sıra dışı bi oyun:Prototype - Blackwatch
Oyun Dünyası0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- sıra dışı bi oyun:Prototype - Blackwatch
-
28-09-2019, 02:51:10Kayıtlı ÜyeOYUNUN YAYINLANAN EN SON VİDOSU http://www.gametrailers.com/player/44117.html Savaş ve yıkıma dair kim bilir kac oyun oynamışızdır. Başarılı bir askerden, inanılma ozelliklere sahip super kahramanlara kadar karşımıza neler cıkmadı ki... Bugun Prototype ile bu tarz klişelerin biraz dışına cıkacağız. " Surekli iyi adam olup dunyayı kurtarmaktan sıkıldım " ya da " yuruyeceğim yola kendim karar vermek isterim " diyen bir oyuncuysanız, Prototype size bu tarz secimler konusunda ozgurluk sağlıyor. Tanıtım videolarını izlerken oldukca etkilendiğimi soyleyebilirim. Alex Mercer adlı ana karakterterimiz, videoda New York' un altını ustune getiriyordu. Gorunuşe bakılırsa kolayca dururulacak bir tip de değildi ustelik. Metrelerce uzun binaları koşa koşa tırmanan, uzun mesafeler boyunca atlayabilen, yuksek bir yerden duşunce tek bir cizik almadan yuruyup giden ( ki beton dahi olsa iniş yaptığı zemine yazık ediyor :P ), zırhlı araclara ya da helikopterler bile zarar verebilen bir adam var karşımızda. Tanıtım videolarını izledikten sonra kendi kendime pis pis sırıtıp, " Hehe bu oyun cok eğlenceli olacak " dedim... Bu dunyada varoluşunun bir sebebi olduğunu duşundun mu ? Biri bana bu soruyu sormuştu. Kim olduğunu hatırlayamıyorum....hicbir şey hatırlayamıyorum....adımı bile.... New YorkSenaryo yakın gelecekte, New York' da yaşayan Alex Mercer' ın uzerine kurulu. Az once bahsettiğim şeylerden sonra bu adamın pek de sıradan bir insan olmadığını biliyorsunuz. Hukumetin gizlice yuruttuğu bir projede işlerin ters gitmesi sonucu, ortaya pek hoş olmayan genetik reaksiyonlar cıkar. Yapılan deneyler sonucu elde edilen şey, etkileşime gectiği genetiği bilincli bir şekilde, bambaşka birşey haline getiren bir virustur. Ortaya cıkan bu biyolojik kriz sonucu bazı insanlar ve hayvanlar değişime uğramaya başlarlar. Değişim sonucu ortaya cıkan yaratıkların sayısı gitgide coğalırken, bu duruma mudahele etmek uzere ordu, Blackwatch projesini hayata gecirir. Blackwatch, alanında uzman olan askerlerden oluşturulan elit bir birim. Blackwatch' ın gorevi ise, virus' un yarattığı tehtid ile mucadele edip, bunun ne pahasına olursa olsun salgın haline gelmesini onlemektir. Şekil 1A - Uzuv abi AlexAlex Mercer ise, bu değişimden etkilenmiş, ancak bu sırada hafızasını kaybetmiş, adını dahi hatırlamayan bir adam. Aslında adam demeye bin şahit ister, cunku yaşadığı değişim yuzunden fazlasıyla insanlıktan cıkmış bir tip. Open-World şekilde tasarlanmış Prototype' da, Alex Mercer New York' u birbirine katıyor. Gorunuşe bakılırsa bunu yaparken pek de zorlanmıyor diyebiliriz, cunku Alex bir nevi anti-super kahraman modeli. X-Men' in Wolverine karakterini, Spiderman' in Carnage' ını, Terminator 2 filminin T-1000 robotunu bir araya getirin, alın size Alex Mercer. Oldukca guclu bir kombinasyon değil mi? Bu gucte bir karakter ile New York' a neler yapabileceğinizi duşunun... [IMG]http://img75.**************/img75/5544/7532he3.th.jpg[/IMG] Alex' in değişime uğrayan genetik yapısı, onun uzuvlarını olumcul bir silah ya da cok dayanıklı bir zırh haline getirmesine imkan tanıyor. İlk bakışta goze carpan iki ozellikten birisi uzuvlarını bir nevi pence olarak kullanabilmesi, bir ikincisi de yeni genetik formu sayesinde " Ground Spike " gibi bir ozelliği bulunması. Aslında bu da bir nevi uzuvlarını değişik bir forma sokarak yaptığı bir saldırı. Yer ile temas ettikten sonra uzuvları yeraltından dev kazıklar şeklinde yukselebiliyor. Uzuvlarını pence olarak kullandığı takdirde, bu penceler ağır zırhlı olmayan hedefler icin olumcul nitelikte. Ağır zırhlı hedefler icin Ground Spike daha etkili bir saldırı, ancak ground spike helikopter v.b hedefler icin pek etkili değil. Ama olsun, nasıl olsa Alex bir sıcrayışta onun da icabına bakar ( bkz. trailer videoları :P ). Alex bahsettiğimiz ozellikleri biomass' i arttıkca ( biyokutle ) ve oyun ilerledikce daha da guclendirebiliyor. Peki bu biomass ne şekilde artıyor ? Beslenerek sevgili dostlar...beslenerek. Tabii GTA' da olduğu gibi karnımız acıkınca gorduğumuz ilk fast food dukkanına girip ağzımıza hamburgerleri, pizzaları tıkıştırmak gibi bir durumumuz yok. Yaşayan her canlının belli bir biomess' i vardır, Alex' de bu biomess ile beslendiği surece daha da gucleniyor. Evet, canlı canlı insanları yememiz gibi bir durum sozkonusu, ustelik yediğimiz insanların şeklini, ses tonunu ve hafızalarını da ele gecirmiş oluyoruz. Şekil 2A - Uzuv abi Alex' den inciler...Aslına bakarsanız buna tam olarak canlı canlı insan yemek denemez, daha acıklayıcı olmak gerekirse, ele gecirdiğimiz kurbanlar Alex ile bir oluyor....Biliyorum, kulağa biraz urpertici geldi Eh oyunda zaten buram buram " Yetişkin Oyunudur! " şeklinde bağırıyor. Tabii bu kadar sınırsız bir karakteri yonettiğimiz Prototype' da, oyunun akışı da oldukca serbest olacak. Yani oyunda tercihleriniz doğrultusunda Blackwatch ya da virus'un etkisiyle değişim gecirmiş yaratıklara karşı savaşmanız mumkun. Kim bilir belki her ikisiyle de savaşmayı goze almamız bile mumkun olabilir. Ancak Blackwatch konusunda baştan sizi uyarayım, yapay zeka adına oyunda cok detaylı bir calışma yapılıyor. Blackwatch, Alex' in neler yapabileceği konusunda ne kadar fikir sahibi olursa, o kadar işimiz zorlaşacak. Duruma gore yeni taktikler, yeni silahlar ve yeni teknolojilerle karşımıza cıkmaları sozkonusu. Virus ile değişime uğrayan diğerleri ise, en az Alex kadar guclenmeye musait bir yapıda olacak. Yine de tum bu duşmanlara karşın, olaylara yaklacağınız tutum size kalmış, dilerseniz ortalığı birbirine katarsanız, dilerseniz onceden bunyeye kattığınız birinin goruntusunde işinizi sessizce halledersiniz... [IMG]http://img152.**************/img152/5906/7533mj1.th.jpg[/IMG] Cıkış tarihi henuz belli olmayan Prototype' ın 2008' in son ceyreğinde geleceği tahmin ediliyor. Yine de oyunun 2009' un ilk ceyreğine sarkması gibi bir durum sozkonusu. PC, PS3 & Xbox 360 platformlarında yer alacak Prototype, aynı zamanda Multi-Player seceneğine de sahip. Oyunun tek kişilik senaryosu bir yana, bu oyunu multi-player oynamanın vereceği zevki tahmin bile edemiyorum. İlk izlenim olarak Prototype bana oldukca cazip geldi, umarım beklentileri karşılar nitelikte bir oyun olur ki, uzun sure keyifle oynarız. video linki http://www.gametrailers.com/player/29489.html __________________