fikrim yoktu ve bu cok karışık bir işti. Onun yardımı olmasa asla yapamazdım. Yayınların iceriği hakkında da surekli onunla konuşuyorum. Şimdi farklı bir konuda endişe duyuyorum. Artık eşim, beni emekliliğe goturen surecteki gibi zorlu bir donemden geciyor. Bana, beni LCK’de, o kabinlerin icinde oynarken gormediği icin uzgun olduğunu soyledi. KeSPA Kupası’nın finallerine gitmeyi duşunuyordum ancak gitmedim cunku eşim cok uzgun gorunuyordu. Beni surekli o kabinlerin icinde oynarken gorduğu icin, beni seyircilerin arasında gormek onun icin zor olacaktır. Şimdi ben ona destek oluyorum. Kocumuz Kezman bana cok tavsiye verdi. Karar vermekte zorlandığım surecte bana, “Baskı hissetme. Bir teklif alırsan, o takıma gitme konusunda duşunursun. Eğer gitmek istemiyorsan, o zaman emekli olmayı duşunursun. Hic boyle dinlenmemiştin, değil mi? Fırsatın varken değerini bil,” dedi. Gecmişte emekliliği duşunduğumde, hicbir takım beni istemediği zaman bırakmaya karar vermiştim. Kezman’ın tavsiyesi bu sayede işe yaradı. Profesyonel bir oyuncu olmanın en guzel tarafı, sizi izlemekten mutlu olan ve sizinle tanışmak isteyen hayranlarınız. Ozellikle sizi uzun suredir takip edenler. Hayranlarımdan biri beni 7. sınıftan beri takip ediyordu, şimdi liseden mezun olacak. Bunu gormek cok guzel ve bu ilgiye cok muteşekkirim. Beni seven insanlar emekli olma kararımı ilk duyduklarında uzulmuş olsalar da, coğu kararıma saygı duydu. Şimdi ise, beni surekli yayınlarda ve mutlu olarak gordukleri icin bu durumu seviyorlar. Hayranlarımla sadece stadyumlarda ve taraftar etkinliklerinde buluşuyordum. Şimdi, beni destekleyen bircok online hayranım olduğunu hissediyorum. Ambition YURTDIŞINDAN GELEN TEKLİFLER, KOCLUK VE YAYINCILIK Neden yabancı bir takıma gitmeyi tercih etmediğimi acıklamam gerek. Yabancı bir takımda cok fazla engelle karşılaşacağımı duşundum. Uluslararası turnuvalarda cok deneyim kazandım ancak yabancı ortamlara uyum sağlamakta iyi değilim. Eğer yabancı bir takıma gitseydim, zorluk cekeceğimi tahmin ediyordum. Ayrıca eşimi de duşunmem gerekiyordu. Bana karşı anlayışlı olmaya calışmasına ve beni desteklemesine rağmen, onun icin cok zor olacağını biliyordum. Guney Kore’de koc olmam icin doğru zaman olmadığına karar verdim. Kendime şunu sordum: “Eğer bir koc olursam ve takımım başarılı olup kupayı kazanırsa, mutlu olacak mıyım?”. Cevap hayırdı. Bu sebeple daha hazır olmadığıma karar verdim. Yine de, bu konuya ilgim artınca bir koc olmayı istiyorum. Mac yorumculuğu konusunda ise kendime guvenmiyorum. Eğer bir etkinlik icin konuk yorumcu ya da analist olarak teklif gelirse, kişisel imajımla celişmediği surece bu teklifi kabul etmek istiyorum. Aslına bakarsanız, bircok farklı şeyi denemek istiyorum. Profesyonel oyunculuğa başladığımda neredeyse 20 yaşındaydım ve 20’li yaşlarımda cok fazla şeyi deneyemedim. Emekli olduktan sonra actığım ilk yayında, sanki ilk defa dışarı cıkmış gibi hissettim. Endişelendiğim ve hatta zor bulduğum cok fazla şey var ancak bunları aşabilmeliyim. Aslında, daha rahat şekilde yayın yapmak istiyordum. Ancak doğuştan bir yayıncı değilim. O yuzden eğer caba gostermezsem yayınların sıkıcı olacağını duşundum. Bu sebeple rahat yayın yapamadım. Yayınlarımı daha eğlenceli hala getirecek icerikler uzerine calışıyorum. Yeni başladığım icin, odaklandığım şey kendimi gostermek ve izleyicilerimle etkileşime gecmek. İnsanlarla konuşmak duşunduğumden cok daha fazla eğlenceliydi. Biraz durgun olduğum doğru ancak profesyonel kariyerimde gorunduğum kadar durgun değilim. O imajın benim ustume yapışmasıyla birlikte, her şeyi daha az yapmaya başladım. İki kez soyleyeceğim şeyler hakkında bir kez konuşuyordum, az guluyordum ve bilerek duygusuz şekilde bakıyordum. Bu yuzden zaman gecmesine rağmen farklı yonlerimi gosterme fırsatı bulamadım. Yayınlarda farklı yonlerimi olabildiğince gostermeye calışıyorum. Her şeye rağmen, profesyonel oyunculuk sırasında bana verilen karakter (빠따 : Bba-Dda – beysbol sopasını takım arkadaşlarına doğru sallamak) yayıncılıkta cok işime yaradı. Guney Kore Twitch’te, yayıncıların hayranları __ 단(__’in takımı) olarak adlandırılırlar ve benim hayranlarım 빠따단 (Team Bba-Dda) olarak adlandırılıyorlar. İnsanlar bunu cok beğendi ve komik buldu. Amacım, League of Legends yayıncıları arasında en iyi ve en eğlenceli yayıncı olmak. Biraz da kendi reklamımı yapayım. Şu anda Twitch’te yayın yapıyorum. Orada sadece ben yokum, bir suru insan League of Legends da dÂhil bircok oyunun yayınlarını yapıyorlar. Cok calışıyorum ve bana olabildiğince cok destek vermenizi umuyorum. esporin.com __________________