Ulkemizde daha cok animesiyle bilinse de Pokémon oyunları, dunya genelinde oldukca populer ve milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Oldukca geniş kitlelere hitap eden bu oyun serisinin son oyunları olan Pokémon Sword ve Shield’ın yeni ozelliklerini gosteren tanıtım videosu yayınlandı. Yeni Pokémon Sword and Shield tanıtım videosu, oyunlara eklenen bircok yeni yetenek ve saldırılardan bazılarını gosteriyor. Pokémon World Championship’te yeni videoyu yayınlayan Pokémon Company, oyuna eklenecek daha stratejik ozellikleri de tanıttı. Yayınlanan videoda Pokémonların savaş sırasında tutabileceği birkac eşya da yer alıyor. Gelin videonun detaylarına ve oyuna gelen yeniliklere daha yakından bakalım. Yeni eklenen Pokémon yetenekleri: Videodaki en dikkat ceken duyurulardan bir tanesi Galarian Weezing’in “Neutralizing Gas” yeteneğiydi. Weezing’in bolgesel bir ceşidi olan bu Pokémon, diğer Pokémonların yeteneklerinin etkilerini etkisiz hÂle getirebiliyor ki bunun rekabetci oyunlara yansımasının buyuk olacağı soylenebilir. Dolayısıyla rekabetci oyunlarda Neutralizing Gas yeteneği sayesinde Galarian Weezing, oyuncuların vazgecilmezi olacaktır. Videoda gorulen bir diğer detay, Celik/Ucan turdeki bir Pokémon olan Corviknight’ın “Hidden Ability Mirror Armor”a sahip olacak olması. “Stat” duşuren etkilerin geri tepmesini sağlayan bu ozellik, Corviknight’ı belli saldırılardan koruyacak ve boylece savaşlardaki etkisi daha da artacak. Yeni eşyalar: Room Service ve Eject Pack: Pokémon Sword ve Shield videosunda ayrıca “Room Service” ve “Eject Pack” olmak uzere iki eşya tanıtıldı. Eject Pack, statları duşen Pokémonları hızlı bir şekilde değiştiriyor ve eğitmenin bir hamlesinin boşa gitmesini onluyor. Room Service ise Trick Room kullanıldığında Pokémonların hızını duşuruyor. Trick Room ise hızı en duşuk olan Pokémon’un savaşa ilk once girmesine sebep oluyor. Bunlara ek olarak Pokémon Company, Pokémon Sword ve Shield ile birlikte “Ranked Battle” ve “Casual Battle”ların “Battle Stadium” vasıtasıyla geri doneceğini de doğruladı. Ayrıca oyuncular, “Official Competitions” ve “Friendly Competitions”larda da rekabet edebilecek. Pokémon Company'nin yayınladığı tanıtım videosu: webtekno