Danscılar, jimnastikciler, ponpon kızlar ve hatta artistik patenciler bacak acma hareketlerini hayatlarının bir parcası haline getirmişlerdir. Bacak acma hareketi, tecrubeli bir akrobat tarafından yapıldığında oldukca zahmetsiz gibi gorunebilir ancak, bu hareketin yoğun calışma ve cok yuksek oranda bir esneklik gerektirdiğini unutmamakta fayda vardır. Yuksek seviyede bir adanmışlıkla duzenli olarak calıştığınız takdirde, birkac hafta icerisinde bu hareketi uygular hale gelebilirsiniz.
[h=2]Adım 1[/h]

Kaslarınızı esnetmeden once, birkac tur yuruyuş yaparak, birkac dakika boyunca ip atlayarak veya idman bisikletinde pedal cevirerek ısınabilirsiniz. Kaslarınız ısınmadan onları esnetmemek, sakatlıklara mahal vermemek acısından oldukca onemlidir.
[h=2]Adım 2[/h]

Dizlerinizi kırmadan iki ayağınızın uzerinde durun. Ayaklarınızı yana acarak eğilin ve ellerinizi olabildiğince ayaklarınıza yaklaştırmaya calışın. 20 saniye boyunca bu şekilde bekleyin.
[h=2]Adım 3[/h]Sırtınız duz, ayaklarınız onunuze uzanmış durumda oturun. Bacaklarınızı birbirine yapıştırın ve ayak parmaklarınız dik bir bicimde yukarıyı gostersin. Belinizi bukerek one doğru eğilin ve ayak parmaklarınıza değmeye calışın. Esneme hareketinde 20 saniye boyunca kalmayı deneyin.
[h=2]Adım 4[/h]Bacaklarınızı iki yana geniş bir bicimde acın. Sırtınızı dik tutun ve dizleriniz tavanı gostersin. Ayak parmaklarınızı, ellerinizi bacaklarınız doğrultusunda uzatırken dik tutmaya ozen gosterin. Canınız yandığında uzanmayı bırakın. Amacınız, karnınızı yere değdirmek olmalıdır. Esneme hareketinde 20 saniye boyunca kalmayı deneyin.
[h=2]Adım 5[/h]Ayağa kalkın ve bir bacağınızı omuz genişliğinde diğerinin onune atın.
[h=2]Adım 6[/h]Onunuzdeki bacağınızı duz tutun ve yer boyunca yavaşca uzatın.
[h=2]Adım 7[/h]Arkadaki ayağınızı duzeltin ve yer boyunca yavaşca uzatın.
[h=2]Adım 8[/h]Bacaklarınızı duz ve sabit tutarak yere doğru devam edebildiğiniz kadar edin. Bu hareketi mumkun olduğunca uzun tutun ve vucudunuzu desteklemek icin kollarınızı kullanın.
[h=2]Adım 9[/h]Esnemeleri ve bacak acma hareketlerini, yerde otururken bacaklarınızı tamamen acar hale gelene kadar uygulamaya devam edin.