Ruvelius’un ceza almasının ardından doğan fırsatla bir anda kendisini VFŞL’de bulan ve ilk hafta Galakticos formasıyla sergilediği başarılı oyunla izleyenleri etkileyen Şaban “Husky Rider” Koseoğlu ile kısa bir roportaj yaptık. Husky Rider’ı coğu kişi tanımıyor, normalde roportajlarımızda bunu sormuyoruz ama kendini biraz tanıtır mısın? Husky Rider: 20 yaşındayım, şu anda universite 3. sınıf oğrencisiyim, genelde oyun oynamayı arkadaşlarımla eğlence olarak tercih ettiğim icin LoL’u profesyonel anlamda oynamayı pek duşunmemiştim, ancak gectiğimiz 1 ay icerisinde hızlı gelişen olaylar bir anda bana profesyonelliğin kapısını actı diyebiliriz 😀 Pro arenayı takip eden topluluğun coğu daha once seni duymamıştı, nasıl oldu da bir anda seni bir VFŞL takımında gorduk? Husky Rider: LoL oynarken yeteneklerimin farkındaydım fakat bunun uzerine duşmek yerine eğlenerek vakit gecirmeyi tercih ettim. Profesyonelliğe adım atmamı sağlayan en buyuk etken ise arkadaşlarımın universite ligi icin beni takımlarına davet etmeleri oldu. Turnuvada başarı elde edelim diye kendimi EU West sunucusunda ciddi bir şekilde oyun oynamaya, her oyundan ders cıkarmaya, rolumun ustun oyuncularını takip etmeye, kısacası “try hard” bir şekilde oynamaya odakladım. Turnuvaya odaklandıktan sonra yaklaşık 1 ay suren bir SoloQ calışmam oldu ve bu 1 ay sonunda EU West’te Challenger’a yukseldim. Daha EU West’te SoloQ atmaya başlamadan once bile bu kadar yukselebileceğimi biliyordum, sadece daha once hic uzerine duşup try hard oynamamıştım. “Oynarsam başarırım” kafasındaydım ve arkadaşlarımın universite ligi teklifi kendimi kanıtlamam icin bir fırsat oldu. HUSKY RIDER VFŞL’DEN TEKLİFLERE ACIK Ruvelius’un ban kararıyla ilgili ne duşunuyorsun? Bu fırsatı bulduğun icin mutlu oldun mu? Husky Rider: Ruvelius’un ceza alması beni uzduğu kadar mutlu da eden bir olay oldu. Takımın uyum sağladığı oyuncunun bir anda gitmesi ve benim bu acığı kapatmak icin secilmiş olmam cidden zor bir sorumluluktu, bunu başarabilmemin ana sebebi de Ruvelius başta olmak uzere tum takım arkadaşlarımın bana guveninin tam olmasıydı. Gunumuzde coğu oyuncu VFŞL kariyerine sahnede oynamadan başladı, sen ilk profesyonel macını sahnede oynamış birisin, sahneye cıktığında neler hissettin? Husky Rider: Turkiyede esporun bu seviyeye geldiği bir zamanda benim bu şansı yakalamam cidden mutluluk verici. Seyirciye karşı oynadığım bir platformda başladım ve hissettiğim tek şey havanın soğukluğuydu, onun dışında yapmam gereken neyse onu yapmak icin odaklandım. Galakticos ile kontratın bitti ve artık boştasın, oynamaya devam edecek misin? Ana hedefin esporcu olmak mı? Husky Rider: Bir anda bu kadar yukselmişken bu işi bırakacağımı sanmıyorum. VFŞL’den tekliflere acığım. Burada kendime bir kariyer kurabilirsem, takımımın kendi icin belirlediği hedefe daha kolay ulaşması icin elimden gelen her şeyi yapacağım. Son olarak, bir takım neden Husky Rider’ı almalı? Bir anda sahneye giren bir oyuncu olarak takımlara bir mesajın var mı? Husky Rider: Bu kadar kısa surede daha her şeyin ilk tecrubesini edindiğim bu platformda bu performansı sergilemeyi başardım, benimle ilgilenecek takımların bana zaman verdiklerinde neler yapabileceğimi duşunmesini isterim.
Esporin