2019 LCK Bahar Mevsimi’nin acılış serisinde, SK Telecom T1 ile Jin Air Green Wings karşılaştı. SKT’nin 2-0 ustunluğuyle gecen seride Lee “Faker” Sang-hyeok, her iki karşılaşmada da Urgot tercih etti ve rakibinin agresif oyununa cevap oldu. Yıldız orta koridor oyuncusu, galibiyetin ardından InvenGlobal’a konuştu. Galibiyet hakkında ne hissediyorsun? -Biraz gergindim cunku ilk defa LCK’in acılış gununde oynamış oldum. Bu galibiyetle beraber guven kazandım. İyi oynamaya devam edebileceğimi duşunuyorum. Bu, LoL Park’taki ilk mucadelendi. Buradaki ortamdan hoşnut kaldın mı? Kabinler olmadan oynamak konusundaki goruşun nedir? -Kabinler olmadan cok mac yaptım ve bana gore arada cok buyuk bir fark yok. LoL Park’a gelecek olursak, yuvarlak şekli cok hoşuma gitti. Ancak, hep dikdortgen masaların olduğu sahnelerde oynadığımdan, buradaki yuvarlak şekilli masada olmak biraz farklıydı. KeSPA Kupası’ndan sonra ne uzerinde calıştınız? -KeSPA Kupası sırasında, takımdaki herkes karar verme konusunda aklına ne gelirse soyluyordu. Bunun sonucu olarak, fikirlerimiz surekli birbirleriyle cakışıyordu. Takım koordinasyonumuzda sorunlar vardı, bu sebeple KeSPA Kupası’ndan sonra takım calışması uzerine yoğunlaştık. Sezon başlamadan once, LCK’in takvimi Carşamba ile Pazar gunleri olacak şekilde değiştirildi. -Gectiğimiz yıl neredeyse hic dinlenecek zamanımız yoktu ve bu bizi hem fiziksel, hem de mental olarak etkiledi. Bu sene takımımın Bahar mevsiminde o kadar yoğun gozukmeyen bir takvimi var. Bundan mutluyum. Son donemde oynanan uluslararası turnuvalarda, LCK takımları hep beklentilerin altında kaldı. Diğer bolgelere vermek istediğin bir mesaj var mı? -Bizim takımımız dÂhil olmak uzere, LCK takımları gectiğimiz sene beklentileri karşılayamadı. Bir LCK oyuncusu olarak, diğer bolgelere bir mesaj vermem icin cok erken olduğunu duşunuyorum. Takımımız gelişmeye devam ettiği ve Bahar Mevsimi dÂhil turnuvalar kazandığı surece yarışacağımız diğer bolgelere vereceğim mesajı konuşabiliriz. Afreeca Freecs karşılaşmasına nasıl hazırlanacaksınız? -Hazırlanmak icin sadece iki gunumuz var. Şu ana kadar yaptığımız hazırlıklara ek olarak daha cok calışacak ve potansiyelimizi ortaya cıkaracağız.
Esporin