2019 LCK Bahar Mevsiminin 15. mac gununde, SK Telecom T1 ile Hanwha Life Esports karşılaştı. SKT, 2-0 sonuclanan serinin iki macında da ustun bir performans sergiledi. Seride Akali ve Aatrox oynayan ve cok iyi performans gosteren Kim “Khan” Dong-ha, InvenGlobal ile kısa bir roportaj yaptı. Galibiyetiniz hakkında ne duşunuyorsun? -Yeni Ay Yılı tatilinden onceki son macımızdı, o yuzden kazanmayı cok istiyordum. 2-0 kazandığımız icin tatili rahat gecirebileceğim. Serinin her iki macında da, Clid’in başarılı baskınları SKT’nin kartopu etkisi yaratmasına cok yardımcı oldu. Bu baskınları nasıl ayarladınız? -Bazen koridordaki oyuncular, ormancının baskın yapabilmesi icin uygun ortamı hazırlar. Bazen bunu ormancı yapar. Bunu goz onunde bulundurursak, baskınları gercekleştirme konusunda hep en iyi tercihi yaptık. HLE mevsime cok iyi bir giriş yaptığı icin, bu macın yakın gececeğini duşunenler vardı. -Birbirimize hatalarımızı olabildiğince azaltmamızı ve gorevlerimizi doğru yapmamızı soyledik. Odağımızı kaybetmememiz gerektiğini soyledik. Şu anda 0 MVP puanına sahipsin. Kingzone’un en onemli taşıyıcılarından biriydin. Bu mevsim hic MVP puanı alamamak seni hayal kırıklığına uğratmıyor mu? -Puanlara cok onem vermiyorum. League of Legends bir takım oyunu. Eğer bir taşıyıcı varsa, taşıyacak oyuncunun bunu başarmasını sağlayacak oyuncular da olmalıdır. Bir macta tum koridorlar aynı anda taşıyamaz. Ben, takımın karar verdiği şekilde oynuyorum. Aslına bakarsanız, eskisine gore daha az baskı hissediyorum. Bir sonraki rakibiniz Kingzone DragonX. -Onceki takımımla karşılaşacağım, o yuzden onlara karşı kazanmayı cok istiyorum. SKT bu seride Akali ve Aatrox tercihinde bulundu. Bu mevsimde şu ana kadar bu şampiyonları tercih etmekten kacınmıştınız. -O şampiyonlarla antrenmanlarda zaman zaman oynuyorduk ve tekli dereceli maclarında ben sıklıkla onları tercih ediyorum. Mac başlamadan once, takımımız bu ikiliyi alma olasılığı ustunde konuştu. O iki şampiyonu oynamaya hep hazırdık. Bu maca kadar Akali ve Aatrox’u yasaklamanın bizim icin daha iyi olduğuna karar vermiştik. Bu sebeple onları secmemiştik. Taraftarlara soylemek istediğin bir şey var mı? Bu galibiyetle beraber tatilimi rahat gecirebileceğim. Taraftarlar icin de aynısını diliyorum. Hepinize iyi seneler.
Esporin