Merhaba Arkadaşlar, Oncelikle "aradan yıllar gecmesine rağmen neden tekrar boyle bir konu actın" diye soracak olursanız diyecek birşeyim yok cunku haklısınız. Neyse konumuza gelelim. Herkesin severek oynadığı bu oyun, arka yuzu cevrildiğinde milyonlarca kitleyi kendisine ceken bir mıknatıs gibidir. Oncelerde pek severek oynanmasada yapılan gizem dedikoduları ile birlikte oyunsever insanların cok dikkatini cekmiş ve satış rekorları kırmıştır. Peki demezmisiniz, "Ya ben yıllardır bu oyunu oynuyorum ama bir turlu Koca Ayak adlı yaratığı goremedim. Ormanda ayak izleri var ama neden kendisi yok?!" İşte bunu duşunuyorsanız tam yerindesiniz. Hepimizin buyuk gozlemler ile heyecan ile araştırmalarımızın sonucu hep bir hicliğe cıktı. Gercektende cok sinir bozucu. O halde bir cumlede benden gelsin bakalım. Hic duşundunuzmu "Madem oyunda yaratık falan yok, e neden o zaman adamlar texas katliamı filminin, koca ayak filminin, 51.Bolgenin bazı kısımlarını gercek hayattan ve efsanelerden esinlenerek oyuna koymuşlar? Koymuşlarsa mutlaka bir sebebi vardır. Demekki canavarlar var demek." Evet arkadaşlar doğru duşundunuz. Oyunda gercektende Koca Ayak, Film kahramanları(isim vermiyorum.), Ufo efsaneleri vs.. HEPSİ DOĞRU. HEPSİ GERCEKTİR. AMA.............. Oyunun ilk beta surumu yapıldığında bu modeller oyunun icindeydi. Ormanda kocayak, 51.bolgenin ustunde ufo ve rockstar north bolgesinde haraket eden bir tekerlekli sandalye vardı. Terkedilmiş kasabaya el bombası attığınızda değil, terkedilmiş kasabada el bombası atmasanız bile saat 00:00 da hayalet cıkıyordu. Evet doğru okuyorsunuz bunların hepsi oyunun ilk "BETA" surumu cıkarıldığında gercekti. FAKAT... Oyun piyasaya ilk surulduğunde yanlış hatırlamıyorsam "1.0" surumu ile suruldu.(yanlış bilgi veriyor olabilirim ama asıl onemli nokta konunun ana fikri.) "BETA" surumu nerede peki? Yapımcılar kendi oyunlarını kendiliğinden test edip "BETA" surumunu "1.0" a yukseltmiş olamazlar. Bir şekilde bu surumun halkla buluşup oyun hatalarının duzelttirildikten sonra "1.0" ana surumune gecilmesi lazım. Doğru değil mi? İşte herşey oyunun bu kısmında yatıyor. Siz ne kadar oyunun orjinalini alırsanız alın cok onceden gelen şikayetler yuzunden oyun yapımcıları sanal dunya uzerindeki bu şahısları kaldırdı. Kaldırdı evet ama oyunun satışının duşmemesi icin; şahıslara ait eşyalar,resimler,mekanlar vs' yi oyunun icinde bıraktı. Boylece goren oyuncular daha cok merak sardı ve bakmışızki efsanesi bu gune kadar gelmektde. İşte bu kadar arkadaşlar. Size ne kadar "koca ayağı gordum" falan filan deselerde YA MOD KULLANMIŞTIR, YADA KESİNLİKE VE KESİNLİKLE YALANDIR. Topladığım bilgiler ve takip ettiğim sitelerin duşuncelerini karşılaştırdım ve boyle bir genelleme sundum size. Video sitelerinden izlediğim ve dinlediğim şeyler gercekten gulunc. Aradan yıllar gecti. Oyun yapımcıları Gta Sanandreasa buyuk ilgi duyulması uzerine Gta 5 te bu şahısları umursamadan getirerek bir kez daha gonlumuzu almayı başardı. Umarım yardımcı olabildim. Anlattıklarımı oyunla bağdaştırdığınızda anlamlı bir duşunce ortaya cıkıyorsa ne mutlu bana, anlattıklarımdan birşey cıkartabildiyseniz ne mutlu size. Herşeye rağmen dunya para ile donuyor. Bu yuzden boyle boş efsanelere kafa takmaya gerek yok. Hepinize iyi gunler arkadaşlar. (Bu yazdıklarım kendi topladığım fikirlere dayalı bir yazıdır(Oznel duşunce). Alıntı değildir. Sanal dunya icerisindeki var olduğu iddia edilen şahıslar uzerine yazılmıştır. Teşekkurler. )(admin abi yazıda sıkıntı varsa , yani yayınlanması yasak birşey iceriyorsa bana haber verirseniz memnun olurum.(gereğini bilgilerime arz ederim.) __________________