Neredeyse 9 yıla uzanan profesyonel kariyerinde defalarca LEC şampiyonluğu yaşayan, sayısız uluslararası turnuvaya katılan ve gectiğimiz yıl Dunya Şampiyonası’nda final oynama başarısı gosteren Paul “sOAZ” Boyer, Misfits Gaming’e transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa acmıştı. sOAZ, Lolesports ile kariyeri ve bu sezon ile ilgili duşunduklerini paylaştı. CEVİRİLER sOAZ: HÂl duzeltmemiz gereken cok şey var Yazar:Onur MenteşTarih: 22 Ocak 2019 YORUM Neredeyse 9 yıla uzanan profesyonel kariyerinde defalarca LEC şampiyonluğu yaşayan, sayısız uluslararası turnuvaya katılan ve gectiğimiz yıl Dunya Şampiyonası’nda final oynama başarısı gosteren Paul “sOAZ” Boyer, Misfits Gaming’e transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa acmıştı. sOAZ, Lolesports ile kariyeri ve bu sezon ile ilgili duşunduklerini paylaştı. sOAZ – Oyunda iyi olduğum surece, uzun yıllar boyunca oynayacağımı duşunuyorum. Kısa sure once 25 yaşına girdim ama kesinlikle 25 yaşından daha buyuk hissediyorum. – Kendim icin şanslıydım demek istemiyorum ama oyun tarzım koridoruma cok iyi uyuyor ve bu sayede uzun yıllardır ust seviyede kalabildim. Oyun değiştiğinde bile zaman icerisinde uyum sağlayabildim. Motivasyonum duşmediği surece uyum sağlamaya devam edebilirim. – En ust seviyede kalabilmek icin tutku şart. HÂl oynamamı sağlayan şey bu. Bir takımda oynamak, diğer takımlarla karşılaşmak, mucadele etmek, farklı stadyumlara gitmek ve farklı ulkeleri dolaşmak istiyorum. – Mevcut takımım kısmen Fnatic gibi ama cok farklı bir tarza sahip. Ornek vermem gerekirse, Hans Sama cok agresif bir oyuncu. Fnatic genel olarak orta koridor ve alt koridor ağırlıklı oynar, burada da biraz boyle. Ancak oyuncuların tarzları farklı. Aynı fikri farklı oyuncular ve farklı dinamiklerle uyguluyoruz. – KÂğıt uzerinde takımımız cok uyumlu gorunuyor. Lige biraz yavaş bir başlangıc yaptık ve onumuzdeki surecte kendi oyun tarzımızı bulup takım uyumunu geliştirmemiz gerekiyor. HÂl duzeltmemiz gereken cok şey var. – İnsan her takım değiştirişinde eski takımında yaptığın şeyleri bir bakıma unutuyor. Orneğin, Fnatic’ten aklımda kalan son şey Dunya Şampiyonası’nda oynamamız. Şimdi farklı bir takımdayım ve her şeyi, en temel şeyleri bile birlikte oğrenmemiz gerekiyor. İletişim, oyun planımız ve gecmişten gelen alışkanlıklar hakkında konuşmanız gerekiyor. Ozellikle bahar mevsiminin başında bu durum bir engel yaratıyor. – Fnatic, Dunya Şampiyonası’ndaki gibi oynamıyor. Kendilerine guvenmiyorlar. – Herkes Fnatic’in SK Gaming’i yenmesini bekliyordu ancak biz SK Gaming ile antrenman yapmıştık ve onların cok iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Bahar Mevsimi’nin ilk karşılaşmasına tum takımlar birkac haftalık antrenmanla cıkıyor ve bazı takımlar diğerlerine gore daha cabuk uyum yakalayabiliyor. Ancak insanların cok şey beklediği takımlar bir noktada one cıkacaklar cunku bireysel olarak cok daha iyi olacaklar. Takımların başlangıcta uyum sorunu yaşamaları normal. – Fnatic’in benim icin diğer takımlardan farkı yok. Gecmiş ustune kafa yormuyorum, onem verdiğim tek şey takım oyunumuzu ilerletmek icin mevsim boyunca calışmaya devam etmek. Hedefimde belirli bir takımı ya da Fnatic’i yenmek yok. Tekrar Dunya Şampiyonası’na gitmek ve orada oynamak istiyorum. Kupayı kazanmak istiyorum. Nihai hedefim bu ve bu hedefi gercekleştirmek icin calışıyorum. Fnatic’i ya da G2’yu yenmek hedefim değil. Başkalarına değil, kendime ve kendi takımıma odaklanmış durumdayım.
Esporin