Cocuklar doğduğu anda geniz eti zaten fizyolojik yapılarında bulunur. Ancak bazı bunyelerin daha hassas olduğundan ve sık sık gecirilen sut solunum yolu enfeksiyonlarının sebep olabildiği geniz eti buyumeleri, coğu zaman ameliyat ile tedavi edilmesi gundeme gelmektedir. İlac ile tedaviye cevap alınamayan vakalarda ve hastanın yaşam kalitesinde duşuşlere neden olan durumlarda yapılan geniz eti ameliyatları icin belli kriterlerin oluşması gerekmektedir. Yani her burun tıkanıklığı ve geniz eti buyumesinde cerrahi operasyon onerilmez. Bu ameliyatın yapılabilmesi icin hastanın oncesinde en az birkac kere ilac ile tedavisine calışılmalı ve eğer bu yonde başarı sağlanamaz ise bu ameliyatın uygulanması gundeme gelmelidir.
Geniz eti buyumesi ozellikle cocukluk cağlarında gundeme gelen bir hastalıktır ve cocuğun gerek kalp yapısında gerekse fiziksel goruntusunde olumsuzluklara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra sağlıklı bicimde oksijen alınamamasından kaynaklanan kalp kapakcığı sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu gibi durumlarda ilac tedavisine cevap alınamadığında geniz eti ameliyatı duşunulmelidir. Cocuk uyku sırasında hırıltılı sesler cıkartıyorsa, gece uykusundan sık sık uyanıyorsa, ağzından salya akıyor ve hem diş yapısında hem de cene yapısında gelişim bozukluğu gozleniyorsa, orta kulak iltihabı sorunları tekrarlanıyorsa geniz eti ameliyatı konusu gundeme gelebilir. Ayrıca cocuk işitme kaybından kaynaklanan eğitim geriliği ile karşı karşıya kalmış ise ve bu duruma bağlı olarak agresif ve hiperaktif bir ruh hali sergiliyorsa ameliyat ile tedavi edilmesi duşunulebilir.

Geniz Eti Ameliyatı Hangi Yaşlarda Yapılmalıdır ?
Geniz eti ameliyatı icin belli bir yaş kriteri yoktur. Cunku geniz eti buyumesi kucuk cocuklarda olabildiği gibi yetişkin insanlarda da gorulebilmektedir. Bu yuzden ust yaş sınırı olmayan geniz eti ameliyatlarında onem verilmesi gereken nokta hastanın gercekten bu ameliyata ihtiyacı olup olmadığıdır. Cunku tek gorevi vucuda giren havayı suzmek olmayan geniz eti, aynı zamanda lenfoid uretimine destek sağlamaktadır. Bu sebeple başka tedavi yontemlerinin yeterli olmadığı durumlarda geniz eti ameliyatı uygulaması yapılmalıdır. Ancak bu tur ameliyatların cocukların gelişiminde etkili olması sebebi ile en erken 4-5 yaşından sonra yaptırılması daha uygundur. Cunku bu yaşa kadar buyumesini tamamlayan geniz etinin vucut uzerinde ne derece ve ne yonde etkili olduğu gozlemlenebilmektedir.
Geniz Eti Ameliyatı Zor Mudur ?
Geniz eti ameliyatları gunumuzde gelişen teknolojinin ve bu konuda gercekleştirilen uygulamaların sayesinde cok rahat ve cok pratik olarak uygulanmaktadır. Her ne kadar adı ameliyat ise de yapılan işlem basit bir mudahale olarak belirtilmektedir. Hasta yapılan muayene ve tetkiklerden sonra ameliyat icin belirlenen gunun sabahında hastaneye başvurur. İlgili tetkiklerin tamamlanmasından sonra ameliyata alınan hastaya serum ile narkoz verilir ve cok kısa sure icinde ameliyatı tamamlanmış olarak uyandırma odasına alınır. Uyandırma odasında kalınan sure hastanın narkozun etkisinden cıkabilme ozelliğine bağlıdır Burada ayılan hasta aynı gun taburcu edilmektedir. Birkac gun dinlenen hasta kısa sure icinde gunluk hayatına donebilmektedir.
Geniz Eti Ameliyat Fiyatları Ne Kadardır ?
Geniz eti ameliyatları artık tum devlet hastanelerinde universite hastanelerinde ve ozel sağlık hizmetinin verildiği hastanelerde yapılabilmektedir. Bu konuda kesin bir fiyat soylemek mumkun değildir. Ancak SGK Kurumu bu yonde yapılan operasyonların belli bir bolumunu karşılamaktadır. Eğer hastanın başka ozel bir sağlık problemi yoksa geniz eti ameliyatlarını fiyatları makul duzeydedir. Ancak devlet hastaneleri, universite hastanelerin ve ozel hastanelerin verdikleri hizmet fiyatlandırmasının farklı olduğu goz onunde bulundurulmalı ve buna gore secim yapılmalıdır.