Esporin
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- LoL
- C9 Nisqy: En iyi orta koridor oyuncularından biri olabilecek potansiyele sahibim
-
28-09-2019, 03:02:45Kayıtlı ÜyeLCS 2019 Bahar Mevsimi’nin ikinci haftasının ilk karşılaşmasında Golden Guardians ile karşılaşan Cloud9, karşılaşmadan galip ayrılmayı başarmıştı. Pazar gunu CLG’ye yenilmesine rağmen diğer altı takımla ucuncu sırayı paylaşan C9’ın orta koridor oyuncusu Yasin “Nisqy” Dincer; Cloud9’a transferi, Baron guclendirmesi ve meta hakkında Esportsheaven ile bir roportaj yaptı. Golden Guardians karşısında Zoe oynadın. Onun metadaki yeri hakkında ne duşunuyorsun? - Bence iyi durumda ancak şampiyona cok hÂkim olmanız gerekiyor. Eskisi gibi onu secip, rakiplere tek yetenek tutturup duşuremiyorsunuz. Ayrıca cok fazla karşı secimi olduğu icin koridor aşaması da daha zor. Gectiğimiz yıl Zoe’yi cok sevdiğimden onu surekli cebimdeki bir secenek olarak tutuyordum ve eğer rakip takımın kompozisyonu izin veriyorsa, hep onu seciyordum. Golden Guardians karşısında iyi olacağını duşundum ve o yuzden sectim. Golden Guardians karşısında yanlış giden neydi? Kazandınız ancak cok zorlandınız, bunun sebebi neydi? - Svenskeren’in rakip ormanda girip olduğu bir savaş oldu, rakip Lee Sin o sırada Svenskeren’dan daha gucluydu ve bu onlara avantaj sağladı. Ayrıca ust koridorda 2v3 bir catışma yaşandı ve oradan iki taraf da birer skorla ayrıldı. Ancak bu bizim icin cok iyi olmadı cunku orta koridorda cok minyon kaybettim. Genel olarak bakarsanız mac cok kotu gecmedi, biraz yavaş oynadık. Hızlanmaya calıştığımızda hata yaptık ve Sneaky yakalandı, bu yuzden iki kez baron almamız gerekti. İkinci baronu aldığımızda macı kazanacağımızı biliyorduk. Baron guclendirmesinin durumu hakkında ne duşunuyorsun? Zeyzal bu konuda goruşunu acıkladığında, Baron’un cok guclu olduğunu soylemişti. Baron ve onun oyuna olan etkisi hakkındaki goruşun nedir? - Bir takım Baron guclendirmesi aldığında, onlara karşı ussu savunmak cok zor oluyor cunku minyonlara hasar vermek cok zor, ozellikle de topcu minyonlara. Genellikle Baron guclendirmesini alan takımlar macı kazanıyor, o yuzden cok guclu olduğunu duşunuyorum. Ayrıca, eğer uygun kompozisyonunuz yoksa Baron’u almanın cok zor olduğunu duşunuyorum. Baron guclendirmesi dengelenmeli mi bilmiyorum ama macları cok hızlandırıyor. Takımdaki tek yeni oyuncu olarak, kimseyi tanımadığın bir takıma katılmak hakkında ne hissettin? - Bence bu guzel bir şey cunku hepsi benden daha iyi denebilir, mekanik olarak olmasa da oyun ya da makro acısından oyleler. Benden cok daha fazla şey biliyorlar cunku 1-2 yıldır bunun icin eğitim alıyorlar ve cok iyi oynuyorlar. Onların acısından benim onlara alışmam ve oyunu oğrenmeye calışmam cok ilginc olmalı. Onların orta koridordan beklentilerini her acıdan karşılayabileceğimi biliyorum ve en iyi orta koridorlardan biri olabilecek potansiyele sahibim. Şu anda uyum sağlamaya ve oğrenmeye calışıyorum. Onlarla aynı kafa yapısına ulaştığımda cok iyi olacağımı biliyorum. Bir orta koridor oyuncusu olarak, bu metada orta koridora yapılan esnek secimler hakkındaki goruşun nedir? Sence bir orta koridorun şampiyon havuzunda bu tarz secimler olmalı mı? Esnek secimleri olmayan orta koridor oyuncusu iyi performans gosteremez mi? - Eğer esnek secimlerde bulunamayan bir orta koridor oyuncusuysanız oyun oynanamaz halde. Genellikle bir şampiyon sectiğinizde onu sadece ust koridorda oynayabiliyorsanız bu cok buyuk bir problem değil, ozellikle de karşı secimi olmayan bir tanktan bahsediyorsak. Ancak genellikle secilen bir şampiyon aynı anda ust koridor, orman, orta koridor ve alt koridora gidebildiği icin bir orta koridor oyuncusu olarak esnek secimlere acık değilseniz, cok buyuk bir dezavantajınız oluyor. Bazı esnek secimleri oynayabilir durumda olmalısınız. Gectiğimiz yıl Cloud9, ana takımdaki oyuncularını değiştirmesiyle one cıkmıştı. Bunu duyduktan sonra Kuzey Amerika’ya gelmiş biri olarak, Cloud9’a transfer olurken yedeğe alınmak konusunda bir endişen var mıydı? - Durust olmam gerekirse, takımdaki pozisyon icin savaşmam gerektiğini biliyordum ancak Cloud9’ı tercih etmemdeki sebep, kendimi geliştirme isteğimdi. Gectiğimiz yıl Splyce’ta fena oynamadım ama olabileceğim en iyi duruma ulaşamadım ve yeterince kendimi geliştiremedim. 10 kişilik bir kadro olduğu zaman, bir oyuncunun kendini geliştirmesi cok daha kolay oluyor cunku mesela Goldenglue bana cok yardımcı oluyor ve ben de ona yardımcı oluyorum. Buraya gelmemin benim icin doğru adım olduğuna inanıyorum cunku iyi bir dostluğum olan Goldenglue ile aynı pozisyon icin savaşıyoruz, ayrıca Reapered beni eğitiyor ve herkesin dediği gibi o cok iyi bir koc. Buraya gelerek en iyilerden biri olabileceğimi biliyordum. Bu yuzden hic endişelenmedim.