Kaynak : Esporin
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- Son olaylar uzerine eski OHM oyuncusu Kanani ile konuştuk
-
28-09-2019, 03:19:47Kayıtlı ÜyeOyun Hizmetleri, Galatasaray Espor ve Team Aurora gibi takımlarda oynamış ve yakın zamanda Rogu’nun yayında anlattığı olaylar nedeniyle tekrar gundeme gelmiş olan Kanani ile bir roportaj yaptık. Kanani, şu anda kariyerini İspanya ligi LVP takımlarından MAD Lions’ta koc olarak surduruyor. Bize biraz OHM doneminden ve yaşadıklarından bahseder misin? Kanani: Ben mezun olduktan sonra oyunculardan biri beni ekleyip onlarla oynamamı istedi. Esporda bir kariyer sahibi olma hayalim olduğu icin her turlu teklife acıktım. 2015 Bahar Mevsimi icin OHM’yle anlaştım ve hayatımda ilk kez bir gaming house’a adımımı attım. Acıkcası başka insanlarla yaşamak beklediğim kadar garip olmadı. Turkiye’ye vardığımda bir kontrat imzalamam istendi ancak kontrat Turkceydi ve kontratın İngilizcesini istediğim zaman takım sahibi bunun mumkun olmadığını soyledi. O zamanlar espor gelişmemiş olduğu icin OHM’nin sahibiyle sozlu bir anlaşma yaptık ve bana belli miktarda bir para sozu verdi. Playoff’larda başarısız olduk ve ligde kalma mucadelesi vereceğimiz maclar oncesinde hazırlanmak icin biraz zamanımız vardı. O donemde takımımızın atmosferi gercekten cok kotuydu. Herkes kotu sonuclar icin birbirini sucluyordu. İnternet bağlantısındaki sorunlar ve başka problemler nedeniyle antrenman macı yapamıyorduk. Ligde kalma karşılaşmalarında başarılı olduktan sonra oyuncuların hepsi odeme alırken bana para verilmedi. Bir yandan soz verilen ucreti almak icin mucadele ediyor, bir yandan da ulkeden ayrılma konusunda vize problemleri yaşıyordum. Ben vizemle uğraşırken gaming house’u kapadılar ve gidip uyuyabileceğim tek yer patronumuzun yonettiği bir internet kafeydi. Yanlış hatırlamıyorsam orada iki haftadan fazla kaldım. Soz verdiği ucreti odemesi icin her gun takım patronuna yalvarıyordum. O ise paranın yemek ve konaklama masraflarıma gittiğini soyleyip borcu olmadığını iddia ediyordu (ucret konuşurken konaklama ve yemek konusunda bir kesinti olacağına dair bir şey soylenmemişti). Vize problemlerim cozuldukten sonra takım patronu Almanya biletimi aldı. Finansal konuda hÂl anlaşmazlığımız olduğu icin patrona, onun guvenilmez biri olduğunu başkalarıyla paylaşacağımı soyledim (işin ozunde dolandırıcılık yaptığını soyleyecektim). Takım patronu cok kızdı ve doğrudan internet kafeye geldi. Sozlu olarak kavga ettik ve bana boyle bir şey yaparsam ucak biletlerini vermeyeceğini soyledi. Benim yanımda Immortoru’yu aradı ve telefonu bana verdi. Immortoru beni, patronun bana borcu olmadığına ikna etmeye calıştı ve patronun vize problemimi cozmekte yardımcı olduğunu soyledi. Eve gitmemi onerdi. Ben fikrimi değiştirmediğim ve sozumun arkasında durmaya devam ettiğim icin patron iyice caresizleşti ve bağırmaya başladı. Bana karşı fiziksel saldırıda bulundu. Birkac dakika sonra odadan ayrıldı ve ben oylece kalakaldım. O kadar şok olmuştum ki olup bitenleri algılayamıyordum bile. Takım sahibi sonradan gelip ozur diledi ve hatta doktora ihtiyacım var mı diye sordu. Ben ise sadece eve donmek istediğimi soyledim. Sabah beni hava alanına bıraktılar, patron bana bir miktar nakit para verdi ve vedalaştı. Genel olarak oyunculara karşı kin gutmuyorum ama Riot Games olayları araştırırken konunun doğrulanması icin Immortoru’ya ulaştıklarında yalan soyleyen Immortoru’yu bunun dışında tutuyorum. Espor, bir insan olarak ya da en azından finansal anlamda gelişmeni sağladı mı? Kanani: Genel olarak espor, kendimi hem oyun icinde hem de oyun dışında esporcu olarak ve insan olarak geliştirmemi sağladı. Espor sorumlulukların altından kalkmama ve oğrenmek istediğim şeyi istediğim zamanda, istediğim şekilde oğrenebilecek kadar duzenli yaşamama olanak sağladı. Esporu hala cok sevmemin sebebi bu konuda cok tutkulu olmam, gecimimi sağlayabildiğim surece maddi yonu cok da onemli değil. Kanani, kariyerine MAD Lions takımında devam ediyor. Bir sure once kocluk yapmaya başladın. Bu kararından memnun musun yoksa gelecekte oyunculuğa donmek ister misin? Kanani: Koc olma kararımdan kesinlikle pişmanlık duymuyorum cunku kendim hakkında cok fazla şey oğrenmemi sağladı. Şu an LEC’de oynayan bircok iyi oyuncuyu (Nemesis, Selfmade, Werlyb, Crownshot, Jeskla, Humanoid) takip etme ve geliştirme şansı buldum. Kocluk sadece oyun iciyle alakalı değil, aynı zamanda iyi alışkanlıklar edinmek ve iyi antrenman yontemleri yaratmakla da ilgili. Şu an oğrendiklerimi yakın gelecekte oyuncu olarak sahneye geri donduğumde kendime avantaj olarak kullanabilirim. Şimdilik MAD Lions ile kariyerime devam edeceğim ve bir kez daha EU Masters’ı kazanmak icin elimden gelenin en iyisini yapacağım.